Nagyon nehezen viselem ebben a melegben a maszkot a buszon. Egész nyáron hogy fogjuk így kibírni?
Már pénteken is meleg volt, ma meg 27 fok van. Egész hétre ennyit mutat az előrejelzés. A buszon klíma nincs bekapcsolva, folyik mindenkiről a víz, a maszkban kb meg lehet fulladni.
Megmondom őszintén már az orromat nem takartam el vele, mert rendesen rosszul voltam.
Hogy lehet majd őszig így kibírni?
Én remélem, minél kevesebb ideig kell hordani.
Nem azt mondom, hogy légszomjam van benne, mert az nincs. De kevesebb levegőt kapok és akár ha cipekedem, vagy gyorsan, lendületesen gyalogoltam vagy akár futottam is pár lépést, pl zebrán át, akkor már az a kevesebb bejutó levegő igenis zavaró.
Ráadásul a tömegközlekedésre jellemző az elhasznált levegő (jó, mondjuk nem pont nyáron).
Aki érzékenyebb, annak egy szellőzetlen villamoson, buszon eleve a légzés is kihívás, nemhogy maszkban. Ablakok zárva vagy nem is nyitható, ajtóknál szélfogók, az ajtó a lehető legrövidebb ideig van nyitva, akkor se cserélődik érezhetően a levegő. Ráadásul minél többen vannak, annál kevésbé cserélődik, mert maguk az emberek is felfogják.
Ha ősszel is maszkot kell még hordani, lehet, hogy az egyik utasrosszullétes eset én leszek.
Őszintén, ti biztonságban érzitek magatok maszk nélkül? Én nem, és csak akkor marad biztonság érzetem, ha a többi utason is van, lévén szűk, teljesenen zárt terekről beszélünk, ahol sok embert zsúfolnak össze... Hozzá kell szokni, hogy az elkövetkező 2-3 évben az életünk része kell, hogy legyen. Ez mindenkinek az érdeke.
Leszállás után le lehet venni.
"Őszintén, ti biztonságban érzitek magatok maszk nélkül?"
Igen. Amig nem volt kötelező nem vettem fel sehol. Most is csak ott, ahol muszáj. És lám még élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!