Ti nem unjátok még ezt a folyamatos stayhome-ozást, maradjotthonozást a sok fotelharcostól?
A csapból is ez folyik, szerintem nincs ma már ember, aki ne tudná, hogy jelenleg ez a javaslat. Ennek ellenére előszeretettel osztogatnak mindenkit a közösségi médián és ítélkeznek bőszen bizonygatva az erkölcsi felsőbbrendűségüket ezek az emberek.
Őszintén, ki az, aki el akar menni valahova, és majd azért nem fog, mert az instajuli kiposztolta, hogy stay home? Aki otthon akar maradni, az amúgy is otthon marad, aki meg el akar menni, vagy el kell mennie otthonról valahova, az akkor is el fog menni, ha a juli orrba-szájba osztogatja, hogy #maradjotthon.
Csak szerintem szánalmas már ez a képmutatás olyan emberektől, akik lefotózzák az autópályát, hogy mennyi autó van, meg hogy mennyi sok ember van a boltban, miközben ő is ott van?
Fodrászok, akik nyitva vannak, csak otthon fogadják a vendégeiket szintén büszkén hirdetik, hogy ők otthon vannak, heh? :D
Múltkor elmentem az erdőbe futni és rámírt az ismerősöm, hogy miért nem bírom ki most, miközben a hosszúhétvégén kirándulni ment a családdal és még ki is posztolta?
Ti nem unjátok még ezt az egészet? Mik a tapasztalatok?
"KI IS RÚGTAK HA ŐSZINTÉN NÉZEM A DOLGOKAT. ha én megtettem ezt úgy, hogy albit fizetek egyedül és voltak terveim már idénre is úgy gondolom más is feláldozhat közös érdekünk" - oké, ez a te döntésed volt. Más meg nem fogja kirúgatni magát, mert mondjuk nem szeretné felélni a tartalékait vagy el kell tartania a családját, vagy fizetnie kell a hitelét.
Nekem elég durva anyagcserezavar betegségem van, amire a rendszeres erősítő edzés az egyik gyógymód (a gyógyszeres kezelés mellett). Nem mentem el eleinte edzeni, edzettem itthon ahogy tudtam. A második hétre feljött 4 kiló, elöntöttek a gyulladt pattanások, nem bírtam aludni, felment a pulzusom. Tudod mit? Eljárok edzeni, le.zarom. Nem fogom kicsinálni magam a vírus miatt.
Maradjon otthon mindenki, aki úgy érzi, hogy ő különösen veszélyeztetett, vagy csak mert szimplán retteg, rendeljen ételt és akkor boltba sem kell elmennie, fertőtlenítse le a kulcslyukat is, de hagyjuk élni a másikat és ne okoskodjunk.
Egy percig nem vitatom, hogy ez nem sima influenza és sokkal nagyobb a mortalitása és komolyabbak a tünetei, de amikor a fél ország éhen hal, meg gyomorgörcse van, hogy miből fizeti a számlákat, orvoshoz meg nem jut el és közben eszkalálódik a betegsége, akkor ne maradjotthonozzon nekem a sok idióta.
Ok vannak speciális esetek. Én se szándékisan bocsájtottam el magamat nyugi csak így gondolta megoldásnak a főni
Énsem akarom felélni a tartalékaimat de mit csibàljak ha a főbérlőmnek se jut eszébe, hogy felajánlja hogy csökkenti picit a lakbért
Bár hozzateszem saját feltett kérdésemnél kaptam hideget meleget.
De, én is nagyon unom. Azt a részét, amit te is irtál, hogy sokan osztják az észt óriási magas lóról, és hú de büszkék magukra.
Pont nemrég irtam ki én is egy kérdést ezzel kapcsolatban, hogy nem túlzás-e, hogy fiatal, egészséges emberek hirdetik, hogy de bizony senki ne menjen sehova, még egyedül a levegőre sem, mert csak az a biztonságos, ha mindenki otthon marad stb, ők is 6 hete otthon vannak, és milyen jól birják! Közben meg a posztjaikből és kommentjeikből árad az idegbaj és a lenézés.
Persze, ha valaki (vagy a családtagjai) idős és/vagy veszélyeztetett, az más, nem is erről beszélek. És nem is az alapvető biztonsági előirások betartása ellen vagyok, sőt, azokat mindenképpen be kell tartani. Na de amikor fiatal és egészséges emberek (pl. instajuli, ez tetszett :D ) ezzel akarják magukra felhivni a figyelmet, hogy dörgedelmes posztokat irnak, aminek az a lényege hogy a lábadat se tedd ki a lakásból, hát ez nem kicsit irritáló.
Az a rendeletben is benne van, hogy egyénileg vagy családdal ki lehet menni a levegőre sportolni, sétálni! Sőt, direkt ajánlják is az immunrendszer miatt.
Egyébként szerintem, ha mindenki, aki teheti otthon is ülne 3 hétig, akkor sem tűnne el a virus csak úgy....egyszerűen nem teheti meg mindenki,hogy otthon üljön, a boltoknak, közleekdésnek működnie kell...akkor meg miről beszélünk.
Sőt, szerintem ha valaki 2 hónapig ki sem dugja az orrát a lakásból, úgy le fog gyengülni az immunrendszere, hogy ha kilép az utcára, az első virus ami szembe jön, meg fogja betegiteni.
Előző vagyok: valaki irta itt, hogy egy idő után bekattant bent, és ki kellett mennie, egész nap kint volt a kutyával, emberektől távol. Hát nagyon is jól tetted! Itt az a lényeg, hogy kerüljük a tömeget és csoportosulást! Ha kint vagy a természetben távol mindenkitől, ott a virus nem lebeg csak úgy a levegőben :) sőt, ha kisgyerekkel mennek ki, ugyanigy tömegmentes helyekre,azok is jól teszik.
Lényeg, hogy ne csoportosuljunk, mint pl. Margitsziget, ahol egymás seggében futnak és bicikliznek, erről pedig szintén születtek tanulmányok, hogy sport közben még nagyobb távolságot ajánlott betartani.
Na jólvan de mindegyik okosnak gondolja magát és kuszambázik a szabadba itt ez a baj.
Okés, hogy nem mindenki teheti meg illetve fiatalok mitől félnek stb de minél többen hordozzuk annál nagyobb eséllyel is szórjuk szét.
Én nemtudok semmilyen 2 évről és mivel át kell ferőződjön az ország ígyis úgyis megkapja majd mindenki.DE
itt az nem mindegy, hogy mikor. Mert ha egyszerre több személy kerül úgy kórházba mint ahányat el tudnak látni, az cumi volna. Ez olyan mint amikor van egy busz felfér rá 122 ember, hiába áll ott 151 a váróba, nem fog felférni több.
Èn sem örülök ennek, nincs munkám, albit meg fizetni kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!