Nem túlzás szerintetek ez az izomsorvadásos "Zente ügy"?
Nyilván minden élet értékes,és meg kell próbálni megmenteni,viszont egy átlag magyar adófizető aki ugyanolyan ember sokszor sorra sem kerül,és nem kap rendes ellátást,pedig egy életen keresztül fizeti a TB-t és a folyosón hal meg,vagy mocsok körülmények között,sok esetben ha nem ad százezreket le se sz@rják.
Nem tudom hogy mi ez a nagy felháborodás ezzel a gyerekkel kapcsolatban,majdnem egy milliárd forint egy gyerekért?Sok tanult valóban dolgozó értelmisèginek 5 èlet kéne hogy ezt megkeresse.Szerintem nem az adófizetők feladata megmgenteni ezt a gyereket,és szerintem nagyobb ennek az ügynek a füstje mint a làngja.Ennyivel többet ér mint màs?Vagy akkor ha nekem lesz valami súlyos betegségem én nekem is gyűjtögetni fognak meg zengeni fog tőlem a sajtó?Vagy esetleg ha neked lenne akkor is?
Nektek mi a vèleményetek erről az ügyről összességèben?
A probléma az, hogy a nyavalya, amiben a kisfiú szenved, messze nem rendezhető le valami csudaorvossággal, még ha 700 millióba kerül is.
Ha jól tudom, Zente az izomdisztrófia legsúlyosabb (Duchenne-féle) formájában szenved, azaz a szervezete egyáltalán nem termel semennyi disztrofint, következésképp az izmai szép lassan tönkremennek. Előbb a vázizmok, aztán a simaizmok, és ha a légzőizmokat is megtámadja a betegség, akkor függöny.
Ez egy öröklött kórkép, és a tudomány mai állása szerint semmiféle hatékony kezelése, orvossága, gyógyszere nincs. Az enyhébb (Becker-féle) formában termel ugyan disztrofint a szervezet, viszont túl nagy méretű, és nem működik megfelelően, ettől függetlenül annak sokkal kedvezőbb a kórlefolyása, és kezelni is lehet. Ez pontosan az a helye az orvostudománynak, ahol a génsebészetnek helye lenne.
"Én a félretett pénzecskémet inkább állatmenhelynek adományozom.."
Jó, én meg elkávézom a Starbucksban, és ez miért is érdekes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!