Nem túlzás ez?!
Én kb 3 évet jártam gyülekezetbe, és onnan tudom hogy ott egyik ember sem normális nem viccelek. Skizofrén az összes egytől egyik, engem is tönkre tettek ezzel az egész hittel kapcsolatban.
Valóban orvosi esetek!
A vakbuzgó istenhívőknél kevés rosszabb és károsabb ember van. Náluk tényleg már csak az őket irányító, egyházinak mondott, de a színfalak mögött világi életet folytató, manipulatív szemétládák a rosszabbak. (A politikusokkal egy szinten vannak.)
Erre mondják, hogy "valláskárosult". Igen frappáns szó.
Én ilyen családban nőttem fel, ugyanilyen emberekkel, keményen szektás szülőkkel, nagyszülőkkel, testvérekkel.
Fantasztikus gyerekkorom volt:)
A kérdésedre válaszolva de az, túlzás.
Kerüld el őket, kínosnak nem neked kéne érezni ezt, hanem neki. Az ilyen elvakult hívőket lehetetlen kezelni.
Gondolom a kurv/anyázás teljesen rendben van a családban.
Nem vagyok különösebben vallásos, de szerintem nincs azzal semmi gond, ha valakinek nem tetszik, hogy az isten szót tartalom és értelem nélküli lekezelő kötőszóként használják.
Ahogy olvastam az egészet, az jutott eszembe, hogy talán az nem tetszett neki, hogy valamivel nem értettél egyet, és ez volt az egyetlen támadási felület részéről.
Valóban kerülendő egyébként, és elképzelhető, hogy az ő fülét ez alapból ennyire sérti, de egyszerűen nem illik kioktatni erről másokat kéretlenül. Szóval nem az a baj az ilyen emberrel, hogy vallásos, hanem hogy bunkó. Ne keverjük össze a kettőt.
Neked ez semleges dolog, bár egy hívőt bánthatnak ilyen dolgok. Én nem vagyok annyira érzékeny erre, de mikor rosszabb cselekedetekre bíztatva használják Isten nevét, akkor attól én is sértve érzem magam, de aztán persze úgy vagyok vele, hogy aki ilyet mond az nincs tisztában azzal, hogy ez miért rossz, nem veszem fel. Ha hozzám közelebb álló emberről lenne szó, elmondanám neki, hogy számomra ez bántó, de rászólni, fegyelmezni valakit, főleg egy rársaságban, beszélgetés közben nem illik. De mondom, ez nem azért van mert nagyon vallásos, hanem mert ekkora paraszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!