Nem túlzás szerintetek ez az izomsorvadásos "Zente ügy"?
Nyilván minden élet értékes,és meg kell próbálni megmenteni,viszont egy átlag magyar adófizető aki ugyanolyan ember sokszor sorra sem kerül,és nem kap rendes ellátást,pedig egy életen keresztül fizeti a TB-t és a folyosón hal meg,vagy mocsok körülmények között,sok esetben ha nem ad százezreket le se sz@rják.
Nem tudom hogy mi ez a nagy felháborodás ezzel a gyerekkel kapcsolatban,majdnem egy milliárd forint egy gyerekért?Sok tanult valóban dolgozó értelmisèginek 5 èlet kéne hogy ezt megkeresse.Szerintem nem az adófizetők feladata megmgenteni ezt a gyereket,és szerintem nagyobb ennek az ügynek a füstje mint a làngja.Ennyivel többet ér mint màs?Vagy akkor ha nekem lesz valami súlyos betegségem én nekem is gyűjtögetni fognak meg zengeni fog tőlem a sajtó?Vagy esetleg ha neked lenne akkor is?
Nektek mi a vèleményetek erről az ügyről összességèben?
Általában nem tartom elfogadhatónak, ha valaki a beteg gyerekét mutogatja a tvben, de ha a másik lehetőség az, hogy meghal a gyerek, akkor igazán nem tudom elítélni.
Én azokat sajnálom, akik szintén ugyanilyen dolgokkal néznek szembe és most végignézil, hogy egy másik gyereket megment az ország, amíg az ő gyereke belehal majd ugyanebbe.
:-/
Nem normális ez az egész, az biztos.
Be fog indítani egy olyan lavinát, amikor majd boldog-boldogtalan nekiáll a pénzért kuncsorogni.
"Nekem csak 1 millió kellene gyógyszerre, ha a gyereknek adtatok, nekem is jár".
"Ha egy gyereknek lehet ennyi pénzt küldeni, akkor a haldokló apám/anyám is megérdemelné, mert felnevelt és küzdött egész életében."
"Ha egy gyereket meg az idősek megmentik, az én világi jó testvéremen miért nem segít senki? Küldjétek a pénzt ide meg oda."
Sokat elmond egy társadalom helyzetéről, hogy ilyen módon kell összekönyörögni azt, hogy valaki életben maradhasson, mert a társadalombiztosítási rendszer nem képes ezt biztosítani.
Én semmiféle felháborodásról nem tudok.
Aki akart adott, aki nem akart nem adott. Mivel nem törzskönyvezett gyógyszer, még föl se merülhet, hogy az állam fizesse bárki számára.
Ha a kérdésed erre vonatkozott: Ha szavaznom kéne, hogy egy ilyen drága kezelést ilyen esetben finanszírozzon-e az állam (ha a hatásossága bizonyított lenne), akkor én nemmel szavaznék. Pedig nekem is van gyerekem.
Egyébként erős kétségeim vannak a hatásosságával kapcsolatban: szerintem ugyanolyan humbug, mint az őssejt-terápia. Tudok emberről, akit kivittek Németországba, megcsinálták neki az őssejt-terápiát, egy csomó pénzt elköltöttek rá. Javulás annyi volt, amennyit a placebo-hatásnak betudhatunk, az is csak időleges volt. De ez a házaspár magánügye volt, tudomásom szerint még a (felnőtt, dolgozó) gyerekeiktől sem kértek pénzt erre.
Vagy ott van Bajor Imre, akit megutaztattak repülőgépen Kínába, hogy az ottani csodadoktor mondja ki rá, hogy gyógyíthatatlan. Ott is a barátai összedobták a pénzt (neki nem volt, mert az éttermére mindenét ráköltötte a szerencsétlen), volt pár millió az is, de ez is az ő dolguk.
Alapból gyomorforgató, hogy egy súlyos betegséget politikai célokra használnak fel.
Az mindenesetre jó, hogy a gyerek kapott 700 milliót. Még mindig fényévekkel jobb, mintha a politikusok sikkasztják el ugyanezt az összeget. Ha ennyivel kevesebb pénzt jut a zsebükbe, már megérte a dolog!
Osszeszorul a gyomrom ezektől a kérdésektol amik így a napokban felutottek a fejüket.
Ez a legnagyobb problémád? Nincs más amin raghatnad magad?
Együgyű ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!