Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Egyik barátom "elszívja" az...

Egyik barátom "elszívja" az összes energiám, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy jó barátom, 15 éve ismerjük egymást (20 évesek vagyunk mindketten).

Jóba is vagyunk, jól ki is szoktunk jönni általában, de vannak érdekes pillanatai. Szerintem nem tudja feldolgozni ,hogy amit ő akar, azt nem feltétlen más is.

Először is ha valami nekem vagy a többi havernak tetszik, az el kezd neki valamiért nem tetszeni. Ez nem véletlen egybeesés, többször is megfigyeltük.

Jó, én nem akadok ki ilyeneken, elfogadom. ( A rosszabb eset, amikor elkezdi nekem szidni, amit én szeretek, de erre nem térek ki)

A másik, ami jobban zavar, hogy rám akarja erőltetni, ami neki tetszik és nekem nem.

Pl talál egy filmet ami tetszik neki, akkor erőlteti rám, hogy nézzem meg. Addig mondogatja, amíg meg nem nézem, vagy csak nagyon sokán adja fel. Mutat valamit ami pl nem jön be és ezt meg is mondom neki, viszont napok, hetek múlva megint felhozza és akkor MEGINT el kell mondanom hogy nem tetszik, aztán már ilyen 5. alkalomra néha kicsit durvábban fogalmazok ( nem kell túl durvára gondolni ,csak kiemel, hogy nem érdekel) és ezen megsértődik.

Az új mániája pedig, hogy menjek vele focizni. Nekem nincs bajom a focival, a környezetemben sokan szeretik, de hát na, nem szerethet mindenki mindent. El is mondom neki és ilyenkor az a válasza, hogy akkor menjek és nézzem, hogy focizik... Már sokszor kezd fogyni a türelmem, mert gondolom nem akar rosszat, de tényleg vannak ilyen emberek ,akik ennyire nem tudják feldolgozni ,hogy más ember esetleg máshogy működik, hogy nem azt akarják, mint ő?

Nem tudom mit tegyek,mert nem akarom se megsérteni, mert tényleg barátok vagyunk és ezen kívül vannak jó pillanatai, de úgy ki tud ezekkel fárasztani, hogy már meg-meg látszik a hétköznapokon is.

Igen, próbáltam már neki elmagyarázni, vagy megsértődött, vagy olyan volt mintha megértette volna, aztán kezdődött kis idő elteltével előröl.

2017. júl. 15. 08:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Rajtad kivül vannak más barátai? Vagy haverjai ilyenek?
2017. júl. 17. 14:21
 12/12 A kérdező kommentje:
Vannak, nem is kevés. Viszont ezeket a dolgokat másik közös haverok is tapasztalják.
2017. júl. 17. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!