Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit kellene csinálnom, hogy...

Mit kellene csinálnom, hogy ne csússzon ki az idő a kezeim közül, több energiám legyen, stb?

Figyelt kérdés
Ez az első évem az egyetemen, koliban, jó messze otthontól, de igazából a kolin kívül semmivel sincs bajom, meg minden hétvégén hazajárok.. Sokat kell tanulni, viszont én valahogy be vagyok lassulva, meg eltervezem, hogy megtanulok x anyagot, és jó, ha a felével végzek.. Páran mondták is már, hogy úgy be vagyok lassulva, lassan megyek, meg beszélek.. A gimi után úgy érzem magam, mintha kb. árnyéka lennék önmagamnak, pedig szeretem a szakomat, az órákat mondjuk most sok a "tölteléktárgy", azokat kevésbé, de összességében nem rossz.. Csak nem tudom, nem igazán van életkedvem, vagy mi a jó szó erre, plusz még jobban "zárkózott" lettem, eddig is eléggé introvertált voltam, most viszont elég sok olyan napom van, amikor kb. senkivel se beszélgetek rendesen, de én nem ezt érzem nagy gondnak, csak egyszerűen fogalmam sincs, hogy úgy elmegy egy nap, hogy kb. semmivel se haladok..
2016. nov. 6. 02:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Az időhiányra a legjobb a beosztás. Úgyis mondják, hogy mikor miből írtok, akkor írd fel egy naptárba és oszd fel a tanulnivalót.

Próbálj erőt venni magadon, ha nekiállsz tanulni és csak azzal foglalkozz.

A lelki bajaidnak lehet a környezet változás is az oka vagy csak jobban kijön. Félév végére azért kialakulnak a barátságok, megnyílik az ember stb, de ha utána sem látsz javulást, akkor igazából nincs ötletem mit lehetne ezzel kezdeni.

2016. nov. 6. 08:40
 2/3 anonim ***** válasza:

Amit leírtál abból az jutott eszembe rögtön, hogy el kellene neked egy kis vitamin - tuning....

Lehet, hogy szimplán a szervezeted valamilyen hiányban szenved, ami kihat mindenre. Nekem volt már ilyen! És egy kis vitaminkúra nagyon jót tett. Már 1 hét után kezdtem jobban érezni magam, energikusabbnak. Próbáld ki, veszíteni nem fogsz vele.

2016. nov. 6. 09:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Na igen, kb mintha engem írtál volna le. Szintén introvertált személyiség, lassú beszéd, járás stb. Én a meditációt ajánlom, segít energiát spórolni, mivel introvertált személyiség lévén valószínű hogy a gondolataidra pazarlod az energiád. És segít felismerni ilyen dolgokat is hogy a "valami nem stimmel velem" gondolat is csak illúzió, nem kell olyanná válnod mint az átlag vagy a "régi önmagad" Javaslom hogy sajátíts el egy vipassana technikát és gyakorold eleinte napi húsz percet, majd emelheted fokozatosan amíg kedved tartja. Nem könnyű, eleinte csak még rosszabb lesz, úgy fogod érezni hogy zajosabb lett az elméd, ez nem igaz, eddig is az volt csak most megfigyelted és tudatában vagy. Nem attól szenvedsz amilyen vagy, hanem attól hogy másmilyen akarsz lenni. Ami most vagy az idővel változik, elmúlik, a testi/szellemi adottságok mulandók, ha azonosulsz velük a ragaszkodásod szenvedést okoz...
2016. nov. 8. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!