Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha a legjobb barátnőtök azt...

Ha a legjobb barátnőtök azt kéri hogy ne keressétek akkor ti megértitek? 21/L

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy van egy barátnőm aki 7 éves korom óta barátnőm.

Viszont most úgy érzem egyedüllét kell.

Otthagytam az egyetemet és kicsúszott alólam minden. Emellett 3 év alatt meghíztam 20 kg-t és ez is bánt.

Úgy érzem addig amíg vele beszélek nem fogok lefogyni.

Akárhányszor náluk vagyok mindig kínál kajával, és ha mondom neki hogy köszi nem akarok akkor erőszakoskodik, hogy de ez nem hízlal, meg akkor ő sem eszik ha én sem meg ilyesmi.

Persze ilyenkor azt kéne mondanom hogy nem eszem de nehéz ellenállni ha így akarják tömni.

Meg nem tudom.. valamiért legbelül úgy érzem hogy egyedül akarok lenni.

Most felvesznek egy megyei kórházba és jövőre folytatni szeretném az egyetemet és addig leakarok fogyni és rendbetenni az életem de ezt most egyedül magammal kell megvívnom úgy érzem, mert testileg és lelkileg is szétvagyok csúszva. Megkell találnom önmagam és ezt az állandó pörgés nem segíti.

Mondtam barátnőmnek hogy most pici egyedüllétre vágyom de ő erőszakoskodik és hív mindenhova, hiába mondtam neki hogy én most itthon szeretnék lenni mert erre van szükségem.

Nem akarom őt ellökni magamtól mert szeretem de most ez kell nekem.

Ti megértenétek a helyében a helyzetem?

2017. júl. 1. 12:04
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

De nem lehet mert utána kiakad és flegmázni kezd velem. Meg hogy ő soha többet nem fog keresni meg kezd ebből elege lenni meg ilyesmik.

Mármint hogy sehova nem megyek.

2017. júl. 1. 13:00
 12/28 anonim ***** válasza:
88%

Az aki nem érti meg, hogy egy időre egyedül akarsz lenni, az aki hisztizik, és fenyegetőzik mert nem úgy ugrálsz ahogy ő fütyül, az nem barátnő. Akkor nem is baj, ha lemorzsolódik.

Csináld azt amit tervezel. Ha úgy érzed, hogy egyedül kell lenned, ha vannak kitűzött céljaid amit egyedül kell végigcsinálnod, akkor ne azon rágódj, hogy a barátnőd mit szól hozzá. Egy igaz barát megérti, és csak annyit mondana, hogy

-"Drágám! Ha ezt akarod, csináld, de ígérd meg, hogy ha szükséged van rám, hívni fogsz! Én ott leszek melletted, és sok sikert"

2017. júl. 1. 13:09
 13/28 anonim ***** válasza:
23%

Nekem is volt ilyen barátnőm, mint te. Én mondjuk nem erőltettem. Persze eltűnt végleg.

Neki is voltak mindenféle problémái. De nem hagyta, hogy segítsek neki.

Szerintem az ember nem kizárni akarja a barátait, hanem inkább örül neki, hogy foglalkoznak vele.

2017. júl. 1. 13:25
 14/28 anonim ***** válasza:
56%

Ő csinos, ugye? Nem hízik a kajától, nincsenek gondjai az egyetemmel...

Ne mondd már, hogy a gyerekkori legjobb barátnődet azért löknéd el magadtól, mert őt hibáztatod az elhízásodért. Attól, hogy megkínál kajával, még nem kell elfogadni, de lehetsz vele nyugodtan őszinte, mondd el neki, hogy le akarsz fogyni, és nem baj, ha kínál, csak akkor egészséges ételekkel. Biztosan támogatni fog ebben.

Miért mész kórházba? Mi a baj a pörgéssel meg a közös programokkal? Egész pontosan mire is vágysz?

Hogy otthon ülhess/fekhess egyedül, a sötét szobában, és depis zenéket hallgatva, fogyitablettákat rágcsálva "összeszedd" magad?

Tudod, a legtöbb ilyen megzuhant emberrel az a baj, hogy onnantól kezdve, hogy egy pici problémájuk adódik, amit más még simán megold, de ők nem bírják, na onnantól szépen lesz**nak MINDENKI MÁST, és belesüllyednek az önsajnálatba meg előadják a drámát, hogy nekik most mennyire borzasztó és ezt úgysem értheti meg senki , mert nekik olyan jó, és inkább hagyják békén.

Te elfordulsz a barátodtól, aki segíteni próbál, miközben lehet, hogy neki is vannak gondjai, de te nem vagy mellette, mert annyira leköt, hogy sajnáld magad, amiért 21 évesen még nem úgy alakul minden, ahogy elképzelted. Ráadásul ugye a saját hibádból, de könnyebb persze másra fogni.

Ha így folytatod, akkor a barátnőd szépen rájön, hogy mit csinálsz vele, és nem fog majd ugrani neked, amikor füttyentesz, hanem ott hagy a francba, és meg is érteném. Ha elmarsz magadtól mindenkit, akkor ne csodálkozz, hogy a végén tényleg egyedül fogsz maradni. Na onnan másszál majd ki, pláne, hogy ilyen hozzáállással addigra felszedsz még 40 kilót.

Úgy nem lehet ám egészségesen élni, hogy befordulsz és azt mondogatod magadnak, hogy te mennyire szét vagy csúszva, és nem vagy hajlandó kimozdulni. Azt ne mondd, hogy a kórházban akarsz lefogyni.

Tessék szépen sportolni, mozogni, eljárni, normálisan enni, és nem csak a plusz kilóktól szabadulsz meg, de még az agyad is visszanő, és újra jól fogod magad érezni. Az egyetemet meg majd folytatod, de amikor ott hagytad, az is a te döntésed volt, mint ahogy minden más is a tiéd, úgyhogy mások hibáztatása helyett nézz jó mélyen magadba és dönts arról, hogy milyen életet szeretnél ezután élni.

De felőlem sírhatsz otthon egy sötét sarokban azon keseregve, hogy neked milyen rossz, és hagyjanak békén, nekem mindegy. Csak mondom, akkor ne csodálkozz, ha egy idő után többet senki nem fog keresni.

2017. júl. 1. 13:25
 15/28 anonim ***** válasza:
95%
Sosem értem a lányokat... Fogd meg magad, állj elé és mondd el ezt neki is... Aztán megbeszélitek... Nem nehéz egyenesnek lenni
2017. júl. 1. 13:29
 16/28 A kérdező kommentje:

14-es

nem sajnálom magam hanem összeszedni próbálom magam és ez egyedül megy csak sajnálom.

A többire nem is reagálnék mert teljes hülyeség. Legalábbis rám nem illik semmi abból amit írtál.

2017. júl. 1. 13:40
 17/28 anonim ***** válasza:
59%

Nem gond de ott fog hagyni, magadra. Az ember belefárad egy idö után ha a másik folyton lerázza, föleg ha depressziós us mellé.

Akkor maradj a szobádban, gubozz be de ne várd hogy majd ha kegyesen szánnál rá is idöt keressen, mert nem fog.

Tudod, az ember olyanokkal barátkozik, akik nem visszahuzzák, te meg tipikus elkerülő személyiség vagy: hagyjatok békén, inkább hozzám se szoljatok, de nem kell a segitségetek.

2017. júl. 1. 13:43
 18/28 A kérdező kommentje:

Igen és ezért nem akarok vele találkozni mert pontosan ő húz le sokszor és így hogy baromi sok bajom van nekem is mostanában sajnálom de nincs energiám máséra.

Ha valaki ezért otthagy az nem igazi barátnő.

Én megtudnám őt érzeni fordított esetben de sokan látom nem.

2017. júl. 1. 13:45
 19/28 anonim ***** válasza:

Mit jelent az, hogy egyedül akarsz lenni? Mi a terved, mi a célod? Gondolom, nem önmagában az egyedüllét.

Szerintem nem kell ilyen végletesnek lenni. Persze legyen idő, amikor egyedül vagy és magaddal foglalkozol.

De ettől még nem kell teljesen ellökni a barátokat.

Pl. én egész héten dolgozom, nincs kedvem munka után semmilyen programhoz már, inkább itthon pihenek egyedül, olvasok, stb. De hétvégén azért jól esik egy-egy programra elmenni másokkal.

Ha te teljesen ki akarod zárni a legjobb barátodat, az nagyon fura lehet neki. És nem is értem, hogy ez miért lenne neked jó.

2017. júl. 1. 13:46
 20/28 anonim ***** válasza:
60%
Most ha tényleg lehúz téged sokszor, akkor meg azt se sajnáld, ha véglegesen otthagyna. Ez így nem igazi barátság
2017. júl. 1. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!