Én nem vettem fel, nem vagyok régimódi, nem értek egyet azzal, amit szimbolizál.
2017. ápr. 12. 20:10
2/34 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy a legjobb, mindenki úgy tesz ahogy akar. Ha valaki fel akarja venni vegye, ha nem akkor ne. Ez minden nőnek a saját döntése kell hogy legyen. A párom is azt mondja, ha oda jutunk, bárhogy döntök is ő támogat.
2017. ápr. 12. 20:15
3/34 anonim válasza:
Mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen.
2017. ápr. 12. 20:17
4/34 anonim válasza:
Ahogy a nőnek magának megfelel. Azért, mert neki kell viselnie, neki kell, hogy tetszen.
28/N, több éve házas, mindenkinek ugyanaz a vezetékneve a családban
2017. ápr. 12. 20:22
5/34 anonim válasza:
Manapság felesleges felvenni a férj nevét, úgyis pár éven belül elválik a párok minimum 80 %-a.
2017. ápr. 12. 20:25
6/34 anonim válasza:
Én szerettem volna, ha látszik a nevemen, hogy férjnél vagyok, mert számomra ez nagyon fontos dolog. Ikszné Ipszilon Zé lettem, és imádom a nevem.
A kötőjeles megoldással kapcsolatban én amúgy mindig abba gondolok bele, hogy ha a mi gyerekünk (maradva az előző példánál) Iksz-Ipszilon, és ő összejön egy A-B-vel, akkor az unokánk X-Y-A-B lesz? Mint a Kishercegben a B612-es kisbolygó. :D
2017. ápr. 12. 20:40
7/34 anonim válasza:
Úgy a legjobb, ahogy az illető szeretné. Én nem gondolom, hogy bármelyik megoldás rossz lenne, mindenki a saját preferenciái alapján dönt - akár úgy, hogy egyáltalán nem veszi fel a férje nevét. Én a kötőjeles verzióra tudom egyedül azt mondani, hogy azért az nem csak a kedvtől függ, mert az nem működik jól bármilyen két vezetéknév kombinációjával. Így vagyunk mi is a párommal, nem hangzik jól a kötőjeles verzió. Én a Kovácsné Kiss Petra változatot fogom használni, ha összeházasodunk, egyszerűen azért, mert nem szeretném elhagyni a vezetéknevemet, viszont szeretném felvenni az övét is. :)
2017. ápr. 12. 20:42
8/34 anonim válasza:
Mindenki csinálja úgy, ahogy tetszik,én pl. biztos megtartom majd a lánykori nevemet. Számomra ez azt jelképezi, hogy a nő a férje tulajdona lesz, bocsi, tudom, sokan nem fogtok velem egyetérteni, előtört belőlem a feminista. :D Mindenesetre engem nem érdekel, más hogy csinálja.
2017. ápr. 12. 20:42
9/34 anonim válasza:
6-os: nekem úgy rémlik, van erre valami törvényi szabályozás, hogy nem lehet kettőnél (?) több tagja a kötőjeles névnek, szóval semmiképp sem létezhet az a változat, amibe belegondoltál :)
2017. ápr. 12. 20:43
10/34 anonim válasza:
Utolsó: napi szinten "hivatalos levelezek" egy Férjné Vezetéknév-Vezetéknév Keresztnév Keresztnév nővel. Tehát lehet kettőnél több tagú a vezetékneve, csak nem lehet mind kötőjeles.
Egyébként pedig cseppet sem biztos, hogy az X-Y Z nevű lány meg akarja tartani a születési nevét/bárhogy is felveszi a férje nevét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!