Szerintetek hogy a legjobb egy nőnek felvennie a férje nevét?
Én nem vettem fel, szerintem semmi jelentősége. Nem ez fejezi ki az összetartozást, és kívülről sem látszik, ráadásul irdatlan sok papírmunka. A "foglalt" jelzésre ott a gyűrű, ha már feltétlen fontos mutogatni, hogy "na, én kellettem valakinek". Nem lesz tőle az ember se több, se kevesebb. Aki meg hagyományokkal jön, meg hogy jelzésértékű, annak javasolnám a hagyomány azon elemeit is, amiről igyekszünk megfeledkezni: kössön kendőt a fejére az, akinek már bekötötték a fejét, stb.
Egyébként meg mindenki csinálja úgy, ahogy neki megfelelő, ahogyan neki tetszik, de abba nincs joga senkinek beleszólni, hogy hogy a legjobb. Csak a birkák tartanak a csordaszellem felé.
Kinek hogy tetszik.
Én pl. sosem akartam né lenni, hosszú nevet sem akartam, a lánykori nevemet meg nem szerettem. Így a férjem családneve került a keresztnevem elé.
Ez a név annyira én lettem, hogy amikor elváltunk, és újra férjhez mentem, megtartottam. Egyik érintett félnek sem volt ellene kifogása.
Hátránya annyi van, hogy mindenhová vinnem kell a házassági anyalönyvi kivonatot, mert nem mindennapi, hogy az erddeti név x, a férj neve y, én mégis z vagyok.
#24-es vagyok
35 éves, budapesti vagyok
Ên szerintem megtartom a saját nevem.Hiszen ezzel éltem X évig, miért kellene lecserélnem?
Maximum úgy venném fel, hogy Xné A.B. Tehát a saját nevem 100%osan làtható legyen. A kötőjeles sem rossz, de az meg lehetne nem férjezett név is. Szóval akkor megtarthatom ennyi erővel a sajàtomat, plusz a gyereknek is maceràs lesz, ha ő is hàzassàgot köt.
Na, akkor most jövök ide "ünneprontónak". :) Én úgy terveztem, felveszem a párom egész nevét, plusz a "né", mögé talán még az én nevem, bár nem tudom, túl hosszú lenni. Gondolkodtam még azon is, amit előttem írtak, hogy felveszem a párom vezetéknevét a "né"-vel, mögé pedig az én nevem. Én nem érzem azt, hogy ettől a tulajdona leszek, mert nem vagyok az és nem is leszik. Ha tisztel, én is őt. Ha már férjhez megyek, biztosan nem tartanám meg a lánykori nevem, hiszem pont hogy elhagyom a "lányságom". :) Szóval én így szeretném felvenni a nevem. Nekem ebben nincsen semmi régimódiság, csupán egy szép hagyomány. Örülök, hogy anyukám, nagymamám, dédimamám után én is így tehetek, és ez valahogy még nagyobb boldogsággal tölt el. :)
24N
Én nem teljes mértékben fogom felvenni a nevét, mert egyszer már megváltoztattam a nevem (apám nem nevelt föl, így az övét lecseréltem), és nem azért vettem fel egy nevet, hogy pár év múlva teljesen eldobjam. Tehát e között a két lehetőség között vacilálok: Kissné Kovács Kitti vagy Kiss-Kovács Kitti. Esetleg Kovács Kitti, persze nem ez a nevem.
22L
Miért, a pasid nem hagyja el az agglegénységét? Neki akkor miért nem kell ugyanúgy nevet váltani, mint neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!