Szerintetek hogy a legjobb egy nőnek felvennie a férje nevét?
Azért nagy dolog, mert jelkép. Azt jelképezi, hogy egy nőt a nevében is meg KELL jelölni, billogozni, hogy már gazdája van, és senki ne közelítse a másik ember tulajdonát, alárendeltjét. EZ a jelentése és az eredete.
Ezért nem vettem fel a férjem nevét.
Én csak a válaszoltam a kérdezőnek, hogy én miért szeretném így. Ebben nincsen semmi hímsovinizmus, vagy hogy a tulajdona lennék, mert nem vagyok az és nem is leszek. Én így szeretném, mert előttem mindenki így csinálta, akit szerettem és szeretek.
Szóval én nem veszekedni meg téríteni jöttem, csak elmondtam, hogy én hogyan szeretném, ahogyan előttem már mások is. Az én nevem, az én esküvőm, nem kell beleszólnia se a családomból senkinek, sem itt idegen embereknek. Ha ti máshogy szeretnék, akkor csináljátok máshogy, nekem ez így felel meg. :)
én már lassan be is tiltanám, hogy férfinévvel éljenek nők. Szia Lászlóné! Hogy vagy, Józsefné? GÁÁZ.
Legyenek már saját jogukon valakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!