Legjobb barátnőm dilemmában. Mostohaszülöje egy 23 éves srácnak aki bár már régóta dolgozik de ő és az élettársa tartják el úgymond ( a fiú apja) Baratnőm kicsit besokalt én meg jogászok közt dolgozom mégsem vagyok nagyon képben mit tanacsoljak neki?
Az egész hülyeség!
Attól, hogy a férfinek van egy háza, még nem a nö kötelessége az egész életüket finanszirozni.
Márcsak azért sem, mert a ház egy (külön)válás esetén a férfié marad, mint különvagyon (és akármilyen hosszú ideig élnek is együtt, sosem lesz közös), viszont az együttélés alatt szerzett javak a felek jövedelme arányában oszlanak meg. (feltételezhetöen a férfinek jóval magasab a fizetése, így a közösböl is jóval többet "visz".
Az, hogy mindent a nö fizet és emellett mindet ö végez, semmi esetre sem jogos.
A "mostohagyerek" neki jogilag senkije, egyáltalán nem köteles semmit sem megtenni neki, sem eltartani (kaja, stb). (A mostohaszülö-gyerek kapcsolat jogilag nem létezik , legfeljebb érzelmi szinten számíthatna)
Ha a nö tartja el a családot, akkot jogában áll a fiútól elkérni a ráesö részt, vagy nem csinálni/adni neki semmit.
A barátnöd akkor tenné a legokosabban, ha közölné a két ingyenélövel (mert a "párja" is az), hogy ettöl kezdve mindenki a rezsi, kajaköltség egy-egy harmadát fizeti, és a fözést/mosást meg vagy felváltva csinálják, vagy ezért cserébe ö fizet jóval kevesebbet.
Ha ez nekik nem tetszik, akkor meg hagyja ott öket.
"Ö fizet mindent mert a párjáé a ház és úgymond ezt vállalta, "
Na itt követte el az első hibát. A következőz ott, hogy ahelyett, hogy lelépett volna, inkább szült.
"Neki nincs joga rá hogy pénzt kérjen "
Már hogyne lenne, ha mindent ő fizet és finanszíroz.
Úgymond takarítasz egy ügyvédi irodában...
Én azt gondolom, hogy felnőtt a barátnőd, van szája. HA nem tetszik valami, szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!