Ti szoktatok a haverjaitokon, ismerőseiteken pénzt keresni?
Telefonrootolás, számítógépre operációs rendszer telepítés, vagy egyéb szoftver kalibrálása, javítása, képszerkesztés Photoshopban, kocsival "taxiztatás", ide-oda elvivés, levélírás stb.
Szóval kezdek arra rájönni, hogy a fél életem tulajdonképpen semmiből nem áll, csak a mások segítésén, szarból kihúzásán. Mindenki meg tud találni, amikor segítség kell. Ellenben amikor nekem lenne szükségem például valami apróságra, akkor senki nem ér rá, mindenki elfoglalt, vagy csak senki nem tud a rendelkezésemre állni.
Nem arról van szó, mert bárkinek szívesen segítek, csak amikor nekem lenne szükségem valakire, akkor bezzeg soha nincs kéznél senki, s teljesen magamra vagyok utalva, és ilyenkor nekem PÉNZÉRT kell igénybe vennem vadidegenek szolgáltatásait, holott egy-egy hozzáértő szakember ismerősöm akár még ingyen, vagy egy minimális jutalékért el tudná nekem intézni.
Ti mit tennétek? Ingyenes szolgáltatás helyett ti bevezetnétek, hogy felszámoljatok mindenért némi költséget?
"Mindenki meg tud találni, amikor segítség kell. Ellenben amikor nekem lenne szükségem például valami apróságra, akkor senki nem ér rá"
Ez pontosan így van nálam is. Segíteni jó, de a másik fele a dolognak, hogy nekem nem nagyon segítenek, elszomorít.
Az mégis valahogy nem adódik, hogy pénzért tegyem. Úgyhogy se időm, se pénzem, se semmim nincsen. Néha elszomorodom emiatt, néha valami különös szabadságélményt érzek a szívemben. Azt teszem és úgy, ahogy akarom és szeretem, és nem pénzért, nem eladva a lelkem.
Talán megleltem hazámat.
"Egyedül voltam én sokáig.
Majd eljöttek hozzám sokan.
Magad vagy, mondták; bár velük
voltam volna én boldogan."
Én egyik haverom úgy vállal be fuvart bulikra barátainak,haverjainak,hogy a benzin költséget kifizetteti velük.Plusz pénzt nem kér.Sőt még ő jár jobban,meg meghívják kajálni, vesznek neki ugye csak üdítőt ha buli van.De józanul is tök jól el bulizgat,a belépőjét is fizetik sokszor. Szóval így nem jár rosszul.
Mai világba teljesen ingyen nem szabad csinálni semmit,kivéve annak akiről tudod fordított esetben is megteszi ingyen. Max kevesebb pénzt kérj el érte.Aztán hidd el,mihelyest elkérsz 500-1000 ft-ot már nem fognak annyira keresni...mindenkinek a másik addig jó amíg teljesen ingyen csinálja a dolgait ..tök gáz..
jó példa,hogy egyik barátnőm most kezdett körmözni és kis reklám nevében első 10-15 embernek ingyen megcsinálta az első körmét..érdekes mindenkinek rohadtul tetszett,de 2. alkalommal csak páran jöttek vissza és fizettek.Igaz ezek neki inkább ismerősei,nem barátai.De ebből jól is látszik.Amíg ingyen van addig jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!