Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ez zavarna mást is?

Ez zavarna mást is?

Figyelt kérdés

A legjobb barátnőmmel mindig nézegettük a gyűrűket. Volt egy, ami nagyon tetszett, mondtam is mindig amikor elmentünk a kirakat előtt, hogy azzal szeretném ha majd eljegyezne a párom. Lassan aktuális lett a dolog, a barátommal nézegettük a neten a gyűrűket, kérdezte melyik tetszik, mondtam, hogy az egyik boltban van az álomgyűrűm, mutattam képet róla, a méret is megvan, a napokban akarta megvenni.

Erre ma látom, hogy a barátnőm vett magának 1 ugyanolyan gyűrűt, mint ami nekem tetszik. 2 éve hallgatja, hogy mennyire tetszik nekem, mik a terveim vele... erre megveszi magának. Így viszont én már nem szeretném eljegyzésre, ráadásul ugyanott dolgozunk, kellemetlen lenne. Elég gáznak érzem a dolgot, de lehet, hogy bennem van a hiba. Nekem eszembe nem jutna megvenni ugyanazt a gyűrűt, amivel őt akarná valaki eljegyezni.

Szerintetek mit csináljak? Válasszak másikat? Nem vagyok nagy ékszerviselő, nem sok van ami tetszik, ezt is véletlenül találtam meg...

Vagy maradjak az eredeti tervnél?

2015. febr. 16. 17:17
1 2
 11/15 anonim válasza:
64%
Igazad van, lehetett volna benne annyi, hogy választ egy másikat. Én sem díjaznám ezt a húzását.
2015. febr. 16. 19:19
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Hiába mondja itt bárki, hogy éretlen vagy, vagy hogy nem baj hogy megvette mert te évekig nem vetted meg, és az is igaz hogy miért tartogassa a bolt attól mert téged megkérnek-e vagy sem. De ha már a legjobb barátnőd, lehett volna benne annyi, hogy MEGKÉRDEZ téged hogy te figyelj már, még mindig tetszik neked az a gyűrű? Vagy akár a párodat megkérdezni, hogy megkéred a kezét? Mert ha nem mostanság akkor én megvenném a gyűrűt és nem akarok bajt belőle. Ha legjobb barátnők vagytok, akkor az azt jelenti hogy szeretitek egymást és tekintettel vagytok a másikra, nem azt hogy lesz*rjátok hogy a másik hogy érez.
2015. febr. 16. 21:31
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is elég gonosz húzás volt.

Persze, joga van megvenni mindenkinek azt, ami tetszik neki. De a barátság épp arról szól, hogy szeretjük a másikat annyira, hogy figyelünk rá és ha kell, áldozatot hozunk érte. Én számtalan dologról lemondtam, mert a testvéremnek vagy a legjobb barátnőmnek is ugyanaz tetszett. Így a természetes, nem happoljuk el egymás orra elől azt, ami a másiknak megtetszett. A barátnőd viszont ahogy látom, épp azt csinálta.

Ha teszem azt, két évig mindketten nézegettétek volna a gyűrűt, és mind a kettőtöknek tetszett volna és álma lett volna, hogy megvegye, akkor megérteném: aki kapja, marja sajnos. Viszont így, hogy neki nem is az tetszett és még alapból nem is ezt a fajta ékszert hordja (én pl. sosem vennék sárga aranyat, hiába tetszik meg egy gyűrűn, mert nem hordom - gondolom ezzel más is így van), nekem nagyon úgy tűnik, hogy "csakazértis" megvette magának, csakhogy ne a tiéd legyen.

Megértem, hogy rossz érzés, de most már nincs mit tenni. Talán jobb is lesz így - akár rá is bízhatod a párodra a gyűrűválasztást. Így legalább olyat kapsz, amit ő ad szívből, nem pedig olyat, amit te megmondtál neki előre. :)

2015. febr. 17. 10:10
 14/15 anonim ***** válasza:
42%

"Annyira nem lényeg, ha ennyire meg akarta venni, hordja egészséggel.

A párommal már megbeszéltük, hogy inkább választunk egy másikat."

Hála istennek, megoldódott a megoldhatatlannak látszó.

2015. febr. 17. 12:31
 15/15 A kérdező kommentje:

13as jól látod. Ez ugyanolyan, hogy ha nekem tetszik valaki, és elmondom neki, akkor arra is ráhajt, mert még nem a pasim, szabad préda?

A páromra nem bízhatom rá, egyáltalán nem ért az ilyesmihez, ezért is kérdezte meg tőlem, hogy melyik tetszik.

"Hála istennek, megoldódott a megoldhatatlannak látszó."

Nem volt megoldhatatlan, csak kíváncsi voltam a véleményekre. Nem vagyok életképtelen, megoldom a problémáimat.

2015. febr. 17. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!