Inkább lennétek magányosak, minthogy álságos,
felszínes barátokkal vegyétek körbe magatokat?
21/58 A kérdező kommentje:
És akkor minek vagy közel hozzájuk mégis?
Az a baj szerintem hogy aki nem felszines,ahozz elöb útobb kötödni fog az ember és akkor már régen nem barátság..
2014. ápr. 2. 19:40
nem értem ezt a kérdést, hogy miért vagyok közel hozzájuk?
nem tudom értelmezni azt a felvetést, miszerint akivel beszélget az ember az már a barátja, vagy nem tudom mire célzol
2014. ápr. 3. 00:59
nagyon éretlennek tűnik a személyiséged, lehet ez lehet az az ok ami miatt nem nagyon barátkozik veled senki
2014. ápr. 3. 01:00
25/58 A kérdező kommentje:
Nem vagyok éretlen. Van is jópár ismerősöm, de számomra nagyon kevés az igazi barát.
Én eddig felszínes barátságban éltem. Ez nem rég tudatosult bennem, véget is vetettem neki (4 év után). Csak engem viselt meg az egész. A felszínes barátok legtöbbször csak a fájdalmat, a gondot tudják okozni. Így inkább nem kell belőle egy se. Mert minek? Attól, még hogy az ilyeneket kizárjuk, nem jelenti azt, hogy magányosak leszünk, meg nem lesz kihez szólni, még ha nincs egy barátunk se, akkor sem feltétlenül.
Nekem a barátság az, amikor törődik a két fél egymással, kiállnak a másikért ha baj van, segítik, támaszt nyújtanak egymásnak, részeseik egymás életének. Egyből felszínes barátság nem alakul ki szerintem, maximum a barátság válik felszínessé valamilyen csalódás vagy azok sorozata által.
2014. ápr. 3. 15:12
27/58 A kérdező kommentje:
Igen. De akkor pl. mi a helyzet, amikor másokat tartanak érdekesebbnek? És nem tudsz ezért közelebb kerülni hozzájuk barátilag.
28/58 anonim válasza:
nem értem a kérdést. miért csak ez a két lehetőség van? ha nem tetszik a baráti köröd, keress új barátokat. az internet korában nem lehet kifogás az, hogy nehéz ismerkedni. ha valaki nem kíváncsi rád, láthatóan nem bír téged, akkor ne erőltesd a dolgot, mert a végén nagyobbat fogsz koppanni, mintha csendben elkönyvelnéd magadban, hogy "hát ez most nem sikerült". ha 1-1 ember nem bír téged, az nem jelenti azt, hogy rossz, semmirekellő alak vagy, csak annyit, hogy nem klappoltok egymással. persze ha soha senki nem akar veled barátkozni, az más téma, ez esetben leírhatnád, hogy hogyan szoktál viselkedni másokkal, hátha kiszúrjuk a bibit...
2014. ápr. 13. 18:16
Hát én pont ezért vagyok magányos, mert nem is olyan rég, elküldtem a pics*ba ezeket a felszínes, kifordulós "barátokat"... Nekem megvan a saját értékrendem, és elhatárolódom az ilyen emberektől, egyszerűen nem bírom sokáig őket...
2014. máj. 4. 17:44
ha a felszínes haverokat jelent, akivel nem vagy túl közeli kapcsolatban, de szoktatok beszélgetni, együtt menni ide-oda, akkor ok, legyenek. álságos nem kell. társaságnak jók a haverok, intimebb dolgokat megbeszélni nem kell velük.
2014. máj. 4. 17:49
Kapcsolódó kérdések: