A barátaim miért nem fizetik a közös youtube fiókot?
Közös youtube csomagom van a barátaimmal, de szinte mindíg könyörögnöm kell a pénzemért. Mit lehetne tenni ez ellen? Már megmondtam nekik sokszor, több féle stílusban viccesen, komolyan. De nem vesznek komolyan ...
30/f
Nagyon egyszerű. Akinek könyörögni kell, azt ki kell rakni.
Mi a netflix-en osztozunk. Szimplán jelszót módosítottam és kizártuk a két nem fizető személyt. Pénzben, üzletben nincs barátság.
S odaadtuk olyan személyeknek, akik hajlandóak kifizetni a részüket.
Akik kevésbé ismernek, azok hajlamosak félvállon venni az alap kedvességem miatt. Akik ismernek: azok pedig tudják, hogy kedves vagyok, ám az azzal való visszaélést cseppet se tolerálom. Korrekten megteszem a lépéseket két figyelmeztetés után. (Az említett 2 személy amolyan társaságomhoz csapódott egyedek. Nem közvetlen barátok, ám mégis bizalmat adtam nekik, amivel visszaéltek.)
No és senkinek se sz,rják a pénzt, nah...
Amíg nincsen semmilyen következmény vagy/és tett, addig nem fognak komolyan venni.
De ez igaz az élet minden területére is.
Ha nem növesztesz tököt, addig nem igen vesznek komolyan vagy/és kihasználnak.
Példát kell statuálni, hogy legyen súlya a szavadnak.
Azért nem fizetik, mert te fizeted. Nekik mindegy, hogy kifizetik-e a részüket, vagy hogy mikor fizetik. Nem nekik kell a pénzük után futni. Elég gáz barátok az ilyenek.
Egyszerűbb lenne, ha csak a tiéd lenne, úgyis te fizeted, és nem kell senkivel sem szerencsétlenkedni emiatt.
Ui.: baleknak néznek. Visszaélnek a kedvességeddel.
Öcsém volt baráti társasága is ilyesmi volt. Haza fuvarozta őket buli után, piákat fizetett, kaját stb...
Aztán addig cukkoltam, hogy balek vagy öcsi, amíg fel nem cseszte magát s befogadta a tényt, hogy ingyenélők csüngenek rajta.
Nah abból a társaságból egy valaki volt, aki megmaradt. Nem véletlen. Az egyetlen korrekt igaz barátja mai napig.
Imádnivaló srác. Korrekt, egyenes, kedves.
"Bocs, de ez nem valami 4-5000 forintos dolog? Fejenként kb. 700 huf? Ennyiért pofám nem lenne ismire írni."
Normális embernek pedig potyázni nem lenne pofája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!