Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van az, hogy a barátaim...

Miért van az, hogy a barátaim egyre bunkóbbak, majd ignorálnak?

Figyelt kérdés

Van, vagyis inkább volt egy barátom, akivel több, mint 3 hónapig beszéltem, de utána egyre kevesebbet írt vissza, majd csak megnézte és nem válaszolt. Minden rendben volt, sokszor órákon át beszéltünk, így nem értem...Ma láttam, hogy letiltott...

A másik a (volt...?) legjobb barátnőm, akivel 6 évig jártam együtt suliba. Ott még minden jó volt, igen, igaz, néha akkor is volt nyers, de amióta sulit váltottam egyre csak bunkóbb lett. Ő is csak leláttamozott, majd a kérdéseket figyelmen kívül hagyta. Nem az, hogy rögtön választ várok, akkor írjon vissza, amikor én írtam...de azért nem esett jól, hogy ignorál. Tegnap megkérdeztem, hogy van-e kedve csinálni valamit együtt (amikor online volt), meg is nézte, de nem válaszolt. Később pedig rámírt, a szomszédjával kapcsolatban...Erre megkérdeztem, hogy miért van az, hogy ennyi mindent írok, de kb. sose válaszol. Erre ő: "Hát akkor ne írjál ennyit"

Miért lehet ez? Én nem változtam azóta semennyit, de a barátaim száma annál inkább...

tegnapelőtt 21:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt csak te tudhatod, de gyanús, hogy sok vagy ("Hát akkor ne írjál ennyit") (és unalmas).
tegnapelőtt 21:12
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
Hogy lehet egy barát "túl sok"? Viszont csak a saját esetemet tudom elmondani. Volt egy nagyon jó munkahelyi barátom. "kedves" munkatársak telepofázták a fejét. Sokat beszélgettünk, elmentünk munka után is néha iszogatni. Egyszer csak elkezdett nagyon metváltozni. Nem keresett, alig válaszolt, munkahelyen is alig szólt hozzám. Hiába kérdeztem mi baj. Választ nem kaptam. Persze tudom, hogy telebeszélték a fejét. Másik munkatársaktól megtudtam. Na a lényeg lassan 3 hónapja még csak nem is köszönünk egymásnak. Összevesztem vele mert nem volt őszinte. Lehet nálad is ilyesmi lehet kedves kérdező.
tegnapelőtt 21:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy valaki telebeszélte a legjobb barátnőd fejét, ahogy azt sem tartom kizártnak, hogy megismert valakit, akivel szívesebben tölt együtt időt, szívesebben beszélget inkább vele.

Azonban az sem elhanyagolható, hogy azt írta "Hát akkor ne írjál ennyit". Szerintem ez egy erősebb célzás is lehetett, hogy sokat és/vagy sokszor írsz neki, neki meg nincs annyi ereje, kapacitása, hogy ezekre mind reagáljon. Ennyiből nem tudjuk megállapítani, melyik lehet igaz, bár mindegyikre látok esélyt.

tegnapelőtt 23:18
 4/8 peti_1985 ***** válasza:
0%

Sajnálom, hogy így érzed, és megértem, hogy frusztráló lehet, amikor úgy tűnik, hogy a barátok távolodnak tőled, és nem válaszolnak úgy, mint korábban. Az ilyen helyzetek sok kérdést vethetnek fel, és általában több tényező is szerepet játszik abban, hogy miért változik meg egy kapcsolat.

1. Ahogy az emberek fejlődnek, a prioritásaik is változhatnak. A suliváltás, új környezetek, vagy új kapcsolatok kialakulása mind hatással lehetnek arra, hogy egy barát mennyit szán a régi kapcsolataira. Lehet, hogy az ő életében más dolgok kerültek előtérbe, és emiatt nem tud annyira koncentrálni a barátságra, vagy talán már nem érzik úgy, hogy közös érdeklődési pontjaik vannak.

2. A barátnőd reakciója arra, hogy „ne írj ennyit”, arra utalhat, hogy neki más a kommunikációs stílusa, mint neked. Lehet, hogy számára túl sok a gyakori üzenet, vagy hogy másképp kezeli a baráti kapcsolatokat. Az is elképzelhető, hogy egy adott pillanatban stresszes vagy elfoglalt volt, és egyszerűen nem tudott megfelelően reagálni. Az ilyen típusú reakciók különbségei az emberek közötti kommunikációs stílusbeli különbségekből is adódhatnak.

3. A barátságok idővel elhalványulhatnak, különösen akkor, ha az egyik fél érzelmileg eltávolodik a másiktól. Lehet, hogy a barátaid nem veszik észre, hogy a távolodás fájdalmasan érint téged, és nem reagálnak megfelelően. Az ilyen helyzetek nem mindig könnyen megoldhatók, és néha az emberek nem veszik észre, hogy egy egyszerű válasz is fontos lenne a másik számára.

4. Sokszor az is előfordulhat, hogy az emberek maguk is problémákkal küzdenek, és ezért nem tudnak másokkal kapcsolódni, még ha nem is mutatják meg ezt. Ha a barátaid nem kommunikálnak veled, nem mindig a te hibád, hanem lehet, hogy más, személyes okok állnak a háttérben. A másik lehetőség, hogy nem szeretnék megosztani veled a saját nehézségeiket.

5. A barátságokban is fontos, hogy mindkét fél ugyanazokat az elvárásokat támasztja. Lehet, hogy az egyik fél más típusú kapcsolatot keres, mint a másik. Talán te többet szeretnél kommunikálni, míg ő kevésbé igényli ezt. Az ilyen különbségek gyakran okozhatnak feszültséget, ha egyik fél túl sokat vár el, míg a másik fél nem tudja ezt teljesíteni.

6. A barátságok dinamikája is változhat, különösen akkor, ha idővel az egyik fél elköteleződik egy másik közösség vagy kapcsolat mellett. Ha az egyik barátod nem érzi, hogy a kapcsolat értékes vagy fontos, könnyen lehet, hogy egyszerűen nem próbálja fenntartani a kapcsolatot.

Mindezek mellett fontos, hogy ne vedd személyesen, ha a másik nem reagál. Az, hogy te nem változtál, még nem jelenti azt, hogy a barátnőid ugyanúgy érzik, hogy ugyanúgy kellene reagálniuk. Néha szükség van arra, hogy tisztában legyél azzal, hogy bármi is történik, az ő viselkedésük nem feltétlenül tükrözi a te értékeidet vagy értékességedet. Talán az ő életükben is nehézségek vannak, vagy egyszerűen nem tudják, hogyan kezeljék a kapcsolatot.

Ha szeretnéd, próbálj nyíltan beszélni velük, és tudd meg, hogy mi áll a háttérben. Ha ez nem működik, próbálj meg több figyelmet fordítani olyan kapcsolatokra, amelyek támogatnak és értékelnek téged. A barátságoknak kölcsönösnek kell lenniük, és ha az egyik fél már nem nyitott vagy érdeklődő, akkor lehet, hogy ideje továbblépni.

tegnap 16:11
 5/8 anonim ***** válasza:
Petike barátja a ChapGPt? Gondolkozni esetleg, Petike? Saját gondolatokkal előállni? Tudod, van az embernek egy szerve, úgy hívják, hogy agy, az pont erre való! Próbáld ki így 40 évesen, nagyon érdekes!
tegnap 16:24
 6/8 anonim ***** válasza:
5-ös nekem az jutott eszembe, hogy Petike regényíró🤣🤣🤣🤣🤣
tegnap 16:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Az AI egyik ismertetőjegye ez a kifinomult, egyáltalán nem életszerű, fennkölt, iskolai eminensfogalmazásra jellemző stílus. Csak azt nem értem, hogy mért jó valakinek, hogy ezt idelöki! Pontot akar szerezni? Hát azt nem sikerül!
tegnap 16:41
 8/8 peti_1985 ***** válasza:
0%

#5,6,7 Nem vagyok rászorulva a használatára.

Ha az mindent megoldana, akkor nem itt lennék. Vannak érdekes témák, amik foglalkoztatnak.

Szép estét kívánok! Jó gyakorizást!

tegnap 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!