Miért nincs a mai fiatalokba semmi kalandvágy?
Régebben állandóan mentünk jobbra balra kipróbáltunk új dolgokat
Az elmúlt fél évbe összegyűlünk de senkinek nincs kedve semmihez mindenki csak a telefonját nyomkodja sablonos felszínesek a témák is
Felvetem az ötletet menjünk ki Szlovákiába lazulni sörözni (ott olcsó a zlaty) mindenki mondja tök jó ötlet mikor eljön a pillanat lemondják arra hivatkozva hogy fáradtak vagy túl meszze van (1,5 óra a nyugatiból vonattal) vagy egyéb kifogások de a telefonnyomkodás és mindennap ugyanaz csinálás az megy ezerrel
Pár éve kérdezni se kellett minden jött spontán magától először azthittem csak pár ember farsult be de kiderült mindenki még azok is akiket nagy kalandornak ismertem meg
Mitől lehet ez? Hova tűnt a nagy lázadó fiatalság? Manapság csak az a téma hogy ki milyen drága cipőt vett meg milyen játékokat játszik stb én meg teljesen más vagyok
Illetve akik hasonlóak mint én azok is be vannak farsulva
Pl a hippi haverom aki elveti teljesen a mai társadalmat az is mintha kezdene kicsit beolvadni a társadalomba
Vagy én vagyok ennyire társadalmon kívüli szabadszellem? Úgy képzeljetek el engem mint Bartos Cs Istvánt kb hasonló kaliberű figura vagyok egész nap filozofálok teljesen szabadon gondolkodok megvetem a társadalmi berögződéseket stb
De mintha a mai fiatalságból kiveszett volna a lázadás és szabadságvágy öröme
Közveszélyes munka kerülő. :D
A mai fiatalok 90%-át, tuti elvinnék. :D
Nem kellene protekciót keresnem mert a munkásembert megbecsülték
Mondom akkoriba nem lenne mi ellen lázadni mert az állam biztosítana nekem egy jólétet
A kapitalizmus meg cserben hagy mindenkit csak a profit számít
Jó hát a magyar a világ legnehezebb nyelve még mi magunk sem tudjuk
De amíg nem vezették be Kazinczyék a nyelvújítás forradalmát addig úgy írhattad amíg akartad én a régebbi magyar nyelvbe jobban hiszek
"Mondom akkoriba nem lenne mi ellen lázadni mert az állam biztosítana nekem egy jólétet"
Az állam legfeljebb egy minimális megélhetést biztosított, jólétet nem.
"a munkásembert megbecsülték"
Ja, amíg azt csinálta, amit a párt mondott, úgy élt, ahogy a párt kívánta, és eszébe sem jutott ellent mondani vagy máshogy élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!