Miért nincs a mai fiatalokba semmi kalandvágy?
Régebben állandóan mentünk jobbra balra kipróbáltunk új dolgokat
Az elmúlt fél évbe összegyűlünk de senkinek nincs kedve semmihez mindenki csak a telefonját nyomkodja sablonos felszínesek a témák is
Felvetem az ötletet menjünk ki Szlovákiába lazulni sörözni (ott olcsó a zlaty) mindenki mondja tök jó ötlet mikor eljön a pillanat lemondják arra hivatkozva hogy fáradtak vagy túl meszze van (1,5 óra a nyugatiból vonattal) vagy egyéb kifogások de a telefonnyomkodás és mindennap ugyanaz csinálás az megy ezerrel
Pár éve kérdezni se kellett minden jött spontán magától először azthittem csak pár ember farsult be de kiderült mindenki még azok is akiket nagy kalandornak ismertem meg
Mitől lehet ez? Hova tűnt a nagy lázadó fiatalság? Manapság csak az a téma hogy ki milyen drága cipőt vett meg milyen játékokat játszik stb én meg teljesen más vagyok
Illetve akik hasonlóak mint én azok is be vannak farsulva
Pl a hippi haverom aki elveti teljesen a mai társadalmat az is mintha kezdene kicsit beolvadni a társadalomba
Vagy én vagyok ennyire társadalmon kívüli szabadszellem? Úgy képzeljetek el engem mint Bartos Cs Istvánt kb hasonló kaliberű figura vagyok egész nap filozofálok teljesen szabadon gondolkodok megvetem a társadalmi berögződéseket stb
De mintha a mai fiatalságból kiveszett volna a lázadás és szabadságvágy öröme
"Biztosan ha szabad világ lenne máshogy gondolkodnának a konformisták is csak nincs bátorságuk jelenleg megtenni"
Nem nonkonformista vagy, csak egy önjelölt falkavezér, aki az óriási egójától elvakulva, a gondosan felépített kis buborékja belsejében okosabbnak és éleslátóbbnak hiszi magát, mint amilyen valójában.
Te sem vagy kevésbé birka, mint akárki más. Ugyanazokat a semmitmondó frázisokat durrogtatod, mint az összes szektavezér, guru és csodadoktor az elmúlt 60 évből.
Hát ezt megkérdőjelezném
Visszautasítom hogy önjelölt falkavezérnek nevezzél én egy senkinek tartom magamat szerintem a csimpánz sokkal okosabb mint bármelyik emberi élőlény a csimpánz nem hódol be a felsőbb hatalomnak a csimpánz elvan a fán zabálja a banánt stresszmentes életmódot él illetve élt addig amíg az ember be nem avatkozott az élővilágba
Nincs egóm egyáltalán szerintem a legjelentéktelenebb utolsó köpedék senkiházi vagyok amire büszke vagyok
"Szerintem meg nem jobb egy fűtött albérletbe nálam az örökölt házba sincs fűtés és ha rajtam múlik nem is lesz mert az öregapámtól rengeteg kabátot örököltem amik a 70 es évekből származnak így felesleges a fűtés van egy igazi szovjet usankam ami a mínusz 50 fokba is melegítené a fejemet"
Te nem fáztál még életedben igazán.
A Gulagban MÍNUSZ HARMINC fok alatt nem küldték ki az embereket dolgozni, mert abban már meghaltak volna, és oda az értékes munkaerő... L.faszt melegít mínusz 50 fokban téged a három kabátod. Mínusz harminc fokban a poloskák megdöglenek. Hogyha nincs fűtés, akkor lehet rajtad egyszerre három öltözet ruha, akkor is átfázol. Nem passióból fagynak annyian halálra az utcán és a saját házukban, és nem is azért, mert nem öltöztek fel eléggé.
Volt egy ismerősöm, akinél kikapcsolták a gázt, úgy élte túl valahogy a telet, hogy volt tíz kutyája, és azok melegítették.
Legjobb barátomék se tudtak fűteni, a testvére majdnem odalett tüdőgyulladásban tavaly, mert se meleget nem tudtak csinálni, se gyógyszerre nem volt pénzük. Ő is állandóan beteg, mert a sok éhezéstől és hidegtől nincs semmi immunrendszere, nincs állóképessége, és olyan gebe, mint egy gereblye.
Én is fáztam már eleget, hogy egyértelmű legyen, hogy te vagy hazudsz, vagy már annyira szétdrogoztad az agyad, hogy azért vagy ilyen ostoba.
"A Kádár rendszerről annyit hogy az egyik példaképemnek öregapámnak (Sztálin és Lenin nyugosztalja) jobban hiszek mint neked ő aztondta hogy a kisember számára a legélhetőbb világ volt most nem fogom részletezni mert az beletelik 3 napba"
Annak a kisembernek volt élhetőbb az a világ, akinek a mai megfelelőjét te konformista birkának hívod. Aki nem gondolkodik, nem lázad, nem kérdez, nem csinál semmit, ami kirívó lenne a nagy többség számára, akár csak nyomokban is. Csak mindent elfogad úgy, ahogy van, és ha a hatalom azt mondja neki, hogy ugorjon, akkor ugrik.
Az én nagyanyám is néha beleborul a nosztalgiaködbe, hogy mennyivel jobb és egyszerűbb világ volt az, miközben pontosan tudja, hogy engem az öltözködésem és a tekintélyellenes mentalitásom miatt elvihettek volna a rendőrök minden nap, ameddig le nem csuknak "társadalomellenes izgatásért" végleg, vagy úgy össze nem vernek, hogy ott maradok.
A társadalomellenes izgatás egy létező terminológia volt, amit mindenféle minimálisan is lázadó attitűdű megmozdulásért rásütöttek az emberre. A CPg-nek volt egy dala, amiben elküldtek a p.csába egy rendszerközeli cenzort, és cserébe boszorkányüldözést indítottak ellenük.
Ez neked élhető? Vagy az, ahogy Sztálin mindenkit táborokba küldött, aki nem úgy gondolkodott, mint ő? Milyen szabadság az, ahol tűzzel-vassal üldözik a művészetet, és csak az aktuális zsarnok szája íze szerinti művek kerülhetnek ki? Miért nem mész, és ölelgeted meg Orbánt meg a haverjait? Ők is ugyanezt csinálják, csak kevesebb terrorral.
"Hát ezt megkérdőjelezném
Visszautasítom hogy önjelölt falkavezérnek nevezzél én egy senkinek tartom magamat szerintem a csimpánz sokkal okosabb mint bármelyik emberi élőlény a csimpánz nem hódol be a felsőbb hatalomnak a csimpánz elvan a fán zabálja a banánt stresszmentes életmódot él illetve élt addig amíg az ember be nem avatkozott az élővilágba
Nincs egóm egyáltalán szerintem a legjelentéktelenebb utolsó köpedék senkiházi vagyok amire büszke vagyok"
Te mondtad korábban, hogy majd TE FOGSZ TANÍTANI MÁSOKAT a nézeteidre, és öt oldal óta buzdítasz mindenkit arra, hogy csatlakozzanak. Igenis akarsz egy csapat bugyuta követőt, akiket felvilágosíthatsz.
Plusz megint kiviláglott, milyen buta vagy.
A csimpánzok a legagresszívabb főemlősök közé tartoznak. Brutálisan, eszközöket használva és stratégiát követve háborúznak egymással az egyes csoportosulásaik, - torkokat marcangolnak, mellkast törnek be, nemi szervet és végtagokat tépnek le - és komoly hierarchia szerint élnek a saját csoportjukon belül is. Van a csoportnak vezére, aki előtt meg kell hajolni. Mint ahogy az erősebb csoport előtt is ajánlatos.
A banánnál gyakrabban esznek más növényeket, de rendszeresen esznek húst is; vadásznak kisebb majmokra. Előfordul esetenként kannibalizmus is.
A végére meg újra hazudsz is. Az egész kérdés és a hozzászólásaid abból állnak, hogy nye-nye-nye, mindenki milyen hülye kis fogaskerék, BEZZEG ÉN. De az utolsó mondatban is ott az egó. A jelentéktelenebbek között is neked kell a legjelentéktelenebbnek lenned.
Manapság már az is luxus, hogy autóval felmenj Pestre, drága a benzin.
Nem az a világ van, hogy minden proli megtehet bármit.
A legtöbbeknek max a legolcsóbb netflix előfizetés a szórakozás.
Már a mozi is drága, és bizony nem is kényelmes.
Ki akar több 100 idegennel beülni egy szobába, wcre nem mehetsz ki, vagy lemaradsz, csörögnek, stb.
Egyszerűen más már az élet, az ingerküszöb magasabban van, és leterheltebbek az emberek.
Ezt csak a jómódúak tehetik meg, hogy céltalanul utazgassanak a világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!