Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nincs a mai fiatalokba...

Miért nincs a mai fiatalokba semmi kalandvágy?

Figyelt kérdés

Régebben állandóan mentünk jobbra balra kipróbáltunk új dolgokat

Az elmúlt fél évbe összegyűlünk de senkinek nincs kedve semmihez mindenki csak a telefonját nyomkodja sablonos felszínesek a témák is

Felvetem az ötletet menjünk ki Szlovákiába lazulni sörözni (ott olcsó a zlaty) mindenki mondja tök jó ötlet mikor eljön a pillanat lemondják arra hivatkozva hogy fáradtak vagy túl meszze van (1,5 óra a nyugatiból vonattal) vagy egyéb kifogások de a telefonnyomkodás és mindennap ugyanaz csinálás az megy ezerrel

Pár éve kérdezni se kellett minden jött spontán magától először azthittem csak pár ember farsult be de kiderült mindenki még azok is akiket nagy kalandornak ismertem meg

Mitől lehet ez? Hova tűnt a nagy lázadó fiatalság? Manapság csak az a téma hogy ki milyen drága cipőt vett meg milyen játékokat játszik stb én meg teljesen más vagyok

Illetve akik hasonlóak mint én azok is be vannak farsulva

Pl a hippi haverom aki elveti teljesen a mai társadalmat az is mintha kezdene kicsit beolvadni a társadalomba

Vagy én vagyok ennyire társadalmon kívüli szabadszellem? Úgy képzeljetek el engem mint Bartos Cs Istvánt kb hasonló kaliberű figura vagyok egész nap filozofálok teljesen szabadon gondolkodok megvetem a társadalmi berögződéseket stb

De mintha a mai fiatalságból kiveszett volna a lázadás és szabadságvágy öröme

jan. 10. 22:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 A kérdező kommentje:

36 os Tedd össze a két kezed hogy nem vagy olyan csóró hogy kifizesd a 600 forintos sört hozzám képest szupergazdagnak számítasz

Meg amúgy örülök hogy végre vannak értelmes vitapartnereim akik észérvekkel vágnak vissza nem pedig személyeskedéssel igazi ideológiai ellenfelek vagytok ezt értékelem

jan. 11. 01:40
 42/69 A kérdező kommentje:
Így van 41 es tökéletesen átlátod ezért javaslom csatlakozz az ideológiai harchoz hogy többen legyünk még ha egyesek ezt egoizmusnak is hívják pedig messze áll attól
jan. 11. 01:41
 43/69 A kérdező kommentje:
Mi 8 milliárdan vagyunk a 99% ők páran az 1%
jan. 11. 01:42
 44/69 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell sörikézni, ha ekkora csóró szar vagy. Nem létszükséglet.

De érdekes módon cigire meg piára minden nyomorultnak jut pénze, ha kell, a gyereke kajájának kárára is.

jan. 11. 02:07
 45/69 A kérdező kommentje:

Cigire meg piára mindig legyen pénz még háborúba is

gyerekem sosem lesz tehát az ő kárára nem

Ha meg lenne nem hagynám úgy felnőni mint én

jan. 11. 02:32
 46/69 A kérdező kommentje:
Most kibújt a szög a zsákból hogy lenézed a csórókat tehát az ország 95%át
jan. 11. 02:33
 47/69 A kérdező kommentje:

Meg mi az hogy nem kell sörikézni ha egyszer imádom a sörikét nekem létszükséglet

Bölcs mondás tartja ha van kenyered cseréld el piára

jan. 11. 02:35
 48/69 anonim ***** válasza:
100%

Fu de kellemetlen ember vagy. Először is, nem mindenki ehbérért dolgozik.. És nem bírja attól senki hogy hozzatesz a munkájával a társadalom mukodesehez. Ha mindenki olyan felelőtlen lenne mint te, honnan lenne kozbiztonsag, tűzoltás, beteg ellátás, gyerekjólét, bolt, iskolák, óvodak stb?

Én pl elvegeztem egy egyetemet és jól keresek. Ebből a pénzből tudok menni ezer fele programra, most voltunk Lengyelországban, soroztunk mi is. Csak egy meleg igényes szallason, úgy, hogy nem voltunk bekorlatozva az anyagiak miatt, oda mentünk ahova akartunk. A tengerparton pedig nem csövezni szoktunk, hanem kiprobalni a helyi kultúrát, ételeket, italokat, latvanyossagokat megnezni és kényelmesen, szolgaltatasokkal feltolteni azt az időt.

Számomra hihetetlen, hogy 20 évesen 8 általánosod van és semmi élet tapasztalatod. Nem vagy okos se intelligens,se olvasott mégis úgy osztod az észt, mintha lenne.

Én a helyedben osszekukaznek pénzt pszichológusra és feldolgoznam a gyermekkori traumaimat, hogy elhessem a saját életem, amit valójában akarok, ne ez a 2 evesekre jellemző dackorszak határozza meg a mindennapjaimat. A haverjaid nem becsicskulnak, csak felnőnek, más lesz a prioritás.

jan. 11. 04:34
 49/69 anonim ***** válasza:
100%

Nekem több szabadságot ad az életben, hogy van egy rendes munkahelyem, ami miatt van pénzem arra, amire éppen akarom. Egész nap üvegezni pár ezer forintért nem egy túlzottan jó üzlet. Ezt a pénzt megkeresem a munkahelyemen kevesebb, mint 30 perc alatt és még hasznosnak is érzem magam közben. Az utóbbi nekem szintén fontos. Ha annyi pénzem lenne, hogy nem szorulnék rá a munkára, valamennyit akkor is dolgoznék vagy önkénteskednék.

Ezt ugyan nem nekem írtad, de nem a csóró embereket nézik le az emberek, hanem a csöves Pán Pétereket, akik nem hajlandóak felnőni. A hajléktalanok között is akadnak ennél ezerszer különb emberek.

jan. 11. 06:04
 50/69 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb ember számára az ilyen faszkodások, amit te kalandnak hívsz, olyan 25-30 éves korukra unalmassá válnak, és jobban foglalkoztatja őket a céljaik megvalósítása, mint a bulikázás meg a kalandozás.

A szocializmust meg hagyjuk. Az volt a legjobb rendszer a kisember számára? Ja, amíg el nem vitték... 😃

Érdekes, hogy ilyen nagy szabadságharcosnak tartod magad, de amit csinálsz, azt a Kádár-rendszrben nem tudtad volna megcsinálni, mert elvittek volna. Hallottál már arról, hogy KMK?

jan. 11. 06:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!