Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért nincs a mai fiatalokba...

Miért nincs a mai fiatalokba semmi kalandvágy?

Figyelt kérdés

Régebben állandóan mentünk jobbra balra kipróbáltunk új dolgokat

Az elmúlt fél évbe összegyűlünk de senkinek nincs kedve semmihez mindenki csak a telefonját nyomkodja sablonos felszínesek a témák is

Felvetem az ötletet menjünk ki Szlovákiába lazulni sörözni (ott olcsó a zlaty) mindenki mondja tök jó ötlet mikor eljön a pillanat lemondják arra hivatkozva hogy fáradtak vagy túl meszze van (1,5 óra a nyugatiból vonattal) vagy egyéb kifogások de a telefonnyomkodás és mindennap ugyanaz csinálás az megy ezerrel

Pár éve kérdezni se kellett minden jött spontán magától először azthittem csak pár ember farsult be de kiderült mindenki még azok is akiket nagy kalandornak ismertem meg

Mitől lehet ez? Hova tűnt a nagy lázadó fiatalság? Manapság csak az a téma hogy ki milyen drága cipőt vett meg milyen játékokat játszik stb én meg teljesen más vagyok

Illetve akik hasonlóak mint én azok is be vannak farsulva

Pl a hippi haverom aki elveti teljesen a mai társadalmat az is mintha kezdene kicsit beolvadni a társadalomba

Vagy én vagyok ennyire társadalmon kívüli szabadszellem? Úgy képzeljetek el engem mint Bartos Cs Istvánt kb hasonló kaliberű figura vagyok egész nap filozofálok teljesen szabadon gondolkodok megvetem a társadalmi berögződéseket stb

De mintha a mai fiatalságból kiveszett volna a lázadás és szabadságvágy öröme

tegnap 22:04
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
80%
Nemtom, mi a barátőimmel néha spontán vonatra pattanunk, és megnézünk egy várost.
tegnap 22:05
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy tűnik, hogy a mai fiatalok nagyon koravének. Hamar érnek, képben vannak, tudatosak, huszonéves korukra már úgy élnek, mint a 30-as, 40-esek.
tegnap 22:10
 3/33 A kérdező kommentje:

Na az is jó elfoglaltság

Én régebben amikor nem herélődtek ki teljesen az emberek még ha nem is volt pénzem felpattantam valamerre azt kéregettünk kukáztunk bandáztunk élveztük az életet

Most meg már teljesen minden a pénzről szól amióta egy zsömlére sincs pénzem kb levegőnek néznek pedig mondom akkor mem kellett pénz bementem valahova és az ott hagyott piák maradékát összeöntöttük és jól berúgtunk vagy behivattuk magunkat pár cigibe mindenki jólérezte magát mem az anyagiakkal törődtünk ha nekem volt nekik is ha nekik volt nekünk is

Ma már ha valakinek nincs pénze nem is tartják embernek pedig lesz pénzem csak várni kell márciusig mert akkor kapok melót addig elvagyok az üvegezéssel kukázgatással

Jó nekem is megvannak a magam gondjai pl az összes rokonom kihalt pedig csak 20 esztendős vagyok többszázezres számlákat kell fizetnem lehet később be kell mennem a sittre vagy közmunkáznom kell mert sok a számla de nehéz munkát találni pluszba volt egy utcai bunyó is

De ennek ellenére én megpróbálom élvezni az életet nem hagyni hogy ezek a dolgok lehangoljanak engem de amióta kezdek elszigetelődni elmagányosodni akarva akaratlanul is előjönnek a negatív gondolatok amiket sürgősen megakarok szűntetni hiszen a bartosista filozófia és életfelfogás lényege hogy szrj a világra élj a mának fogj fel mindent vidáman

Jó persze élvezem a magányos élet előnyeit huzamosabb ideig nem tudnék senkivel együtt lenni de azért hiányoznak a régi szép idők mikor ami nem volt rég hiszen 2022 ről beszélünk amikor csak kimentem a térre és minden jött spontán

tegnap 22:17
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

Szüleim mesélik mindig, hogy ők ennyi idősen mindig mentek valahova, pl. diszkó, buli, motorozás, stb...

Én mondjuk alapból sem vagyok egy bulizós nagy társasági ember, de tény, hogy a korosztályomból sokan így vannak.

A mai technológia (lásd: okostelefon, TV, Netflix, számítógépes játékok) egyedüli elfoglaltságot is biztosítanak.

Másfelől manapság egyre többen járnak egyetemre, mellette dolgoznak is, így aztán idő sem marad ilyesmire.

Valljuk be, ha egy fiatal el akarja kezdeni az életét, lakást, autót akar venni, akkor bizony minden idejében dolgoznia kell, így gondolom a háta közepére sem kívánja senki sem a bulizást.

Én is így vagyok ezzel. Egyetem alatt (nappali tagozat) tanulok hétköznap esténként, hogy péntek-szombaton tudjak dolgozni. Vasárnap örülök, ha leülhetek a seggemre és talán van pár óra semmittevés. Persze olyanokról ne beszéljünk, hogy takarítás, tüzifa behordása, ház körüli munkák, valamint ha szezon van, akkor a vasárnapokon is muszály a melóval foglalkozni.

Így aztán elmaradoznak ezek a haveri kiruccanások, dumálások, stb...

tegnap 22:21
 5/33 A kérdező kommentje:
Hova tűnt az a nagy lázadó szellem mint mondjuk az 1968 as hippi korszak idején?
tegnap 22:21
 6/33 A kérdező kommentje:

Jó megértem ha valaki tanulni akar de élni is kellene

Jó én sem vagyok egy mintapélda mert 8 általanos után 2 évet jártam iskolába azokból kirúgtak a túlságosan szabados magatartásom és gondolkodásom miatt nagyon kilógtam a sorból igaz most újrakezdtem estin

20 évesen 10.es vagyok😂 de legalább megpróbáltam élvezni az életet

És nagyon rettegek hogy bekerülök a mókuskerékbe a konforomista társadalomba legszívesebben most kimennék tenerifére hajléktalannak vagy hippinek nekem az az életmód tetszik nem az anyagias fogyasztói társadalom

Én mindig is vágytam arra hogy teljes szabadságba éljek néha irigylem a hajléktalanokat jó igaz itt Budapesten nem lehet élvezni a hajléktalanságot mert a magyar az nagyon erősen konformista társadalom

De valami jó meleg helyen szívesen ellennék egy sátorba közel egy városhoz ahol el kukázgatok kéregetek illetve alkalmi melókból tartanák fenn magam

Pl mint Taky Gyula már aki ismeri

tegnap 22:27
 7/33 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem a mindenkori politikai helyzet is hatással van erre.

Ha megnézed, most az egekben vannak az árak és ez azt generálja, hogy ugyanannyi pénzért sokkal többet kell dolgoznod.

Ha már munka, régen minden embernek dolgoznia KELLETT. Ez azért volt jó, mert a közterhek megoszlottak. (Jó, azt most ne nézzük, hogy az állam igazából ellop minden pénzünket).

Nem volt ennyi hitel sem régen. Ha az átlagember akar venni egy házat vagy autót, akkor 90%, hogy hitelt kell felvennie. Ugyanez a helyzet, ha beindítanál egy vállalkozást. A sok hitel fizetése pedig szintén felemészti minden idődet.

Szóval ez egy ördögi kör, amiből ki lehetne lépni, de ahhoz radikális változtatás kell.

tegnap 22:33
 8/33 A kérdező kommentje:

De nem értem amúgy minek kell lakás autó stb ezek nem adnak igazi szabadságot

Jó lehet én könnyen beszélek mert örököltem 2 házat is de ha nem lenne 3 fele osztva és csak az enyém lenne már eladtam volna azt elmentem volna a karib tengerre pl Saint Luciára vennék egy sátrat vagy hálózsákot és boldogan élhetném a hobó életemet

Ehelyett meg itthon a búskomor éghajlaton a búskomor társadalomba szpok a számlákkal az álláskereséssel az érettségi megszerzésével hogy aztán elmehessek csicskának állandó munkát végezni csak azért hogy ne haljak éhen és ne zárjanak börtönbe

Ettől rettegek igazán úgy érzem ebbe bele fogok betegedni

De ami mégjobban elszomorít hogy ez rajtam meg pár emberen kívül senkit se zavar és nem akarnak tenni a változásért senki sem veszi észre hogy azért dolgozzuk ki a belünket hogy pl Mészáros Lölő drágább és nagyobb jachtokkal járjon

tegnap 22:35
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Engem az érdekelne, hogy a COVID alatt (2020-2021) hogyan tudtál kalandozni?
tegnap 22:37
 10/33 anonim ***** válasza:
61%
Hát akinek az a szint, hogy 1,5 órát vonatozzon az olcsó sörért annál meg tudom érteni, hogy inkább lemondják
tegnap 22:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!