Tanulható a barátkozás, jó kapcsolatok kialakítása?
Antiszociális vagyok, talán autista is. Nem tudom. Szeretnék szakemberhez fordulni de valahogy kényelmetlen a gondolat, hogy egy ismeretlen embernek meséljek magamról és a saját érzéseimről.
Sokszor megesett, hogy itthon mikor veszekedés tört ki és elmondtam mit érzek, azt kaptam anyától, hogy rosszul érzem a dolgokat. Egy ideje már önmagamat is megkérdőjelezem, hogy azt érzem-e amit kellene.
Ugyanilyen hadilábon állok az emberekkel is. Sokszor sodor elém az élet embereket, de valahogy nem sikerül barátságokat kialakítanom, pedig nem nyomulok. Egyszerűen beszélgetünk néhány alkalommal majd elhal az egész. Lehet beképzelem, de úgy érzem unalmasnak és furának találnak az emberek. Mit cseszek el? Van életem, hobbijaim, de a barátkozás nem megy.
Tudtok esetleg felnőtteknek írott könyvet vagy hasonlót ajánlani? Bármi ami segítene, hogy ne érezzem magam és ne is nézzenek földönkívülinek?
A barátság egy nagyon ritka kapcsolódási forma, a nem felületesen gondolkodó, érző és így is élő emberek között.
Miért nem csak haverkodsz, jópofizol inkább - első körben - az emberekkel? Sokkal egyszerűbb kapcsolódási forma, mert nem kell hozzá egyből totálisan megnyílni egyik félnek sem és a mai zárkózottabb, bizalmatlanabb világunkban egyébként sem szeretnek egyből teljesen kitárulkozni egymásnak az emberek.
Egyébként pl Feldmár Andrást már hallottam megnyilatkozni ebben a témában, de azt sajnos nem tudnám megmondani, hogy könyvben írt-e már kimondottan erről.
Ő szóban már definiálta a fogalmat. Szerinte az tekinthető barátnak, akinek fontos az és tiszteletben is tartja azt, velem kapcsolatban, ami nekem fontos és meghatározó az életemben.
Tehát a másik ember milyenségének az elfogadási mélységéről szól a történet, vagy valami ilyesmiről, de ez alapján már végig lehet gondolni, hogy vannak-e ilyen emberek a környezetemben. Bizony nem egyszerű feladat, ilyen szemüvegen keresztül ránézni, a körülöttünk lévő világra, a szüleinkre, testvérünkre, rokonokra, ismerősökre, vagy azokra, akiket eddig a barátunknak gondoltunk.
Szóval nem úgy van az, hogy az igaz barátság csak úgy megterem minden útszéli bokorban, sőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!