Megbantottam egy transz baratnőm,de már megfulladtam. Mit tegyek? (Hosszú)
Én egy lány vagyok,aki egy időben elég sokat mozgott transznemű emberek körében.
Azt kell tudni rólam, hogy bár sajnálom a helyzetüket,de valahogy nem tudom szent meggyőződéssel kimondani, hogy szerintem lehetséges nemet váltani. Mármint igy fizikailag. Ugyanis hiába a hormon+műtét,vannak dolgok amikre szuletni kell.
A transz srácokkal viszonylag nyiltan lehet ezekről a testi korlatokrol beszelni (pl fallosz-mutet dragasaga és eredménye...)
Viszont a transz lanyokkal egyszerűen nem tudok mit kezdeni,mert többsége nem akarja belátni, hogy ordít róla, hogy nem született nőnek... legkésőbb a hangja,de elárulja. Mindig azt éreztem nem mondhatom ki hogy bizony ez látszik
Most egyik ilyen barátnőm panaszkodott, hogy valaki "kideritette" hogy mi a szitu vele...besokalltam és szembesitettem vele hogy bizony 185 centisen 100+kilos alkattal TALÁN sejti mindenki, hogy mizu, és talán jó lett volna ezt a tranzicio elott merlegelni, hogy eltudja e majd fogadni, hogy ez látszik majd. Erre én lettem az érzéketlen hulladek, merthogy neki nem volt valasztasa...meg én ezt nem erthetem...
Egyrészt tényleg sajnálom, hogy ilyen élet jutott neki, és én is elég nyersen fogalmaztam...
Másrészt viszont úgy érzem nem akarok ilyen emberekkel barátkozni akik tagadják a biológiai valosagot (volt vitam már sport kerdesben, vagy hogy nő e akinek van pénisze-ez nem bnőm,ez egy netes t-lany volt)
Vagy egyszerűen transzfób vagyok tényleg,ha azt mondom, hogy férfinek nőnek születni kell,vagy ha ez nem jön össze, akkor megalkudni hogy korlátozottak a lehetőségek?
Tehát az arcába mondtad kvázi, hogy ronda vagy és bármit is csinálsz az leszel. Nekem ez jött le az írásból és lehet, hogy így fogta fel ő is. Ha nem jól értem bocsi.
A sport kérdés már csak azért is érdekes mert már lassan több mint 10 éve indulhatnak transzenműek és nem túl sok érmet hoztak.
Mondjuk én személy szerint örülnék ha lenének komolyabb kutatások a nemi hormonokról mert gyakorlatilag a test működésének a túlnyomó részét azok befolyásolják.
Mit takar számodra a biológiai valóság? "tagadják a biológiai valosagot"
31# mivel ez a baratnőm az exem is egyben,igy aligha rondáznám pont én le. Nekem tetszett arcra mindig is. Teljesen másik kérdés hogy ettől függetlenül aki ránéz látja, hogy mizu
Ha neked transz=ronda az nem az én nézőpontom...
A sport kérdés elég kényes téma,ezt nem is szeretnem itt feszegetni. Konkrétan szembesülök vele mennyivel erősebb egy transz nő, mint egy cisz (pedig nem is edz), így kár megpróbálni meggyőzni az ellenkezőjéről
Például ez az egyik, hogy férfinak született és erősebb+magasabb+látszik az arcvonásokon,testalkaton
Ha neked transz=ronda az nem az én nézőpontom...
Ettől elhatárolódok bocsi még1x.
Ha jók a hormonszintjei 1-2 év alatt "leépül".

Ezt nyugodtan elmondhatod neki, ha barátok vagytok, hogy nem a transznemű voltát kérdőjelezted meg.
Tudni kell a korlátokat igen, és tudjuk is (érintett vagyok).
De ahogy nem vágjuk a barátunk arcába azt sem nyersen, hogy kövér, ahogy nem lobogtatjuk a meddő barátnő előtt a babánk képeit, úgy itt is elfér az empátia, adott esetben a jótékony hallgatás.

#kérdező
most volt időm végig olvasni
azt írod hogy "már nem akarsz barátkozni velük" akkor eddig miért akartál/ barátkoztál velük?
azt írod hogy sose tudtad ezt elfogadni igazán (mármint a nemváltást) mert ellenérzéseket vált ki benned. akkor miért kavarodtál kapcsolatba egy olyan valakivel akit nem fogadsz el? ezeket az érzéseidet, gondolataidat az állapotával és vele kapcsolatban a kapcsolat elején megosztottad vele is, vagy csak bombaként ráhajítottad miután kialakult benne feléd nézve az érzelmi kötődés és bizalom?
a kapcsolatban (és úgy an block a transzneműekkel való barátkozás során) magadnak hazudtál erről vagy a partnernek? (esetleg mindkettőtöknek)
te lényegében azt sérelmezed hogy megsértettél, megbántottál valakit aki bízott benned, alapvetően az egész életét, nehézségeit, küzdelmeit tekinted, nevezed hazugságnak hogy "tagadja a valóságot" és ő erre úgy reagált hogy megharagudott rád
te ez miatt őt okolod.
te hogy reagálnál ha olyasvalaki akiben bízol, akivel a legmélyebb, legbensőségesebb dolgaidat is megosztottad azzal kezdene traktálni hogy minden amit érzel, gondolsz, átélsz az hazugság mert tagadod a valóságot?
Miki

Niki akart lenni az aláírás, telefonról pötyögök
Niki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!