Erezted ugy,hogy a baratsagotok stresszes mar szamodra?
Tobb mint 15 eve vagyunk legjobb baratnok,nekem tenyleg nagyon fontos es nagyon szeretem.Az elmult evekben a talalkozasaink is evi 4-5-re redukalodtak le,nem miattam,mert altalaban o mondta le a programokat,aztan tobbet nem hivtam.Babat varok,a testverem rendezett egy babavaro bulit,amire eljott ,viszont miatta lett egy balhe,ami utan vege is lett a bulinak.Nem haragudtam ra.Elotte volt egy fontos bemutatom,amire nem hivtam ,de o el akart jonni ,aztan vegul nme jott el,mert osszeveszett az egyik kolegammal ,igy nem jott el.De inkabb az volt a durva,amikor aznap irt egy uzenetet,hogy "szep napot csak neked es o itt lenne,de ez xy hibaja".Utana meg sem kerdezte milyen volt stb.
Van egy kolegam,o nincs joba vele,ha talalkozok vele,akkor jon a fenyegetes,hogy nekem nem fontosak az erzesei,o kihatral ebbol a kapcsolatbol.
Mar lassan ott tartunk,hogy ha ir vagy hiv ,akkor stresszelem magam,hogy megint mi lehet a baj es 30+ -an meg terhesen nincs erre szuksegem.En sok mindent megbocsajtottam foleg az elmult idoben.Hogyan tudnam ezt lezarni agamban?
A másiknál meg olyan jól játszotta a mártírt, hogy elhittem, hogy velem van a baj. Ott az adta a stressz helyzetet, hogy mindenen megsértődött. Volt, hogy egy találkozó után már jött az üzenet tőle, hogy megsértődött és ott kellett magyarázkodnom neki. Vagy hetekig bunkó volt velem, majd hirtelen elkezdett örjöngeni, hogy azért, mert 5 hónappal korabban mondtam valami sértőt, amit nem sértésnek szántam.
Itt nehéz volt észrevenni, hogy menekülnöm kell, mert, ahogy írtam, olyan jól játszotta a mártírt, hogy folyamatosan magamat okoltam.
Egyszer besokalt és kidobott, így sikerült kimenekülnöm.
11-es ismeros helyzet mikor valaki jol martirkodik,megsajnaljuk hogy baja van ...es ha ketelkedunk is mi tesszuk fel magunknak a kerdest jol latjuk- e.
Detto nekem is volt egy ilyen egeszsegtelen dinamikaju kapcsolatom es vegul o sokallt be nem birta elviselni hogy kerdore vontam a viselkedeset meg neki allt feljebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!