Erezted ugy,hogy a baratsagotok stresszes mar szamodra?
Tobb mint 15 eve vagyunk legjobb baratnok,nekem tenyleg nagyon fontos es nagyon szeretem.Az elmult evekben a talalkozasaink is evi 4-5-re redukalodtak le,nem miattam,mert altalaban o mondta le a programokat,aztan tobbet nem hivtam.Babat varok,a testverem rendezett egy babavaro bulit,amire eljott ,viszont miatta lett egy balhe,ami utan vege is lett a bulinak.Nem haragudtam ra.Elotte volt egy fontos bemutatom,amire nem hivtam ,de o el akart jonni ,aztan vegul nme jott el,mert osszeveszett az egyik kolegammal ,igy nem jott el.De inkabb az volt a durva,amikor aznap irt egy uzenetet,hogy "szep napot csak neked es o itt lenne,de ez xy hibaja".Utana meg sem kerdezte milyen volt stb.
Van egy kolegam,o nincs joba vele,ha talalkozok vele,akkor jon a fenyegetes,hogy nekem nem fontosak az erzesei,o kihatral ebbol a kapcsolatbol.
Mar lassan ott tartunk,hogy ha ir vagy hiv ,akkor stresszelem magam,hogy megint mi lehet a baj es 30+ -an meg terhesen nincs erre szuksegem.En sok mindent megbocsajtottam foleg az elmult idoben.Hogyan tudnam ezt lezarni agamban?
Kicsit viszalykodonak tunik a baratnod.Vagy nincs bekeje magaban.
A baratsag mindig fajo pont tud lenni.Segit ha attudod beszelni valakivel tuzetesen a dolgot akar tobbszor is ha szukseges,ameddig nem tisztul a kep.Ha szukseges szakember segitseget is igenybe veheted ha nem megy a lezaras
Egyes vagyok.
Elmondtam neki őszintén, amit érzek. Hogy folyamatosan alkalmazkodnom kell, megértőnek lennem, odafigyelni az ő lelki világára, cserébe pedig ő csak feszültséget okoz.
Egyébként én is babát vártam és ő is. Neki nagyon nehezen jött össze, nekem rögtön. Minden voltam, csak ember nem. Évekig minden várandós nőt és babás családot szidott, engem is elkezdett, hogy neki mennyi mindenen keresztül kellett mennie a babáért, nekem meg csak úgy megadatott. Az utolsó csepp az volt, amikor egy rossz eredmény után beszéltünk és azt mondta, hogy legalább most én is megtudom, milyen aggódni egy babáért. Itt elköszöntem tőle, ennek már lassan két éve.
Nem könnyű, hiszen a testvérem és nagyon sokmindenen ment keresztül, egy bizonyos szintig meg is értettem a reakcióit, de már átlépett egy határt.
Megbeszelni nem tudom,mert igazabol az en allaspontomat nem erti meg.Lehet,hogy o ugy erzi,hogy en sem az ovet,de felnott emberkent ugy gondolom,hogy alkalmazkodnunk kell a masikhoz is es en ezt a felet megteszem.
Elmondtam neki,hogy szamomra vannak stresszes dolgok.A kolegamat is azert nem birja,mert az exevel van egyutt,mennyaszonya mar.En mar azelott joban voltam vele mielott osszejottek volna,ami mar lassan harom eve volt.De az elejen folyton hivott,hogy valami pletykat tudok-e,amikor jeleztem,hogy en ebbol ki akarok maradni,akkor jott a sertodotseg.Most hetvegen reszt vettem a ferjemmel es par munkatarsammal egy esemenyen, amin ok is ott voltak .Azelott hivtam ot is,hogy menjunk egyutt persze nem jott.De latott egyutt es mar jott ez,hogy en megint fajdalmat okozok. Lehet ezt en latom rosszul,de minden alol nem tudom kivonni magam,mert neki nem tetszik valami.Na de fennebb is irtam voltak esemenyek,mar azelott is stresszeltem magam,hogy vajon valakivel osszeveszik-e..
Igen,megbeszelni olyan dolgot nem lehet ahol a masik nem veszi figyelembe az allaspontunkat es nem hajlando alkalmazkodni vagy szavak szintjen mondja de nem teszi meg.Tapasztaltam ilyet.
Kicsit eltulozza a baratnod amiatt nem kellene fajdalmat erezzen hogy beszelsz olyanokkal akikkel o nincs joban.Az ami koztuk volt az o dolguk attol ha neked nem artott az illeto nem kell vele rosszba lenni.Meg attol te akarsz vele talalkozni ahogy ertettem o mondogatja le.a haragja akkor lenne ertheto ha ezekkel akarsz talalkozni ot meg lepattintod,de nem ez a helyzet.Haragudni meg senkinek se kell segiteni.En sem orrolok egy tarsasag tagjaira mert beszelnek azzal a szemellyel a tarsasagbol aki megsertett, a tyuk szememre lepett.
Igen,foleg felnottkent mar ugy erzem nem egy az ertekrendunk mar.
A parom es a barataim is mondtak,hogy miert nem hagyom ezt az egeszet.Kis iskolas korunk ota joban vagyunk,sok jo dolgot megeltunk egyutt lehet azert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!