Jogos e a harag?
Egyetem előtt nem sokkal ismertem meg az egyik jó barátomat, akik Budapesten laknak. Első évem után gondok voltak az akkori albérletemmel, és felajánlották, hogy, bár szerződés nélkül, de béreljem ki jó áron a lakásukat, ami egy panellakótelepen van. Három szoba, de az volt az alku, hogy az egyiket raktárnak használják, és bezárják.
Mindez működött hat évig.
A baráttal a kapcsolatunk több oldalról kezdett zátonyra futni, nekem egy nagyon jó állásom lett, akár nyugaton is jónak számító jövedelemmel, ő pedig otthonról sem tudott elköltözni, szintén a szülők tulajdonában lévő garzonba.
Viszont szeptember végén úgy alakult, hogy a tartozásaik miatt először a garzonjukat, majd ezt a lakást is elárverezte a bank, viszont ezt annyira áron alul, hogy kis túlzással "simán" meg tudtam vásárolni. Egy éve ketten élünk itt a barátnőmmel, szóval írtunk egy levelet, hogy ha lehet, minél előbb vigyenek el mindent a lakásból, ami az övék, mert felújításokba kezdenénk, és minden szobát kihasználnánk teljesen. Amióta ez megtörtént, szinte szóba sem állnak velem, sőt, az édesapja egyik nap ittasan pénzt követelt tőlem telefonhívásban.
A baráti társaságból ő kivonta magát minden tekintetben, halálos ellenségének tekint mindenkit, aki szóba áll velem, és teljesen elszigetelte magát, viszont volt már, hogy megkeresett valakit, hogy engem pocskondiázzon.
Szerintetek jogos a haragja? Bennem nincs emiatt bűntudat, egyszerűen megvettem valamit, ami eladó volt, ennyi.
26/F
"te ugyanígy éreznél a volt barátod helyében."
Na, hát ez az!!
Tovabbra sem ertelmezheto amit mondasz. Szo nem volt kizsakmanyolasrol hitelfelvetelre buzditosrol torleszto nyakba zuditasrol. Kitalalsz dolgokat amikrol semmit nem tudsz.
A bankok annyian erdekelek amennyiben parhuzamot latok abban hogyha a banksajat tulajdonat el lehet venni akkor az enyemet is el lehet. Sajna azota ez tobbszor is megtortent. A magantulajdon lenyulasa kormanyunk alappoltikaja. Es ezt sokan tamogatjak sajnos
"A magantulajdon lenyulasa kormanyunk alappoltikaja. Es ezt sokan tamogatjak sajnos"
Nem én mondtam, de akkor ezek szerint mégiscsak észrevetted a lényeget...
Ha már így alakult én a te helyedben eladnám piaci áron és máshol vennék lakást, mert igy sokáig ill. egy életen át fognak átkozni abban a lakásban.
Fájó pont lesz nekik ez mindig ill. te is az leszel az ő szemükben.
Végül egyébként lett a dolognak megoldása. A közös képviselőn keresztül egy közös tároló, elzárt fakkjába kaptak helyet a cuccaik, amíg nem jönnek érte. A házgondnok ezt ki is tudja nekik bármikor nyitni.
A társaság kitaszította a gyereket, és fel is jelentettem őket a zaklatásokért, mígnem leálltak teljesen vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!