Jogos e a harag?
Egyetem előtt nem sokkal ismertem meg az egyik jó barátomat, akik Budapesten laknak. Első évem után gondok voltak az akkori albérletemmel, és felajánlották, hogy, bár szerződés nélkül, de béreljem ki jó áron a lakásukat, ami egy panellakótelepen van. Három szoba, de az volt az alku, hogy az egyiket raktárnak használják, és bezárják.
Mindez működött hat évig.
A baráttal a kapcsolatunk több oldalról kezdett zátonyra futni, nekem egy nagyon jó állásom lett, akár nyugaton is jónak számító jövedelemmel, ő pedig otthonról sem tudott elköltözni, szintén a szülők tulajdonában lévő garzonba.
Viszont szeptember végén úgy alakult, hogy a tartozásaik miatt először a garzonjukat, majd ezt a lakást is elárverezte a bank, viszont ezt annyira áron alul, hogy kis túlzással "simán" meg tudtam vásárolni. Egy éve ketten élünk itt a barátnőmmel, szóval írtunk egy levelet, hogy ha lehet, minél előbb vigyenek el mindent a lakásból, ami az övék, mert felújításokba kezdenénk, és minden szobát kihasználnánk teljesen. Amióta ez megtörtént, szinte szóba sem állnak velem, sőt, az édesapja egyik nap ittasan pénzt követelt tőlem telefonhívásban.
A baráti társaságból ő kivonta magát minden tekintetben, halálos ellenségének tekint mindenkit, aki szóba áll velem, és teljesen elszigetelte magát, viszont volt már, hogy megkeresett valakit, hogy engem pocskondiázzon.
Szerintetek jogos a haragja? Bennem nincs emiatt bűntudat, egyszerűen megvettem valamit, ami eladó volt, ennyi.
26/F
Hát én erre csak annyit tudok mondani, hogy az élet nem a jóságról szól.
És nyilván előfordulható hogy barátságra, vagy akár párkapcsolatra megy ki a játék.
De ezeket most is tapasztalod, szóval nem akarok képmutató lenni.
Én megértem az álláspontodat, valószínűleg én is ezt tettem volna és beáldoztam volna a "barátságot" a jobb élet és lehetőségek oltárán.
Gyorsan kell cselekedni és kíméletlenül, ha az ember a nagy betűs életben haladni akar és kiteljesedni.
Szóval ha pl. egy ember haldoklik a sivatagban és kilóg a zsebéből egy csomó arany, akkor nyugodtan ki lehet őt már zsebelni, mert hát neki már úgyis mind1, meg aztán más is megtenné és minden mind1, csak nekem legyen jó?!
Itt az a baj, hogy ezt a xar rendszert mindenki támogatja, együttműködik azzal, hogy emberek, akik hitelt vettek fel (mert az átlag munkás máshogy nem jutna saját lakáshoz, ha nem örökölt és nem nyert) és nem tudták fizetni, mert mondjuk a bank a legnagyobb uzsorásként felemelte önhatalmúan az ügyfél által vállalt 50 ezres havi törlesztőt mondjuk 350 ezerre, amit értelemszerűen már nem tudott kigazdálkodni a delikvens és aztán a lakását bagóért elvették tőle, ez mind rendben van és mindenki dögöljön meg, csak ne én legyek az?!
És sokan nem értik, hogy mi ezzel a baj,,,
Szomorú! :(
Tök mind1, hogy jogos-e a harag, mert a lakás igazi árát még csak most fogod törleszteni...
Nem lehet nyerészkedni büntetlenül.
#34.A ha szar a rendszer meg kell találni a hibáit és kihasználni.
Mint írtam nem a jótékonykodásból áll az élet, bármilyen önzőnek is tűnik a dolog magát kell minden elé helyezni, utána lehet adományozgatni, meg segíteni amikor már stabil háttér van mögötte.
A kérdezőnél is egyértelműen 20-on évesen ez a cél.
Amúgy én nem tartom olyan nagy szívességnek hogy valakinek kiadnak egy házat, "olcsóbban". Mert mégis csak több bevétel, mint ha üresen állna 6 évig, vagy olyan élne benne aki megrongálja. Ez pedig az érem másik fele.
Ilyen alapon a másik fél is "tartozik" a kérdezőnek, mert kivette a lakást annak ellenére hogy nem volt szerződés, semmi...
Ha nem ő veszi meg, akkor megveszi más. Le kell zárni velük a kapcsolatot, ne foglalkozz vele. A lakás a tiéd, ha nem viszik el a dolgaikat, akkor vitesd el te. Nálunk volt olyan, hogy a lakók egy csomó mindent ott hagytak, végül nekünk kellett kipakolni, azóta benne van a szerződésben, hogy mennyibe kerül a pakolás, ha ők nem teszik meg.
Nagyon régen, mikor még alig volt árverés, vettem így egy lakást, mondjuk én azonnal felvettem a tulajjal a kapcsolatot és megegyeztünk, hogy ezért azért még kap plusz pénzt, ha együttműködik, azóta is jó viszonyban vagyunk. Ő megértette, hogy mindenképp el fogja veszíteni a lakást. Az adóssága az érverési érték háromszorosa volt. Szerintem aki ilyen összeggel ragad benn, az olyan mértékben felelőtlen, hogy nincs mit sajnálni rajta. Ha nektek tartozna valaki egy lakás árával, akkor nem tudom, hogy mit mondanátok az árverési maffiáról (ami egyébként ma szinte csak a nav lehet vagy egy bank). Tragédia az országban, hogy egy semmirekellő adóssághalmozó mellé áll szinte mindenki és azt mondják, hogy aki árverésen megvesz valamit az egy szemét köcsög. A tulajok érdeke senkit nem érdekel, mármint azoké, akiknek a pénze beragad egy ilyen embernél.
Köszönöm azoknak, akik nem kezdtek el ezoterikázni.
Egyébként egy garzon árának is ez az ár nagyjából a fele volt. Miért költene valaki sokkal többet, ha lehet így?
Na a másik meg, hogy ez a pénz még mindig nem hozzájuk került, hanem a bankhoz, mivel a bank az árverezésre elvette már a lakást, még mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!