Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jogos e a harag?

Jogos e a harag?

Figyelt kérdés

Egyetem előtt nem sokkal ismertem meg az egyik jó barátomat, akik Budapesten laknak. Első évem után gondok voltak az akkori albérletemmel, és felajánlották, hogy, bár szerződés nélkül, de béreljem ki jó áron a lakásukat, ami egy panellakótelepen van. Három szoba, de az volt az alku, hogy az egyiket raktárnak használják, és bezárják.

Mindez működött hat évig.

A baráttal a kapcsolatunk több oldalról kezdett zátonyra futni, nekem egy nagyon jó állásom lett, akár nyugaton is jónak számító jövedelemmel, ő pedig otthonról sem tudott elköltözni, szintén a szülők tulajdonában lévő garzonba.

Viszont szeptember végén úgy alakult, hogy a tartozásaik miatt először a garzonjukat, majd ezt a lakást is elárverezte a bank, viszont ezt annyira áron alul, hogy kis túlzással "simán" meg tudtam vásárolni. Egy éve ketten élünk itt a barátnőmmel, szóval írtunk egy levelet, hogy ha lehet, minél előbb vigyenek el mindent a lakásból, ami az övék, mert felújításokba kezdenénk, és minden szobát kihasználnánk teljesen. Amióta ez megtörtént, szinte szóba sem állnak velem, sőt, az édesapja egyik nap ittasan pénzt követelt tőlem telefonhívásban.

A baráti társaságból ő kivonta magát minden tekintetben, halálos ellenségének tekint mindenkit, aki szóba áll velem, és teljesen elszigetelte magát, viszont volt már, hogy megkeresett valakit, hogy engem pocskondiázzon.

Szerintetek jogos a haragja? Bennem nincs emiatt bűntudat, egyszerűen megvettem valamit, ami eladó volt, ennyi.

26/F

2023. máj. 15. 18:28
1 2 3 4 5 6
 1/60 anonim ***** válasza:
98%
Nem jogos a haragja viszont valahol érthető.
2023. máj. 15. 18:41
 2/60 anonim ***** válasza:
83%
Hát azért én nem tudnék nyugodtan élni egy olyan lakásban, amiről tudom, hogy a jó barátomat abból semmizte ki a végrehajtó-maffia, sőt vadidegen család kilakoltatása is igencsak szíven ütne, szóval nekem ez nem menne...
2023. máj. 15. 18:43
 3/60 A kérdező kommentje:

Az én váleményem az, hogy nem az én hibám, hogy alap nélkül felvettem 100millió forint hitelt, ráköltötték a lakások felújítására, majd a már akkor is működésképtelen vállalkozásukból akarták ezt rendezni.

Ez is csak egy lakás, ha én nem, más veszi meg, így is úgyis a bank viszi a fizetett összeget.

2023. máj. 15. 18:46
 4/60 anonim ***** válasza:
88%

Ilyen egy igazi jóbarát!

Jó tett helyébe jót ne várj...

Avagy engedd be a tótot és kiver a házból.

Most nem azért, de te olcsón náluk laktál 6 évig és nem tudtad, hogy gondjaik vannak és talán korrektebb bérleti díjból a tartozásukat is rendezgethették volna?

Ők segítettek neked, most pedig már tied lett a lakásuk.

Jogilag nem köthet bele senki, de valahogy morálisan engem mégis zavar ez a történet és szerintem érthető, hogy nem éljenzi az ex barátod, hogy az ő nyomorukból te húztál hasznot.

2023. máj. 15. 18:50
 5/60 anonim ***** válasza:
89%

"Ez is csak egy lakás, ha én nem, más veszi meg,"

Ez igaz! De végül te vetted meg, ezért rád haragszik.

Fordított helyzetben te sem örvendeznél.

De akkor most miért tetted fel a kérdést?!

Ha nem jogos a haragja, akkor enyhül a lelkifurdalásod?

2023. máj. 15. 18:54
 6/60 A kérdező kommentje:

Velem nem lettek megosztva akkor a pézügyi gondok, csak mikor a bank elvette az ingatlant.

Korrekt bérleti díj? Annyit fizettem, amennyit kértek.

Hogy segítsek? Ezt a lakást elviszi a bank, kész, ha többért, ha kevesebbért, de a pénz sehogy sem az övék.

Ha én nem veszem meg, ugyanúgy más fogja, csak akkor mi is repülünk.

2023. máj. 15. 18:55
 7/60 anonim ***** válasza:
98%

Nem a kérdező hibájából árverezték el a lakást, ő csak élt a lehetőséggel.

De a barátot is megértem, én is lehet kikészülnék a helyében…hogy jogosan e vagy sem az részletkérdés.

8/60 anonim ***** válasza:
79%

Hú én nem tudnék abban a lakásban nyugodtan élni a helyedben.

Olyan rossz ómen vagy mi.

9/60 A kérdező kommentje:

Nekem nincs lelki furdalásom, tisztelt 5-ös válaszoló, sokkal inkább nem értem a problémát, főleg, hogy annyira "kikészült", hogy pénzt akar követelni a családjuk.

Biztos, más lenne fordított helyzetben, de nincs fordított helyzet.

2023. máj. 15. 19:00
 10/60 anonim ***** válasza:
90%
6-os: józan ésszel érthető a számításod, de valahogy mégis bűnrészessé váltál az egészben és ezért haragszik rád a volt barátod, mert csalódott benned.
2023. máj. 15. 19:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!