Hogyan szerezzek barátokat külföldön?
Az a helyzet, hogy Olaszországban kezdtem el dolgozni, pontosan egy hete érkeztem. Keves embernek adatik meg ez a program, amelynek a kiváltságait élvezhetem (fizetés mellett ingyen szállás, ingyen utazás biztosítása…stb). Többkörös interjú után döntöttek úgy, hogy felvesznek, jellegét tekintve karitatív tevékenység. A többi munkatársam spanyol, francia, illetve német. Magyarként megtisztelő a lehetőség, tényleg.
Pont emiatt érzem azt, hogy jó sz.r dolog panaszkodni, nem is akarok így tenni, viszont nagyon boldogtalan vagyok itt.
A munkatársak - ahogy az lenni szokott - összezárnak, hiszen ismerik egymást már régebb óta es az azonos nemzetiségűeknél nem is kérdés, hogy együtt töltik a szabadidejüket. Többször próbáltam feléjük nyitni, és habár nem elutasítóak, eddig hasonló gesztust egyáltalán nem tapasztaltam felőlük.
Kicsit megrémiszt a helyzet. Fél év a program időtartama, addig nem szeretnék egyedül lenni.
Azon kaptam magam, hogy a hétköznapok még el is teltek, úgy-ahogy a tanítással. Majd hétvégén hosszú sétákat tettem, hogy kicsit jobban megismerjem a várost, hiszen nem volt mit csinálni, de azon kaptam magam, hogy nagyon nehéz egyedül bármit is élveznem. Nem vagyok társaság- és/vagy társfüggő, vagy durván extrovertált, csak jól esne, ha valaki legalább egy kicsit érdeklődne felőlem, vagy törődne velem. Akire számíthatnék.
Ha az otthoniakat felhívom, mindig az a reakció, hogy nem mehetek haza és lehetetlen, hogy egy olyan csodálatos helyen rosszul érezzem magam.
Egy nyávogós p.csának érzem ilyenkor magam.
Legyszives segítsetek, hogyan találhatnék itt barátokat. 😊
Előre is köszönöm a válaszotokat!
20/L
"Ha az otthoniakat felhívom"
Ezek szerint rajtuk kívül nem tudsz senkit sem felhívni és otthon sincsenek barátaid. Ha lenne akkor azokat miért nem hívod vagy ők téged?
Lehet negatív a kisugárzásod és nem vagy szimpi egy idegen környezetben.
Szabadidődben kóborolj, ismerd meg a várost, környéket, csak így lehet barátkozni is másokkal.
Az otthoniak egyenlőek a szülőkkel és a volt munkatársaimmal. De én itt is szeretnék barátokat… Szerintem ez nem egy nagy dolog.
De köszönöm, talán a negatív kisugárzás lehet az oka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!