Heteroszexuálisok, ha a baráti társaságban kiderül, hogy valaki aszexuális akkor azt hogyan reagálnátok le?
Magamban sajnálnám. Elvégre ezzel egy alapvetően jó dolog marad ki az életéből, és a pártalálás sem lesz így egyszerű neki, kevesen fogadják el az ilyesmit (hacsak nem találkozik magához hasonlóval).
Nyilván ezt csak magamban, nem vágnám hozzá, hogy jajdeszar.
Nem értem, mi ebben olyan megbotránkoztató, nekem már az is fura, hogy ezt valakinek el kell fogadnia. Úgy értem, ezt az ember max tudomásul veszi, egyéb teendője nincs vele.
Van aszexualis ismerősöm, közel 20 éve jóban vagyunk, de ha rá gondolok, nem az jut róla eszembe, hogy ő ilyen vagy olyan szexualitású, hanem egy olyan ember, akire mindig lehet számítani, akinek a világon a legfárasztóbb szóviccei vannak, és egy marha jó könyvelő. Mit számít az, hogy se nővel, se férfival nem volt soha párkapcsolata és nem érdekli a szex?
Aszexuális vagyok, és bizony bunkó társaságban kaptam érte lenézést, hülyének nézést, beszólást. Egy ilyen eset volt, és nekik azért mondtam el, hogy aszexuális vagyok, mert nem álltak le a gusztustalan szexuális témákról, és állandóan bele alartak vonni, úgyhogy elegem lett, és közöltem velük, hogy nem csinálom.
Azért normális embereknél nem hiszem, hogy kiverné a biztosítékot. Azt azért szoktam érzékelni, hogy sajnálnak. Pedig ha tudnák, hogy nekem mennyivel csodálatosabb örömforrásom van. Össze tudom hasonlítani, mert képes vagyok az orgazmusra, csak annál vannak jobb dolgok az életben.
Ha a baráti körben? Semmi, elfogadom és kész. Ugyanígy lehet felőlem homo-, bi-, pán-, vagy akármilyenszexuális is. Nem gondolnám, hogy egy ember értékét a szexuális orientációja határozza meg. Megköszönném, hogy megtisztelt a bizalmával, visszajelezném, hogy ez biztos nehéz volt, és milyen bátor, hogy ezt elmondta, illetve közölném, ha bármikor is beszélni akar erről, egy szavába kerül, forduljon hozzám bizalommal.
Ha a páromról derülne ki, az már felvetne kérdéseket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!