Hogy hívják azt a tulajdonságot hogy valaki nem barátkozik mert minek?
Én is ilyen vagyok, amit az 1# írt.
De szóba jöhet a traumatizálás is.
Amit az első ír, az hülyeség. Az antiszociális a pszichopata és a szociopata gyűjtőneve, az introvertáltat pedig a magányos tevékenységek töltik fel, de ettől még nem emberkerülő.
Aki nem akar szociális kapcsolatokat, az ASZOCIÁLIS.
A 3-as leírta és pontosan!
Sokan keverik az aszociálist, az antiszociálissal.
A válaszhoz még annyit, hogy lehet nem kapcsolat függő.
A matekhoz annyit, hogy én is jó vagyok benne, persze csak az alapokig, és aszociális vagyok erősen, viszont nem volt apám ötven felett...
Én 26 évesen ugyanígy vagyok. Gyerekkoromtól kezdve ez van. Magamtól nincs igényem kapcsolatra semmilyenre, persze ha odajön valaki kedves vagyok meg minden, de túl komoly kapcsolatot nem építek ki, nem is nagyon tudok, de nem baj mert magamban jobban szeretek lenni.
Én viszont magamnál autizmus spektrumzavarra gyanakszok, mert azóta munkában adódtak olyan események ahol rendesen kibukott hogy nem veszem észre mások mit akarnak, mit hogyan kérnek, mikor viccelnek mikor nem, nagyon nehezen illeszkedek be, szinte nem is megy, lefagyok szociális helyzetekben ilyenek. Ha lesz lehetőségem, kiviszgáltatom, mert bajaim nagy többsége innen ered.
Esetleg nézz utána magasan funkcionáló autizmusnak, régebben asperger-szindrómának nevezték.
Igen, ez az autizmus vonal gyanús, nálam is, negyven fölött vagyok már, de az utóbbi időkben jöttem rá.
Például iskolában a szünetet végig álltam mindig az udvaron a csengő alatt. Hasonlítok az 5-ös válaszolóhoz nagyon.
A 4-es voltam.
Párom és sógorom apja 52 illetve 55 éves volt, mikor a fiai születtek.
Mindkettő mérnök lett, de matematikából a párom az, aki nagyon penge.
Sógorom szokott másokkal haverkodni, vannak barátai is, de velük max heti 1x ha találkozik.
Párom régebben nagyon barátkozós, társasági ember volt, állandóan ment valahova, koncertezni, kocsmatúrára, házibuliba, néha ő maga zenélt koncerten.
De 30-hoz közel már nem sok emberrel tartja a kapcsolatot, általában itthon van, videójátékozik, vagy a bátyjával megy ki horgászni.
Ha társaságban vagyunk, vagy családi összejövetelen, akkor a párom a hangadó, a társaság közepe.
Sógor néha becsatlakozik, de pár perc után megunja és lelép onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!