Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy építsem le az egyik...

Hogy építsem le az egyik barátnőmet?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm 6 éve és úgy érzem eljutottam vele egy vízválasztóhoz.

Mérhetetlenül rosszindulatú és gonosz. Egy párszor már megfogalmazódott bennem, hogy el kéne engedni ezt a barátságot, de mindig elhessegettem ezeket a gondolatokat.

De pár hónapja jött egy erős érzés vele kapcsolatban, hogy nagyon nem tudok vele azonosulni, mivel én nem ilyen személyiség vagyok. Most már zavar amilyen, és ahogyan beszél és tesz dolgokat mások ellen. Írnék példát, de félek, hogy olvassa a fórumot és összeáll a kép neki

Párszor próbáltam ezekről beszélni vele, de összefeszülünk, és nagyon kellemetlenné válik a kommunikáció közöttünk.

Szóval úgy döntöttem szeretném leépíteni a barátságunkat, csak nem tudom, hogy tegyem, mert mindig keres, hív, ír.

Lenne ötletetek, miként lehetne úgy megszakítani vele a kapcsolatot, hogy ne kelljen vele ezekről beszélnem? Őszintén meg mondom, hogy kicsit tartok tőle, hogy nekem is kellemetlenséget tiudna okozni…

Köszönöm előre is a válaszokat!

29/Nő

2022. dec. 10. 15:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Megint az #5-ös vagyok.

Nincs mit!

Az volt a célom, hogy segíthessek, ha tudok.

Ezt most nem azért írom, mert nem értenélek meg téged.

De!

Sokszor igazából ilyen viselkedések mögött az is állhat, hogy az ilyen emberekkel korábban történt valami, vagy olyan dolgok, amik egyszerűen összetörték lelkileg és onnantól kezdve valahogy gyenge a lelki világa és akár nem képes normálisan viselkedni bizonyos dolgokat illetően. (Vagy, hogy most bántja valami nagyon, és azt nem tudja megfelelően kezelni.)

Hogyha jóban vagytok, és még nem próbáltad, vagy nem sikerült, lehet hogy az is segítene, hogy megpróbálod megérdeklődni, hogy történt-e vele valaha valami rossz, amiért mindig szomorú, kellemetlenül érzi magát. (akár olyan, amit eltitkolt. Akár mindenki elől.) És lehet, hogy elmondja. (Ugyan azt mondja, hogy ő ilyen, de koránt sem biztos, hogy tényleg. Lehet, hogy ez csak afféle következmény, vagy védekezés, dolgok szőnyeg alá söprése, vagy ilyesmi. És ha valaki meghallgatná, megpróbálná megérteni és foglalkozna vele, akár abban hogy feldolgozza azt, ami bántja, lehet hogy segítene neki.)

És akkor talán helyre tudna állni a gondolkodásmódja, ha ilyesmi áll a háttérben.

Nyilván ez nem indok, hogy így viselkedjen, főleg nem hosszú ideig, de valójában az említettek tényleg okozhatnak ilyen jellegű gondokat.

Még egy fontos javaslat.

Ugyan nem tudom, te hiszel-e benne, de Jézus Krisztus segíthet minden ilyen jellegű problémán. Ő szeret, megtisztít és megvéd minket. Aki hisz Jézus Krisztusban, örök élete van. És ha valaki ezt elfogadja, azt ez meg is változtatja. (És itt nem arra kell gondolni, hogy eljárunk templomba, rózsafüzérezünk, meg el kell mondani naponta 2 bemagolt imát, meg ha felveszed egy néni pénztárcáját, a mennybe kerülsz, stb. Hanem, hogy elhiszed, hogy Isten szeret, és a fiát, Jézust adta értünk. Hogy Ő meghalt és feltámadott, és aki hisz a Krisztusban, annak örök élete van. Javaslom ezekhez János 1. levelét ( [link] ).)

Lehet még az is, hogy más nem is tudna segíteni, de Jézus igen.

Hasonló példák a Bibliából (főleg az első):

Lukács evangéliuma 8:26-32

( [link] )

Lukács evangéliuma 13:10-13

( [link] )

Márk evangéliuma 9:17-27

( [link] )

Apostolok cselekedetei 16:16-19

( [link] )

Mint látod, Jézus segítségével meg lehet gyógyulni komoly mentális, fizikális bajokból, el lehet hagyni különben nehezen elhagyható rossz gondolkodásmódokat, egyéb bármely más bajt. Ezt saját tapasztalatokkal is alá tudom támasztani. Nagyon sokszor nekem is Jézus segített, hogy megszabaduljak hibás gondolkodásmódoktól, testi rosszulléttől, egyéb bajoktól.

Ezzel most nem azt mondom, hogy neked ki kell űznöd belőle mindenképp egy démont. Ahhoz, hogy ezt megtedd, Istenben való igaz hit kell, és hogy Ő ebben segít és neki(Istennek) ez semmiség. És, hogy tudd, Ő felette áll mindennek, és amit Ő úgy akar, az úgy van.

Ha hiszel benne és az említett dolgok megvannak benned, akkor megteheted persze. (Ha meg nem érzed úgy, nyugodtan imádkozhatsz érte. Az is jó és értelmes.)

Annyi elég csak, ha befogadja, hogy beszélj neki Jézusról és hogy Isten szereti, és megóvja, ha kell, és segít neki minden gondjában, soha nem hagyja el. Ő mindig is szerette. És ha megérti az igazságot, és Isten szeretetét, akkor jól van minden. Ilyenkor már önmaga sem akar majd semmi gonoszt tenni, át fogja gondolni, mit helyes és mit nem, és meg akar szabadulni mindentől, ami rossz.

Igazából ez lenne a legjobb, ami lehetne. De a többi, amit írtam is hasznos és alkalmazható lehet.

2022. dec. 11. 16:10
 12/13 anonim ***** válasza:

#Ugyanúgy az #5-ös vagyok.

És persze azt, hogy ami "most bántja" azt inkább úgy gondoltam, hogy így általánosan. Akár évek óta, csak még most is aktuálisnak érzi azt, ami bántja. Persze olyan is lehet. Vagy beépült rögeszmés gondolkodásmódok, világnézetek, amelyek sokszor az emberen belül születnek meg, érlelődnek, vagy akár válnak tettekké.

2022. dec. 11. 16:13
 13/13 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös!

Nagyon köszönöm, hogy ennyire részletes javaslatot attál barátnőmmel kapcsolatban.

Azt gondolom, hogy a magamódján hisz/hiszünk a fentebb lévő erőben/univerzumban/karmában, bár az utóbbi inkább spiritualitás, még is azt gondolom, hogy Neki belülről kell jönnie egy késztetésnek, hogyha meg szeretne változni.

Alapvetően azt gondolom, hogy sorozatos hibás döntések (Férfiakkal) okozhatott nála ilyen személyiséget, valamint a szülői hozzáállás, amiről fentebb írtál, és tudom is, hogy nem volt teljesen okés gyerekkori nevelkedése. Hozzá teszem Nekem se, csonka családba nőttem fel, Apukám nem tudott úgy foglalkozni velünk, tele hibákkal nevelt bennünket, mégsem váltam gonosszá...

Mindenesetre meglátjuk mit hoz a jövő, jelenleg most a saját problémáimmal vagyok elfoglalva és persze én is elérkeztem egy olyan állomásra, ahol muszáj döntéseket hoznom a környezetemben lévő emberek kapcsán IS, meglátjuk mi lesz a barátságunk sorsa és merre megyünk, vagy együtt vagy külön.

2022. dec. 14. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!