Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy építsem le az egyik...

Hogy építsem le az egyik barátnőmet?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm 6 éve és úgy érzem eljutottam vele egy vízválasztóhoz.

Mérhetetlenül rosszindulatú és gonosz. Egy párszor már megfogalmazódott bennem, hogy el kéne engedni ezt a barátságot, de mindig elhessegettem ezeket a gondolatokat.

De pár hónapja jött egy erős érzés vele kapcsolatban, hogy nagyon nem tudok vele azonosulni, mivel én nem ilyen személyiség vagyok. Most már zavar amilyen, és ahogyan beszél és tesz dolgokat mások ellen. Írnék példát, de félek, hogy olvassa a fórumot és összeáll a kép neki

Párszor próbáltam ezekről beszélni vele, de összefeszülünk, és nagyon kellemetlenné válik a kommunikáció közöttünk.

Szóval úgy döntöttem szeretném leépíteni a barátságunkat, csak nem tudom, hogy tegyem, mert mindig keres, hív, ír.

Lenne ötletetek, miként lehetne úgy megszakítani vele a kapcsolatot, hogy ne kelljen vele ezekről beszélnem? Őszintén meg mondom, hogy kicsit tartok tőle, hogy nekem is kellemetlenséget tiudna okozni…

Köszönöm előre is a válaszokat!

29/Nő

2022. dec. 10. 15:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
16%
Hívd ki egy kick-box meccsre, közben mond el neki, mi bánt.
2022. dec. 10. 15:46
 2/13 anonim ***** válasza:
66%
Nekem is volt tré nyomi aljas bnő haver élettárs ismerős, eleinte szembesitettem elmondtam mi a pálya semmi hatasa nem volt mert korlatolt elme ostoba önző . Az nem képlékeny nem vettem fel a telefont kerültem stb .
2022. dec. 10. 15:52
 3/13 anonim ***** válasza:
66%
Persze. Ha van önbizalmad, önismereted, én tudok módszert, ami működik. Amúgy csak ez működik igazából.
2022. dec. 10. 17:01
 4/13 A kérdező kommentje:
Hallgatlak utolsó! Figyelek!
2022. dec. 10. 20:41
 5/13 anonim ***** válasza:

Én most részletesebben nem ismerem a történeteteket, így teljesen biztosat nem tudok neked írni, hogy helyzetspecifikusan mit csinálj.

Viszont a következőket írnám tanácsként:

-Akármilyen gázosan is viselkedik, a rosszért jóval fizess!

-Legyél hozzá hűséges, és ne hagyd el, ha segítségedre van szüksége!

-Próbálj neki mesélni arról, hogy neked rossz érzés amiket csinál, magyarázd el neki, hogy amiket csinál, azok miért rosszak, miért nem helyesek, mi a gond velük!

Ez fontos: Hogy megmondd neki az igazságot, hogy mennyire rossz is amit csinál, és miért. Te pedig állj ki az igazság mellett és vállald azt mindenféle félelem, aggodalom nélkül! Akkor is, ha ezt ő nem akarja hallani. Akkor is kellene, hogy tudja. (És persze ezt szeretettel tedd, nem pedig felfuvalkodva, gyűlölködve, bosszútól hajtva, stb...)

-Légy megbocsátó! Továbbra is.

-Ne működj vele együtt a rosszban, ne vedd át rossz gondolkodásmódjait továbbra se!

-Nem kell vele mindig találkozni. Pl. ha hülyeséget csinál, abban nem kell vele menni feltétlenül.

-Szeresd őt!

Természetesen tudom, sejtem, hogy nehéz hogy mindig jól cselekedj vele és hogy sokszor nagyon idegeire tud menni egy ember a másiknak.

Azonban a szeretet cselekedetei a legfontosabbak és neki is azzal teszel a legjobbat, ha szeretettel viselkedsz vele. (És természetesen a szeretet nem az, hogy ölelés, puszi aztán minden hülyeség menjen tovább. Az igaz és segítő szándékú szavak, melyek rávilágítják a másikat tettei súlyára, azok mivoltjára, és következményeire, sokkal többet érhetnek, mint ez. Ha meg nem hallgat meg többszöri próbálkozás után sem, akkor próbálkozhatsz akár tovább is. Ha meg akkor sem hallja meg, akkor akár azt tudnám javasolni, hogy ha van ilyen, hogy egy közös barátotokat is vond be abba, hogy hárman megbeszéljétek, hogy rossz amit csinál. Hátha ez így már segít. Hogy ketten is mondjátok. Ha ez sem fog hatni, akkor talán más barátaitokkal is ugyanezt meg lehetne tenni, majd ha nem működik hármas beszélgetésekkel sem, akár egyszerre 4-5-en vagy ilyesmi. (Ez azért is jó, mert más emberek más szemszögből láthatják, hogy hogyan érdemes segíteni, és hátha a másik jobban átlátja, mi lenne a barátnődnek a legjobb. Vagy csak egyszerűen tud valami hatásosabb módszert a gondolkodásmódja megváltoztatására.) Ha akkor sem változik meg, az szomorú. És itt természetesen olyan barátokra gondoltam, akik szintén szeretik a barátnődet.)

Remélem, hogy hasznodra tudott lenni válaszom.

2022. dec. 10. 21:29
 6/13 anonim ***** válasza:

#5-ös vagyok.

Korrekció:

Ha másokkal csinál rosszat, nem veled, arról is ugyanolyan jó és rendben való dolog beszélni, hisz az is ugyanolyan fontos. Kicsit úgy tűnik, mintha eleinte csak kettőtök kapcsolatára fókuszáltam volna, pedig lehet, hogy másokkal is gonosz, rosszindulatú módon viselkedik.

Ha hülyeséget csinál, azt semmiféleképp ne tedd vele!

2022. dec. 10. 21:32
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy rossz mintákat hoztál, félsz konfrontálódni. Kérdésedből kiderül, hogy nincs önbizalmad, amivel a számodra rossz reakciókat helyre tedd. Ezért akarod a kapcsolatot úgy megszakítani, hogy ne kelljen elmondani az érzéseidet. Pedig ez az egyetlen módja. Fontos, hogy ne úgy, hogy ő rossz, mindenképpen azt mondd, ami neked rossz. Hogy szorongsz, kellemetlen neked, amikor ezt és ezt csinálja, benned ez és ez játszódik le, és nem érted őt. Ha így el tud kezdődni egy normális párbeszéd, talán felfogja, de ha elkezd téged minősíteni, az nem a te hibád lesz, hanem a saját rossz állapotát fogja rád projektálni. Amivel neked semmi dolgod, nem neked szól. Az az övé, nem neked kell feldolgoznod. És itt van hiba sok esetben a gépezetben, ehhez kell önbizalom. Hogy a másik reakcióját te hogyan értelmezed.

Tehát ha képtelen együttműködni, neked nincs tovább dolgod vele, elbúcsúzol, hogy ez ennyi volt, minden jót kívánsz. És pont.

3-as voltam.

2022. dec. 10. 21:44
 8/13 anonim ***** válasza:

#5-ös vagyok.

A biztonság és egyértelműség kedvéért megjegyzem, hogy én nem vagyok azonos a #3-as(azaz #7-es) válaszolóval.

2022. dec. 10. 22:16
 9/13 A kérdező kommentje:

Talán a kiírásom nem volt egyértelmű, bocsánatot kérek emiatt!

A gonoszságokat nem velem teszi, hanem más emberekkel mókából, mert neki az jó.

- Ebben az évben nagyon durva dolgot csinált egy pasival, mert az ignorálta és tiltotta, majd elmondta Nekem. Én megkérdeztem Tőle, hogy ez mire volt jó?, amire ő azt válaszolta, hogy megérdemelte, jó móka volt, vele ne szórakozzon egy pasi.(És közben nevet!)

- Korábban egy másik pasit majdnem kirúgatott egy nagyon komoly munkahelyről. Egy névtelen levelet írt a cégnek és úgy állította be benne, hogy pszichésen nem alkalmas a munkára...Majdnem rendőrségi ügy lett belőle, de nem bukott le.

- Vagy például ismerkedett egy másik pasival, akinek van már egy kislánya egy másik nőtől és irgalmatlanul irigyelte azt, ahogy a pasi eltartja őket. Állandóan „fake” fiókról csekkolgatta a Nőt, hogy mit eszik, milyen ruhákat hord, vagy a pasi épp hova vitte őket nyaralni, milyen kocsit kapott… Őt miért nem viszi sehova, miért nem kap bármit is tőle stb.. Mindent szívből irigyel és látom, ahogy elküldi az univerzumba, hogy haljon meg a Nő...

- Vagy például elmondja Nekem más barátok személyes sensitive dolgait,(szexualitás, anyagiak,fizetések, családi hátterek) Ebből következtetek, biztos az enyémeket is másoknak.

Sorolhatnám a dolgait...

Valójában sajnálom őt, nem jön más a számra, pedig szerettem/szeretem, de ezzel nem tudok azonosulni. Van amúgy jó oldala, járunk sok színházba, ritkán moziba, vagy nagyokat kirándulunk Balatonon...Voltunk már külföldön is együtt Máltán, meg egyszer Wakeboardozni.. Ezek tök jók, csak a személyisége elfogadhatatlan.

Ez nekem olyan, mint egy „Devil VS Angel” szituáció… Ezt egy párszor mondta is, hogy „jó hogy Én vagyok Neki” mert visszahúzom Őt. De bocsánat, Én nem vagyok az őrangyala ebben az életben.

Úgy érzem, nem tudok neki segíteni, mert ő egyszerűen ilyen személyiség. Értitek?Én ezzel nem akarok harcolni, Én azt gondolom, hogy egyszer megbocsájtottam neki egy dolgot a múltban, ami rég történt, Én ott csalódtam benne, ezért sem tudok megbízni benne.

Sokszor voltam támasza és persze fordítva, de sose vettem részt egy ilyen akciójában sem! Ezeket mindig utólag mondta el.

Kedves 5-ös. Nagyon köszönöm, hogy ilyen hosszan kifejtetted a véleményed! Őszintén mondom, hogy nem vonnék be ebbe senkit. Egyrészt nem akarom ezeket a dolgokat megosztani másokkal, másrészt most figyelj, NINCSENEK közös barátaink. Nekem vannak más barátaim, de Én sose eresztettem őket össze, pont a korábban írtak miatt, mert egyszer csúnyán csalódtam benne. Részemről meg maradt egy fajta tisztes távolság és azóta, mindig szól egy vészcsengő a fejemben.

Hidd el, beszéltem már vele erről, és azt mondja, hogy ő ilyen… Szerintem normális párkapcsolata sem lesz soha így….

Kedves 7-es, köszönöm Neked is hogy írtál! Lehet, hogy igazad van! Rossz mintákat hoztam, nem szeretek konfrontálodni, igazad van, de hidd el nekem, próbáltam szépen… és ilyenkor, ha telefonon beszélünk, hallom ahogy emeli a hangját és feldúlt és védekezik… Meg akartam tudni, hogy mit miért tesz, amikor épp bosszút áll, de mindig csak azt mondja, hogy vele nem szórakozik senki. Erre most mit mondjak….

2022. dec. 11. 01:46
 10/13 anonim ***** válasza:
Önbizalmat kell építened. Azt is lehet. De ez így hosszútávon nem jó.
2022. dec. 11. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!