Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha csúnyának, furának születsz...

Ha csúnyának, furának születsz akkor nem lesz teljes értékű életed?

Figyelt kérdés

Ezt el kell fogadni, meghajolni a természet szabályai előtt?

Úgy értem nem fognak elhívni sehová, nem lesznek rád kíváncsiak, max toleranciát mutatnak feléd, lehetetlen küldetés lesz szerelmet találnod, szexuálisan kielégítetlen leszel, magányos leszel, mentális problémáid lesznek?

Érdemes ezt letagadni?

2022. nov. 25. 12:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
6%

Társadalmaktól függ. Nálunk, nyugaton az egyik leghátrányosabb dolog csúnyának, nem annyira szépnek lenni. Azok a nők, akik látják hogy a vonzó társaik miket kapnak nemhogy napi szinten, de percenként, és miket meg nem úsznak (főleg viselkedésre gondolok, azaz pl. simán elnézik nekik hogy másokat semmibe vesznek, aláznak, szrt kevernek, belül rohadtak), tudnának mesélni.

Ma már divat szapulni a nárcokat és mindenkire rámondani, de emberek milliói imádják őket és rajonganak értük, nem beszélve egyéb mentális betegségekről. A legbetegebb emberek is találnak társat, mert lesznek olyan problémákkal küzdő emberek, akik ehhez vonzódnak - a gondokkal küzdők mindig megtalálják egymást. Még ezek is előrébb vannak a gyengébb külsővel szemben.

2022. nov. 25. 13:11
 12/26 A kérdező kommentje:

4

“világhírű francia jazz-zongorista volt. “

Csak légy világhírű zongorista…!

2022. nov. 25. 14:25
 13/26 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi az, hogy fura?
2022. nov. 25. 14:29
 14/26 A kérdező kommentje:

11

Nem tudom miért kellett az írásod így lepontozni.

Szerintem az van, hogy aki ennek szenvedője az tudja, hogy így van, a többiek meg, mivel nem tapasztalják saját bőrükön, ezért nem érzik és tagadják azt.

2022. nov. 25. 14:29
 15/26 A kérdező kommentje:

13

Fura, idomtalan fej, aránytalan arcfelépítés: tehát bármi ami szokatlan:

Túl nagy fej/ túl kicsi fej

Túl nagy homlok

Túl nagy orr

Túl nagy fül

Túl nagy szem

Túl aszimmetrikus arc

Túl pici állkapocs

Túl pici arccsont

Túl nagy arccsont

Túl nagy száj

Túl pici száj

Túl széles arc

Túl keskeny arc

Túl hosszú fej

Túl szabálytalan fogsor

Túl sápadt bőr

Túl táskás, karikás szem

Stb

Stb

Stb

Magyarázni kell ezt?

2022. nov. 25. 14:32
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

15, hát ez a felsorolás a testképzavarosok kedvence:D Már csak a "túl kicsi a mellem" és a "túl nagy a fenekem" hiányzik. Esetleg a kisajkakról valami. FÉrfiaknál meg a pélóméret vagy görbület.

De általában a zilyesmi jobban zavarja a viselőjét, mint másokat.

2022. nov. 25. 14:34
 17/26 A kérdező kommentje:

16

Nyilván nem a testképzavarosokra értettem, hanem a valós esetekre.

2022. nov. 25. 14:39
 18/26 anonim ***** válasza:

17, aki olyat állít, hogy "azért vagy sikertelen a kapcsolatokban, mert túl keskeny az arcom" az testképzavaros. Nyilván, ő valóságként fogja megélni - hisz ez a testképzavar lényege, hogy torzan érzékeli a valóságot - de ettől függetlenül nem ez a kudarca oka, sokkal inkább az, hogy mivel úgy érzi nem elég jó, sokkal gyengébben próbálkozik, sokkal hamarabb feladja és sokkal nagyobb kudarcként él meg sikertelenségeket. Magyarul gondok vannak az önértékelésével.

Persze az már más kérdés, hogy mi volt előbb, a testképzavar vagy az önértékelési probléma, ez simán visszavezhető akár kisgyerek korra is. Pl akinek épp elégszer elmondta az anyja, hogy "milyen keskeny arcod van" az így fog hozzáállni az élethez.

Mindenesetre amíg a legextrémebb fejformájú emberek is képesek párkapcsolatokat létrehozni (anélkül, hogy világhírű zongoristák lennének) addig ez elég egyértelműen testképzavar, nem valódi hiba.

2022. nov. 25. 14:46
 19/26 A kérdező kommentje:

18

És miért mondja valakinek az anyja/apja/unokatestvére/ osztálytársa, hogy túl keskeny az arca/túl nagy a szeme/túl magad a homloka?

Még mindig testképzavar?

2022. nov. 25. 15:00
 20/26 anonim ***** válasza:

19, te most tényleg azt kérdezed, hogy miért bullyingolják az embert?:D

Olyasmiről hallottál már, hogy a szülők eg yjelentős része a saját életét igyekszik kiterjeszteni a gyereken keresztül? Azért jár a gyerek zongoraórára, mert anyuka mindigis zongorázni akart. És ha a gyereknek nem megy, mer tpl eleve utálja a zongorázást, meg mer tmondjuk rövidek az ujjai hozzá, akkor anyuka majd jön és megmondja, hogy "mihaszna, rövid ujjaid vannak".

És ez hogy csapódik le egy 8-10 évesben? "Én rossz vagyok, mert rövidek az ujjaim". Esetleg "anya nem szeret, mert rövidek az ujjaim". Aztán "nem vagyok szerethető, mert rövidek az ujjaim". És voilá, ott tartunk, hogy a szülő testképzavart nevelt a gyerekébe egyszerűen azért, mert bszott odafigyelni rá.

2022. nov. 25. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!