Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Túl reagáltam? Bocsánatot...

Túl reagáltam? Bocsánatot kéne kérnem? Vagy ne?

Figyelt kérdés

Egyik barátomnak múlt hétvégén volt egy születés napi bulija(gyerek kori barát). Amire nem hívot meg. Azért mert az egyik osztály társunkal nem vagyok jóban. De ő nem is barátja annak a személynek meg semmi. Csak 1-2 beszéltek a suliban. Úgy tudtam meg hogy az egyik közös barátunk mesélt erről. Nekem azt mondta hogy idén nem tart

Mikor meg kérdeztem tőle azt mondta azért nem hívot meg mert az a bizonyos osztály társ nem jött volna el a bulira. Nagyon fel idegesített. Le tiltotam minden hol. A hívásaira se válaszolok. Nem megyek ki mikor csenget. Túl reagálom?

19/L

2022. júl. 5. 02:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem teljesen jogos a felháborodásod. Konkrétan a másik személyt fontosabbnak ítélte nálad... pedig elvileg veled van jóban, nem vele. Az ilyen ember nem érdemel barátságot. Aki tiniként ilyen, felnőttként is ilyen lesz. Majd félredobja a barátait, hogy annak jópofizzon, akinek drágább kocsija van.
2022. júl. 5. 02:50
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem reagálod túl. Egy barátot eldobott egy mondhatni ismerősért, akivel nincs is szoros kapcsolatban, aztán hazudozott is, hogy ne derüljön ki, és ne kelljen vállalnia a felelősséget előtted a választásáért.
2022. júl. 5. 03:11
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem reagálod túl szerintem sem.
2022. júl. 5. 04:59
 4/15 anonim ***** válasza:
55%

Te állítod azt, hogy a barátod! Szeretnéd, ha az lenne. Ő nem mondja, neki (már) nem vagy a barátja. És a legkevésbé se izgatja, hogy letiltogattad. Hogy a másiknak ki a barátja, azt nem te állapítod meg. Ha meghívta, akkor nyilvánvalóan az, vagy pedig szeretné, ha az lenne.

hívott: 2 t, tiltott: 2 t, felidegesített: 1 szó, letiltott: 1 szó, mindenhol: pláne 1 szó, születésnap: 1 szó, gyerekkor: 1 szó, osztálytárs: 1 szó

2022. júl. 5. 05:38
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jogos.

Ezek alapján nem annyira fontos barátja vagy...

2022. júl. 5. 07:49
 6/15 anonim ***** válasza:
86%

Ez tényleg nem túlreagálás és a reakciód is jogos.

Téged, a gyerekkori barátját ültette fel, hogy egy ismerősét a bulijában tudja, amiről neked azt mondta, hogy nem tartja meg. Szóval hazudott neked, hogy ne derüljön ki ez az egész, és ne kelljen szembenéznie azzal, amit tett.

Ez sajnos több sebből is vérzik, szóval érthető a reakciód.

2022. júl. 5. 10:00
 7/15 Shaddark ***** válasza:
35%

Szerintem sem reagálod túl.

Ám jó tapasztalat még abban a korban amikor nincs akkora tétje, az ilyen embereket próbáld majd a későbbiekben kiszúrni és elkerülni.

Bár...

A volt barátodból feltehetően politikus lesz.

Lehet, később majd ha lesz saját céged jól jön a sok állami megrendelés ;)

2022. júl. 5. 11:14
 8/15 anonim ***** válasza:
76%
Nem reagálod túl, jogos a reakciód. A barátod nagyon undorítóan viselkedett veled.
2022. júl. 5. 12:19
 9/15 anonim ***** válasza:
31%
Mért mondjátok, hogy a barátja? Nem a barátja, csak a kérdező ezt nem hajlandó észrevenni. Senki nem kötelezhető arra, még erkölcsileg sem, hogy egy másik embert szeressen. És nem kell ehhez teátrálisan összeveszni vagy könnyes válójelenetet rendezni, ilyen meg nem hívásos példákból ez kiviláglik. Ilyenkor nem zokon venni kell, hanem tudomásul venni.
2022. júl. 5. 12:36
 10/15 anonim ***** válasza:
90%

Tényleg nem kötelezhető senki arra, hogy a másikat szeresse, vagy barátja legyen.

A legfájdalmasabb e szituációban az, hogy a "barátnak gondolt" illető hazugsággal próbálta félrevezetni a másikat.

2022. júl. 5. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!