Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Megfertőzött, jogosan neheztel...

Megfertőzött, jogosan neheztelek rá emiatt?

Figyelt kérdés
Van egy barátom, aki több mint 3 hete megfertőzött coviddal egy buliban. Én azóta is köhögök, pedig enyhe tünetekkel megúsztam szerencsére. Ő teljesen tünetmentes volt az egész lefolyása alatt. Úgy fertőzött meg, hogy nem volt képes magának vizet venni (nem tudom miért, talán sajnálta rá a 400ft-ot!?), pedig meg is kérdeztem tőle, hogy “nem akarsz sajátot venni?”, figyelembe véve, hogy ő itta ki folyton és az is k.rva idegesítő volt, hogy 5 percenként kellett kimenni tölteni, de egyedül arra se volt képes, mindig engem hívott, amikor buliztam volna bent. Nekem azóta is dugul az orrom és néha köhögök, ami kezd nagyon idegesíteni, úgyhogy magamban elkezdtem rá neheztelni. Egyébként rajtam kívül több embert is elég rendesen megfertőzött, mert nem csak az én vizemet itta.. Nem mondtam neki ezeket, lehet nem is fogom, előbb meg szeretnélek kérdezni titeket, hogy jogosan van bennem rossz érzés felé, vagy csak túlreagálom?

2022. jan. 23. 09:43
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Nem tudta, hogy covidos! Ez szinte biztos. Másnap derült ki valakiről, akivel egy háztartásban lakik. Ő végig tünetmentes volt.

#20 ez egy nagyon jó meglátás, tényleg baromi idegesítő volt. Amúgy se szeretem az életképtelen embereket, nekem meg ez kicsit úgy jött le, hogy egyedül nem bír semmit sem csinálni nélkülem. Egyébként nagyon rendes, lehet rá számítani, de bulizni nem szabad hívni, mert máskor is volt már vele probléma, csak akkor meg be nem állt a szája, konkrétan percenként megszólalt.

2022. jan. 23. 10:58
 22/26 anonim ***** válasza:
79%

Akkor másold be neki messengeren amit ide leírtál, és beszéljétek meg.

Ha valami ennyire idegesít de nem vagy képes jelezni az illetőnek vagy nemet mondani, ott a te hibád is hogy ilyen szituációba keveredsz.

A covid miatt meg nem jogos haragudni, mindannyian tudjátok hogy járvány van, a bulival közösen vállaltátok a kockázatot.

2022. jan. 23. 11:02
 23/26 anonim ***** válasza:
82%

Írtam, hogy "Kérdés, hogy tartod-e a karantént. Ha nem, akkor kuss."

Azt válaszoltad, hogy tartottad. Ha nem inged, akkor ne vedd magadra, és nem kell bunkóskodni. Ha nem tartottad volna, akkor semmivel nem lennél különb nála (ha tudott volna róla) így meg nem lenne jogos a felháborodás, hisz olyasmit vártál volna el a másiktól, amit te sem tartasz.

Mivel nem tudatosan csinálta, szerintem a fertőzés miatt nem neheztelhetsz rá szándékosan.

A lejmolás, vérszívás viszont lehet idegesítő, de ezt meg is mondhatod neki, ne csak itt legyen nagy szád azokkal szemben, akiktől véleményt kérsz, hanem a haverokkal szemben.

2022. jan. 23. 11:14
 24/26 anonim ***** válasza:
86%

A) Honnan zudta volna, hogy beteg, ha tünetmentes?

B) Phasznak adtál a vizedből???? Ilyen állapotok közt nem közösködünk, amúgyis undorító szokás, herpeszt is kaphattál volna, azt meg egész életedben szívod, nem csak pár hétig...

2022. jan. 23. 12:41
 25/26 A kérdező kommentje:
Igen igazatok van, már belátom. Utólag okos az ember, mostmár mindegy. Megtanultam, hogy többet senkinek nem adok innivalót, ha hozzáér a szája az üveghez.
2022. jan. 23. 13:05
 26/26 Senior Séf ***** válasza:
39%
Lehet, hogy te fertőzted meg őt. A covid egyébként cseppfertőzéssel, légúton terjed, nem a poháron keresztül.
2022. jan. 24. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!