Van egy barátom, aki több mint 3 hete megfertőzött coviddal egy buliban. Én azóta is köhögök, pedig enyhe tünetekkel megúsztam szerencsére. Ő teljesen tünetmentes volt az egész lefolyása alatt. Úgy fertőzött meg, hogy nem volt képes magának vizet venni (nem tudom miért, talán sajnálta rá a 400ft-ot!?), pedig meg is kérdeztem tőle, hogy “nem akarsz sajátot venni?”, figyelembe véve, hogy ő itta ki folyton és az is k.rva idegesítő volt, hogy 5 percenként kellett kimenni tölteni, de egyedül arra se volt képes, mindig engem hívott, amikor buliztam volna bent. Nekem azóta is dugul az orrom és néha köhögök, ami kezd nagyon idegesíteni, úgyhogy magamban elkezdtem rá neheztelni. Egyébként rajtam kívül több embert is elég rendesen megfertőzött, mert nem csak az én vizemet itta.. Nem mondtam neki ezeket, lehet nem is fogom, előbb meg szeretnélek kérdezni titeket, hogy jogosan van bennem rossz érzés felé, vagy csak túlreagálom?
Nem jogos, mert te adtál a vizedből szabad akaratadból. Az, hogy most ez sajnálatból történt vagy más egyéb okból, az tök lényegtelen.
Amúgy csak szólok, nem is biztos hogy ő fertőzött meg. A sarki kisboltban is simán összekaparhattad, vagy tömegközlekedésen, egyszóval bárhol.
2022. jan. 23. 09:56
4/26 anonim válasza:
Nem igazán, mert ha felnőtt ember vagy, magadtól is mondhattad volna, hogy nem szeretnél közös üvegből inni. (Amúgy akkor is megfertőzhetett volna.) Szóval mindenki magáért felel. Aki fél a covidtól, ne menjen bulikázni, ne igyon közös üvegből, tegyen meg mindent azért, hogy ne fertőződjön meg. De úgy sincs rá garancia, hogy nem kapod el. Aki nem otthon ül egyedül 0/24-ben, az legyen tisztában azzal, hogy minden társas érintkezés hordoz magában kockázatot. Ez van.🤷🏼♀️
2022. jan. 23. 09:57
5/26 anonim válasza:
Ha nem tudta, hogy beteg, akkor miért gondolod, hogy szándékosan tette? De tényleg, mint a dedósok. Az meg, hogyha nem akarod, hogy a te vizedből igyon, miért nem tiltod meg neki? Énis csak 2 barátomnak engedem meg ezt, de mondjuk nem is neheztelnék rájuk ha elkapok túlük valami vírust, amiről ők sem tudnak, mert nincs tünetük.
2022. jan. 23. 09:58
6/26 A kérdező kommentje:
Ki fél a covidtól?:D Meg mi az, hogy “ne menjen bulikázni”? Általában azok az emberek írjak a bulizást bulikázásnak, akiknek nincs életük és/vagy barátaik ergo sehova se hívják őket.🤷🏻♀️
#2-es köszi a normális választ.
2022. jan. 23. 10:00
7/26 A kérdező kommentje:
Jólvan akkor, lesson learned, többet soha senki nem kap a vizemből, se semmilyen piámból, max ha a szájába önti érintkezés nélkül.
2022. jan. 23. 10:04
8/26 anonim válasza:
#6! Neked mi bajod van? Mondom, AKI FÉL. Én nem ülök otthon, de ha elkapom, nem is állok neki hisztizni, mivel van annyi agyam, hogy tudom, benne van a pakliban, bárki lehet covidos úgy, hogy még nem tud róla. Közös üvegből meg Covid előtt se ittam soha, mivel annál sokkal finnyásabb vagyok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!