Most őszintén: az emberek elég nagy része miért nem bírja ki, hogy ne menjen karácsonyozni meg szilveszterezni? Jobb dolog megfertőzni másokat vagy benyelni a betegséget?
Az ázsiai országok nagy része kifelé lábal belőle, Európában is jópár ország kezd egyre kisebb számokat mutatni, ott, ahol tesztelnek és szigorúan veszik a szabályokat. Konkrétan kb mi lettünk a legrosszabbul teljesítő ország a statisztikákban az ilyen önkényes nyomorultak miatt. A nulla életüket pont most akarják felpezsdíteni. Máskor meg mind a szobájában kuksol egész évben.
Akiknél hamarabb is kezdődött, no, van kínai levelezőtársam, aki kicsit másképp meséli a dolgokat, mint ahogy a média átadja.
Nem Magyarországon élek, nálunk (Írország) koránt sem rettegnek ennyire az emberek. A vírus miatt még így is számtalan külföldi utam, családi és baráti programom, versenyem és eseményemet törölték és halasztották el, szóval valakinek igenis van élete, amiből sokat elvettek feleslegesen.
De ez nem a rettegésen múlik. A bánatot se érdekli ez a szar, úgyis rühellem az emberek nagy részét, abszolút nem sajnálnám őket. Itt azzal van a baj, hogy a sok gyökér nem érti meg, hogy addig, amíg csak azért is játszák az eszüket, úgyse fogják feloldani a szigorításokat. Minden épeszű ember utálja ezt a maszkozós baromságot, de ha egyszer most ez van, akkor miéert nem lehet normálisan összeszedni magunkat? Úgyis csak magunk alatt vágjuk a fát.
Neked nem számít, de azoknak, akik élnék az életüket és élnék a szociális kapcsolataikat is, azoknak igenis számít.
A probléma az, hogy egyetlen szigorítás sem hozott komolyabb eredményt, így joggal érzik az emberek úgy, hogy feleslegesek. Egy ilyen vírus úgyis átrohan a világon, ellenben az elzárkózással az emberek csak magukat gyengítik. Egy erős és egészséges szervezet mindennél többet ér.
Azt láttam, hogy a legveszélyeztetettebbek tojtak legjobban a saját egészségük védelmére. Bocs, akkor én miért ne tojjak rájuk?
Aki akarja, elzárkózhat a vírus elől, a többiek meg had éljék az életüket. Eltelik lassan egy egész év úgy, hogy mindenki képben van a vírussal és annak veszélyével.
Nem terveztem nagy szilvesztert, egy illetővel kettesben töltöttem volna mindenhogy, de attól még nevetségesnek találom ezt a szintű korlátozást.
Az csak bónusz, hogy miközben megy a siránkozás, valahogy rajtam soha, senki ismeretlen nem segített, ha bajban voltam. Sőt, általában az ismerősök is lazán elfordították a fejüket. Nos, az a helyzet, hogy az emberek 99%-ának életénél többet ér a saját kényelmem. És ezt ne nekem köszönd, hanem azoknak, akik megdolgoztak érte.
Most is lehet a szociális kapcsolatokat ápolni, az nem a többi ember hibája, hogy nektek nem megy. Én egyedül a koncerteket és a mozit sajnálom, meg a jó street foodos és egyéb kajálós fesztivált. De azok nem is fognak visszajönni, amíg a csimpánzok játszák az eszüket, hogy márpedig nekik menni kell mindig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!