Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Megfertőzött, jogosan neheztel...

Megfertőzött, jogosan neheztelek rá emiatt?

Figyelt kérdés
Van egy barátom, aki több mint 3 hete megfertőzött coviddal egy buliban. Én azóta is köhögök, pedig enyhe tünetekkel megúsztam szerencsére. Ő teljesen tünetmentes volt az egész lefolyása alatt. Úgy fertőzött meg, hogy nem volt képes magának vizet venni (nem tudom miért, talán sajnálta rá a 400ft-ot!?), pedig meg is kérdeztem tőle, hogy “nem akarsz sajátot venni?”, figyelembe véve, hogy ő itta ki folyton és az is k.rva idegesítő volt, hogy 5 percenként kellett kimenni tölteni, de egyedül arra se volt képes, mindig engem hívott, amikor buliztam volna bent. Nekem azóta is dugul az orrom és néha köhögök, ami kezd nagyon idegesíteni, úgyhogy magamban elkezdtem rá neheztelni. Egyébként rajtam kívül több embert is elég rendesen megfertőzött, mert nem csak az én vizemet itta.. Nem mondtam neki ezeket, lehet nem is fogom, előbb meg szeretnélek kérdezni titeket, hogy jogosan van bennem rossz érzés felé, vagy csak túlreagálom?

2022. jan. 23. 09:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
67%

1. Nem biztos, hogy tőle kaptad el

2. Te nem tettél meg minden óvintézkedést a megelőzésre, ezért tiéd a felelősség jelentős része.

3 Amennyiben ő TUDTA magáról, hogy COVID-os, és ennek ellenére társaságba ment, ivott a vizedből, stb. (amit ráadásul szándékosan elhallgatott) akkor viszont jogosan vagy dühös rá. Nekem ez a súlyú felelőtlenség akár szakítóok is lehet, hiszen kb. szándékosan fertőzött meg, szándékosan akart ártani nekem nem számolva a következményekkel.

2022. jan. 23. 10:21
 12/26 anonim ***** válasza:
79%
Túlreagálod, a víz nélkül is elkaptad volna. Tök feleslegesen hisztizel.
2022. jan. 23. 10:22
 13/26 anonim ***** válasza:
86%
Ketten voltatok a buliban, hogy tutira csak ő fertőzhetett meg?
2022. jan. 23. 10:25
 14/26 anonim ***** válasza:
24%
Aki Covid után 2-ben más üvegéből akar inni, azt ott a helyszínen le kell lőni. Általában azt mondanám, hogy ne okold. De aki ilyesmit megcsinál, az ki tudja mire hajlandó még.
2022. jan. 23. 10:29
 15/26 anonim ***** válasza:
79%
Nem. Ez legalább annyira a te hibád, mint az övé. Plusz honnan tudhatta volna? Nem volt szándékos. Gondolom te sem teszel meg sokmindent annak érdekében, hogy ne fertőzz és ne fertőződj. Elég nagy ostobaság és álszentség haragudni rá emiatt.
2022. jan. 23. 10:33
 16/26 A kérdező kommentje:

#10 melyik része zavaros? Most elolvastam megint, szerintem full érthető, de ha megmondod neked mi nem, azt szívesen kifejtem.

Jó, belátom az én hibám is, mert nem tettem meg mindent. Viszont most őszintén, ha egy barát kér a vizemből, nem leszek köcsög azt mondani, hogy nem, nem kapsz. Ehhez pofám se lenne. Legközelebb viszont lesz, mert ez egy jó kis eset, amire lehet hivatkozni bátran. Egyébként nem csak 2-en voltunk, hanem 7-en mint a gonoszok, de mások nem voltak betegek.

2022. jan. 23. 10:43
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Na ja... Kérdés, hogy tartod-e a karantént. Ha nem, akkor kuss.
2022. jan. 23. 10:44
 18/26 A kérdező kommentje:
Te engem biztos nem kussoltatsz utolsó, de igen egyébként tartottam a karantént, aminek már rég vége, ugyanis az eset december végén történt.
2022. jan. 23. 10:47
 19/26 anonim ***** válasza:
70%

Tudta, hogy covidos?

Ha nem, akkor nincs ok haragudni rá.

Ha igen:

Elmondta nektek?

Ha igen, akkor megérdemlitek

Ha nem, akkor jogosan haragszol.

2022. jan. 23. 10:48
 20/26 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem inkább az a bajod, hogy egy piócaként viselkedett és mellékes, hogy megfertőzött. Gondolom ez a viselkedés akkor is zavarna, ha nem kaptad volna el, mert valóban idegesítő. Legközelebb mondd meg, hogy hozzon magának vagy kerítsen egy poharat és töltesz, mert nem akarsz senkivel egy üvegből inni.
2022. jan. 23. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!