Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan tartsam meg a régi...

Hogyan tartsam meg a régi barátaim, ha az évek alatt jóval sikeresebb lettem náluk?

Figyelt kérdés
33 éves férfi vagyok, idén nősültem. Sajnos az elmúlt években a régi barátok sorra kopnak el mellőlem. Szinte biztos vagyok benne, hogy a fő ok az irigység. Sajnos anyagilag nagyon lemaradtak tőlem és egyes élethelyzetek nekik nehezebbek amik nekem természetesek. Sosem fitogtatom a sikerek, sosem élek vissza a pénzzel. De egyszerűen így is látom hogy irritalom őket szinte mindennel. :-( más van hasonló helyzetben?
2021. aug. 15. 06:49
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A barátok elveszítésének elsődleges oka az szokott lenni, hogy a baráti körben az emberek sorra alapítanak családot. A család pedig olyan intézmény, amely nehezen tolerálja a barátok időszakos feltűnését, nem sok barátság működik tovább, miután kialakult egy kötött társadalmi egység, a család. Amit még megtehetsz ebben a helyzetben, - de ez csak akkor hozhat pozitív eredményt, ha a párod el tudja viselni mások jelenlétét magán kívül, - hogy "leereszkedsz" a barátaid szintjére, nem érezteted velük egyik élethelyzetben sem, hogy neked szerencsésebben alakultak a dolgaid. Érdemes odafigyelni arra is, hogy a párod ne érezze - például a túl sűrű találkozások okán - háttérbe szorítva, kirekesztve magát.
2021. aug. 15. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!