Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan tartsam meg a régi...

Hogyan tartsam meg a régi barátaim, ha az évek alatt jóval sikeresebb lettem náluk?

Figyelt kérdés
33 éves férfi vagyok, idén nősültem. Sajnos az elmúlt években a régi barátok sorra kopnak el mellőlem. Szinte biztos vagyok benne, hogy a fő ok az irigység. Sajnos anyagilag nagyon lemaradtak tőlem és egyes élethelyzetek nekik nehezebbek amik nekem természetesek. Sosem fitogtatom a sikerek, sosem élek vissza a pénzzel. De egyszerűen így is látom hogy irritalom őket szinte mindennel. :-( más van hasonló helyzetben?
2021. aug. 15. 06:49
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Félre értés ne essék, nem vagyok egy multimilliomos én sem, de felépítettem egy nagyobb házat hitelek és szülői segítség nélkül, autóm is csak azért van pár éves mert az céges. De ők. 15 éves focusa van feleségemnek. Direkt emiatt nem akarunk autót sem venni újabbat vagy jobbat, pedig lenne rá pénz. És mindig figyelünk, ha megyünk nem szólunk le semmit, elfogadjuk a rosszabb italokat ételeket is, mindig dicsérünk.. és mégis ez a nagy büdös helyzet..
2021. aug. 15. 06:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem biztosítsd őket, hogy te nem változtál meg a helyzetváltozásod miatt, kedveled őket, ragaszkodsz hozzájuk. Keresd őket, és ha flegmák, akkor beszélgess elé velük, hogy egy tévképzetben élnek, mert ha nem így lenne, akkor te nem is keresnéd őket.
2021. aug. 15. 06:54
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Nekem is voltak ilyen emberek az életemben, és rá kellett jönnöm, hogy egyszerűen nincs rájuk szükségem, mert csak lehúznak, túl sokat változtunk az évek alatt, és máshol kötöttünk ki.
2021. aug. 15. 07:34
 4/11 Fsms ***** válasza:
83%
Sajnos nagyon nehéz ügy. Ha elkezded megmagyarázni csak rosszabb lesz. Aki tényleg a barátod az feltétel nélkül az, és nem a pénzügyi helyzetedet nézi. Ez a világ ilyen.
2021. aug. 15. 07:41
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
Aki igaz barát úgyis melletted marad aki nem az elmegy
2021. aug. 15. 07:50
 6/11 anonim ***** válasza:

Amikor egyetemista voltam kb. Bulizni nem tudtam elmenni pár baratommal akik mar dolgoztak.

Volt, aki kisegitett meghivott egy italra erre arra. De nekem nagyon nehez volt akkor. Nem voltam irigy, de szarul ereztem magam. Szóval tudom milyen a masik oldal, a sor vegen kullogni folyamatosan. Nélkülözni.

Mostanra 35 evesen ez megváltozott. Pár év nehéz volt egyetem után, de helyre álltam azóta. Lehagytam mindenkit anyagilag.

Az igaz barátaim ezzel nem foglalkoznak, de volt aki lekopott. Nehéz néha programokat szervezni, hogy mindenkinek penztarca barat legyen a dolog, de meg tudjuk oldani.

En biztos beszélnek velük errol, hogy mit erzek,mi lehet a bajuk, de előtte gyötrődnek, hogyan kommunikaljam, hogy ne legyek nagyképű. De egy próbát megér a baratsag miatt.

2021. aug. 15. 07:56
 7/11 anonim ***** válasza:
57%
Hát lakás meg kocsi, nem tünik elég indoknak. Ha luxus hajoval magánszigetre utaznál, vagy minden évben a nemzetközi ürállomáson nyaralnátok egy hetet, akkor esetleg érthető volna.
2021. aug. 15. 08:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nem egy kirívó anyagi helyzet, szerintem nem ez van a háttérben. Ezer ok miatt elsodródhatnak az emberek egymástól és ezen nem lehet segíteni. Ha meg tényleg egy kocsira meg házra irigyek és emiatt leszarják a barátjukat, akkor annyit is érnek. Az meg nevetséges, hogy ti random emberek - akik leszarnak amúgy titeket - véleménye miatt nem vesztek új autót. Szerintem kezdj el felnőtt életet élni és szard le mások véleményét.
2021. aug. 15. 08:30
 9/11 anonim ***** válasza:
minek az ilyeneket megtartani, ha csak hátráltatnak a fejlődésben? Azért ne vegyek új autót, mert az egyik "batárom" irigykedne.. no way. Kapja be.
2021. aug. 15. 08:32
 10/11 anonim ***** válasza:
68%

Volt, hogy leépítettem egy face-n folyamatosan dicsekvő, nagyképűsködő régen nagyon jó barátomat, de egyszerűen meghülyült.

Kb egész életében azt fogja kompenzálni, milyen lukból származik, és hogy semmire nem volt pénzük.

Most meg nyaralnak a világ létező összes helyén, újságcikkeket mutat, miben szerepelt, blogot ír, hogy milyen fasza gyerek, stb.

Mondjuk ehhez egy kis 160 centis kopasz ürge, valószínű ez a fők ok a fszméregetéshez.

2021. aug. 15. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!