Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ilyen esetben kitartanál a...

Ilyen esetben kitartanál a legjobb barátod mellett?

Figyelt kérdés

12 éve vagyunk barátnők, de úgy tűnik, hogy ennek most vége és nehezen tudom eldönteni, hogy jó döntést hoztam-e, kiváncsi lennék kívül állók véleményére. A barátnőm évek óta olyan pasikkal foglalkozik, akiknek barátnőjük/feleségük van. Nekem ez sosek tesztett, de ő azt mondja nem tehet róla, az érzéseit nem tudja irányítani. Most elmentünk nyaralni és ott is összegabalyodott egy 2 gyerekes, nős pasival (a ffi őszinte volt vele az első perctől fogva). Nekem ettől már felfordult a gyomrom, ahogy a pasi mutogatja a pici gyereke képeit meg a feleségét aztán a barátnőm 2 perc múlva már smárol vele meg menne szobára. Nem az én dolgom ezzel tisztában vagyok, de az én értékrendembe ez amúgy se fér bele. Emiatt úgy döntöttem megszakítom a kapcsolatot vele, mire ő úgy reagált, hogy én valójában sosem voltam igaz barátja, mert nem állok mellette és ítélkezem felette.

Nektek mi a véleményetek erről?

2021. aug. 14. 07:59
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
93%
Remélem egy feleség egyszer végighúzza a hajánál fogva a körúton.. fehérmáju kur-va
2021. aug. 14. 08:04
 2/23 anonim ***** válasza:
92%

Ha olyan dolgokat művelne, amelyekkel nem tudok azonosulni, és felháborítanak folyamatosan, akkor nem, úgy érezném, hogy egyszerűen nincs keresnivalónk egymás mellett.

Szerintem is gusztustalan, hogy ilyeneket művel, és nem elfogadható az, hogy az érzései mögé burkolózik, ha a nyaralás alatt is egy idegennel játszotta ezt el, akibe valószínűleg nem volt halálosan szerelmes.

Ne is állj mellette...

Ezt az egy dolgot leszámítva amúgy minden rendben lenne, vagy a személyiségeket eltér más pontokban is?

2021. aug. 14. 08:05
 3/23 anonim ***** válasza:
89%

1. Neked ez nem fér bele az értékrendedbe

2. Amikor ezzel szembesíted, elkezd érzelmileg zsarolni

Van még kérdés?

2021. aug. 14. 08:08
 4/23 anonim ***** válasza:
86%
Én is pont ilyen barátnőt tüntettem el az életemből.
2021. aug. 14. 08:12
 5/23 anonim ***** válasza:
82%

27 éve ismerem a legjobb barátnőmet. Szinte semmiben sem hasonlítunk a kapcsolatok terén. Volt olyan időszaka, mikor minden este mással volt, és nem érdekelte, hogy az aktuális partnernek milyen az élete, van e kapcsolata, vagy gyereke. Olyan is volt, mikor elfogadta, hogy szerető státuszba kerül, mert annyira megtetszett neki az illető. De még sosem jutott eszembe, hogy emiatt megszakítom vele a kapcsolatot. Attól még nekem lehet nagyon jó barátnőm. Ahhoz, hogy kivel fekszik le, semmi köze ahhoz, hogy velem hogy viselkedik.

Nem várom el a barátaimtól, hogy ugyan úgy gondolkozzanak, ahogy én. Számomra bőven elég, ha kölcsönösen megbízhatunk egymásban, számíthatunk egymásra, megértjük és elfogadjuk egymást és kellemesen tudjuk eltölteni a közösen töltött időt. Számomra ez a barátság.

De ettől függetlenül azt gondolom, hogy ha te úgy érzed, hogy bármilyen okból úgy érzed, hogy nem szeretnéd, hogy a barátod legyen, akkor nem kell indok vagy magyarázat. Így érzed és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Te döntheted el egyedül, hogy ki legyen vagy ne legyen az életed része.

2021. aug. 14. 08:22
 6/23 anonim ***** válasza:
63%
#5 ez a hozzáállás csak téged minősít. Nyugi, a te pasidat is ugyanúgy lenyúlná. :)
2021. aug. 14. 08:42
 7/23 A kérdező kommentje:
Ezen kívül nincs semmi baj a személyiségével, de már nagyon terhessé vált számomra évek óta azt hallgatni, hogy neki sose jön össze egy kapcsolat sem, miközben azért nem, mert így viselkedik. Próbáltam úgy felfogni, mint a #5 válaszoló, de sajnos nem megy, mert ha egyszeri alkalom lett volna arra azt mondom van ilyen, hisz emberek vagyunk, de az már zsinorban a nem is tudom hanyadik eset. Legalább a nyaralásunkon ne csinálna ezt mikor tudja, hogy számomra ez zavaró.
2021. aug. 14. 08:42
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki maga érzi mi fér bele, ahogy már írták. Mindkét helyzetben van igazság szerintem, abban is hogy nincs közöd hozzá és miért ne lehetne ettől jó barátság, és abban is hogy túlságosan eltér az értékrendetek, belegondolsz abba hogy kinek mekkora fájdalmakat okoz a viselkedésével és ez irritál, undorodni kezdesz tőle.

Én is az utóbbi voltam, bár ez csak egy része volt hogy vége lett (igaz jelentős). Ő srác volt és mindenkit megpakolt, akinél volt esélye, mindegy hogy előtte egy héttel hogyan beszélt róla és mennyire úgy állította be, hogy nem bírja vagy csúnyának tartja (ebből már lejön, hogy a másik ok az volt ahogy másokról beszélt). Az utolsó ilyen eset az volt, mikor szakított az aktuális csajszival és az addig általa nem szépnek tartott, addig leszólt legjobb barátnőjével 2 nap után összejöttek. 2 hét után dobta, az exnek pedig minden nap látnia kellett őket.

Nekem ilyen megalázások és lenézés nem fér bele, hiába két emberen múlik.

2021. aug. 14. 08:46
 9/23 anonim ***** válasza:
80%

Lehet mondani,hogy mindenkinek vannak rosszabb időszakai.

Ez mindenkivel így van,mindenkinek is van.

De ez... minősíthetetlen viselkedés.

Ez már nem fér abba bele,hogy csak rosszabb időszaka van.

2021. aug. 14. 08:52
 10/23 anonim ***** válasza:
51%

A körülménytől függ, ha a pasi külön él már a volt párjától, ami nem feltétlen házasság lehet élettársi kapcsolat is, és úgy mutogatja hosszabb idő után egy beszélgetés során a gyerekét, az szerintem nem gyomorforgató, de ebben a helyzetben hogy mindig csak olyanokal kezd ismerkedni akiknek párjuk van és gyerekük így teljesen megértem, és természetes, hogy így gondolod.

Az megint más kérdés ha valaki pl. tudatlanul egyszeri alkalommal gabalyodik ilyesmibe. Illetve az is, aki tapasztalatlan és naív és befűzik, de nem csinál zsinórban utána már ilyenket, az csak manipuláció.

De a kérdésedben, direkt házas emberekre utazik a barátnőd, és ahogy írod te igazából csak ott vagy, ergo ez nem is igazán barátság.

Fer ha odamész hozzá megbeszéled vele, hogy ne haragudjon, de ez már nem fér bele az értékrendedbe, és szeretnéd a saját utadat járni.

2021. aug. 14. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!