Ez csak szerintem pofátlanság?
Az egyik barátnőm megkért, hogy csináltassak meg neki egy munkát a férjemmel, mert ő úgy is azzal foglalkozik. Hozzáteszem, ha másnak csinálná meg ugyanazt amit a barátnőm kér, azért rendesen megfizetnék. Természetesen benne fel sem merült, hogy akár egy jelképes összeget felajánljon a munkáért cserébe, nem hogy kifizesse a teljes árat. Ezért is nem mást kért meg, mert nem akar érte fizetni. Nincs is ezzel gond, rám való tekintettel megcsinálja neki a férjem ingyen. A problémám azzal van, hogy egyébként nem egy létfontosságú dologról van szó. A barátnőm viszont úgy tesz, mintha jóformán ő tenne nekünk szívességet, hogy ingyen dolgozhat a férjem. Sürget, hogy mikor lesz már kész, holott elmondtam neki mikorra tudja megcsinálni a férjem amit kért. A férjem így is sokat dolgozik (pénzért), neki talán eszébe sem jut erre tekintettel lenni, és egy kicsit legalább hálásnak lenni, hogy neki nem kell kifizetni egy szolgáltatást. Maga vallotta be, hogy igazából nem is emlékezett már rá milyen időpontot beszéltünk meg.
Azt már nem is említem meg, hogy én nem szoktam tőle soha ilyen szívességet kérni, meg jóformán nem is nagyon lehet őt semmi ilyen jellegű dologra megkérni. Most ez kicsit felbosszantott, jogos lenne ha ezt elmondanám neki így?
Sokszor írtam már hasonló helyzetben.
Ha egyszer kérnek tőled szívességet, te igent mondasz, akkor utólag már ne reklamálj.
Ha túl nagy dolog, akkor meg kell mondani mennyiért tudjátok megoldani. Ha ingyen, akkor ne várj imazsámolyt a küszöbödre.
5 Én utaltam rá neki, hogy milyen időpontban egyeztünk, és hogy emiatt nem értem most miért sürget. Erre annyit válaszolt, hogy jaaa ő azt már el is felejtette. Egyáltalán nem vette a lapot.
6 Természetesen mindenki kap számlát aki fizet.
Attol fugg. Nem irtad milyen munkarol van szo, es mivel TE ajanlottad fel a BARATNODNEK, ezert igy utolag mar eleg kellemetlen lenne penzt kerni erte.
Ellenben ha olyan munkarol van szo, aminek van anyagkoltsege, azt szerintem gond nelkul megmondhatod neki, hogy fizesse ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!