Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ilyen fokú kihasználás és...

Ilyen fokú kihasználás és pofátlanság tényleg létezik? Én vagyok a hülye? :D

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy haverom, akivel kb 20 éve ismerjük egymást. Amiben tudtunk segítettünk a másiknak. Mondjuk inkább én voltam az, aki segített mindig.

1 hónap múlva elutazik nyaralni a párjával 15 napra Egyiptomba. Felhívott tegnap este, hogy akkor én minden nap megyek hozzájuk és rendben tartom a lakást. 🤔 a lakás rendbentartása azt jelenti, hogy van 3 kistestű, nem szobatiszta kutya a lakásban és 4 macska. Plusz 1 kutya az udvaron. A tengeri malacokkal van a legkisebb gond. Mondtam neki, hogy ne haragudjon, de erre nekem nincs munka után kapacitásom. Nekem is van feleségem, kutyám, munkám, kerti munkám, magánéletem és nem biztos, hog 15 napon keresztül utazással-etetéssel-takarítással együtt belefér, hogy 4 órát elvegyek az életemből. Ajánlottam neki panziókat, az drága. De Egyiptom nem drága.. közel laknak a rokonok, de azok nem mennek át, menjek én. Addig cseszte fel az agyam, amíg elküldtem melegebb éghajlatra és megkaptam, hogy milyen szemét vagyok, simán kitelik az időmből meló után, miattam fognak éhenhalni és megrohadni a koszban az állatai. Mi is szoktunk nyaralni, de akkor ha tudjuk visszük magunkkal a kutyát, ha nem lehet, akkor anyósom vigyáz rá addig. Eszembe sem jutna ennyire pofátlannak lenni és elvárni ilyesmit.

Nyilván ezen a ponton végetèrt a "barátság", mert ő vérig van sértve és meg ezt már olyan fokú kihasználásnak tartom, amit nem tudok tolerálni. Ráadásul nem a szomszédban lakik, autóval fél órás út, tehát a benzinem is fogy, és mivel nem ingyen tankolok én sem, nem akarok 15 napon keresztül plusz költséget sem bevállalni.

A feleségem csak legyintett, hogy mindig is kihasznált, de ez nekem eddig ennyire nem tűnt fel...

Azt mondta, hogy nem kell ennyire drasztikusnak lenni hogy megszakítom vele a kapcsolatot, mert eddig is jól elvoltunk, de én úgy érzem, hogy ezzel most átlépett egy határt.

Ti mit tennétek a helyemben? Sajnálnám azt a 20 évet, de ezt már nem veszi be a gyomrom, pláne amiket a fejemhez vágott mérgében.

2018. júl. 5. 09:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%
Mivel nem közel laksz (pl. nem pár perc átsétálni hozzá), így teljesen érthető. Ha mondta volna, hogy kifezeti a benzint és utána majd ő is segít bármikor, ha kell, akkor esetleg. De lehet, hogy nem vetted észre, hogy eddig is kihasznált, csak itt lett tele a pohár. 20 év tényleg sok idő, ha tudjátok, beszéljétek meg, ha hazajönnek, ha szeretnéd még tartani vele a kapcsolatot.
2018. júl. 5. 09:34
 2/19 anonim ***** válasza:
73%
Hülye vagy hogy egy ilyen emberel egyáltalán barátkoztál. Örülj neki hogy megszabadultál tőle.
2018. júl. 5. 09:37
 3/19 anonim ***** válasza:
12%
Az irasodbol az derult ki, hogy van kerted. Szerintem ott siman elfernenek a kis kedvencek 15 napig, igy utazgatnod se kellene, emellett a baratsagod se menne ra. :)
2018. júl. 5. 09:38
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Normális ember előre szól, kér és nem kiadja az utasítást. Meg kellett volna időben szervezni az állatainak az ellátását, akár több személyt bevonva. Gondolom heti 2 napot bevállaltál volna.
2018. júl. 5. 09:41
 5/19 anonim ***** válasza:
64%

Az ilyenekért nem kár. Nálam is az van, hogy érintőirányban repülnek kifelé az életemből az olyanok, akik besértődnek azon, hogy nem vagyok olyan, mint amilyen elvárásokat rámprojektálnak.

Ehhez kell sziklaszilárd stabil értékrend, így nem fog keletkezni utólag sem lelkifurdalás.

Amúgy a csávókát nem értem, hogy miért nem gondolt az állataira még akkor, amikor elkezdte szervezni az utazást. Ezzel bezsarolni meg, hogy miattad lesz kosz és állatpusztulás, na ez tényleg pont az Íre.

Mit tennék a helyedben? Leszarnám, kiiktatnám az életemből.

2018. júl. 5. 10:03
 6/19 anonim ***** válasza:
95%

Fél óra autóútra lakik? Minden normális ember elhajtotta volna a bús ménkűbe! Szerintem felejtsd el, mert csak a véredet szívta eddig is.

Egyébként föl nem foghatom, hogy minek tart egy kisebb állatkertet az, aki állatai nélkül akar nyaralni menni.

2018. júl. 5. 10:06
 7/19 anonim ***** válasza:
96%
Nekem is volt egy hasonló barátom, ismerem az érzést, érzelmileg zsarol, és olyan ügyesen, hogy még te érzel lelkiismeret furdalást, hogy nem segítesz neki. Én is megszakítottam vele minden kapcsolatot, amikor betelt a pohár. Azóta sem bántam meg. (Ráadásul engem még le is tolt néha, ha szerinte nem úgy csináltam, ahogy neki jó lett volna.)
2018. júl. 5. 10:13
 8/19 anonim ***** válasza:
95%

Nekem is volt ilyen barátom. Nálam lakott, a frissen festett szobát teleragasztgatta képekkel, komolyan még matricát is találtam a falon. (le is jött mindenhonnan a festék) A pasiját felhozta 3 naponta 4 napra minimum anélkül hogy szólt volna, amikor meg közöltem hogy nem oké, még neki állt feljebb. Aztán kitalálta, hogy inkább kollégiumba megy, két héttel félév kezdés előtt, hogy még véletlenül se találjak albérlőt.

Na ott mondtam hogy akkor "delete". Többet nem beszéltem vele.

Hiába 20 év barátság komolyan kell egy ilyen személy az életedbe? Te mennyire számíthatsz rá amúgy? Szerintem egy ilyen ember felejtős.

2018. júl. 5. 11:18
 9/19 anonim ***** válasza:
91%
Ez egy marha. Sz*rd le
2018. júl. 5. 12:03
 10/19 anonim ***** válasza:
66%

Köszönöm a lepontozást, igazán jól esett.

5ös voltam, akor nyugodtan balekoskodjon mindenki és hagyja magát kihasználni, egészségetekre

2018. júl. 5. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!