Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ilyen fokú kihasználás és...

Ilyen fokú kihasználás és pofátlanság tényleg létezik? Én vagyok a hülye? :D

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy haverom, akivel kb 20 éve ismerjük egymást. Amiben tudtunk segítettünk a másiknak. Mondjuk inkább én voltam az, aki segített mindig.

1 hónap múlva elutazik nyaralni a párjával 15 napra Egyiptomba. Felhívott tegnap este, hogy akkor én minden nap megyek hozzájuk és rendben tartom a lakást. 🤔 a lakás rendbentartása azt jelenti, hogy van 3 kistestű, nem szobatiszta kutya a lakásban és 4 macska. Plusz 1 kutya az udvaron. A tengeri malacokkal van a legkisebb gond. Mondtam neki, hogy ne haragudjon, de erre nekem nincs munka után kapacitásom. Nekem is van feleségem, kutyám, munkám, kerti munkám, magánéletem és nem biztos, hog 15 napon keresztül utazással-etetéssel-takarítással együtt belefér, hogy 4 órát elvegyek az életemből. Ajánlottam neki panziókat, az drága. De Egyiptom nem drága.. közel laknak a rokonok, de azok nem mennek át, menjek én. Addig cseszte fel az agyam, amíg elküldtem melegebb éghajlatra és megkaptam, hogy milyen szemét vagyok, simán kitelik az időmből meló után, miattam fognak éhenhalni és megrohadni a koszban az állatai. Mi is szoktunk nyaralni, de akkor ha tudjuk visszük magunkkal a kutyát, ha nem lehet, akkor anyósom vigyáz rá addig. Eszembe sem jutna ennyire pofátlannak lenni és elvárni ilyesmit.

Nyilván ezen a ponton végetèrt a "barátság", mert ő vérig van sértve és meg ezt már olyan fokú kihasználásnak tartom, amit nem tudok tolerálni. Ráadásul nem a szomszédban lakik, autóval fél órás út, tehát a benzinem is fogy, és mivel nem ingyen tankolok én sem, nem akarok 15 napon keresztül plusz költséget sem bevállalni.

A feleségem csak legyintett, hogy mindig is kihasznált, de ez nekem eddig ennyire nem tűnt fel...

Azt mondta, hogy nem kell ennyire drasztikusnak lenni hogy megszakítom vele a kapcsolatot, mert eddig is jól elvoltunk, de én úgy érzem, hogy ezzel most átlépett egy határt.

Ti mit tennétek a helyemben? Sajnálnám azt a 20 évet, de ezt már nem veszi be a gyomrom, pláne amiket a fejemhez vágott mérgében.

2018. júl. 5. 09:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Feleseged velemenye kicsit ellent mond, mert azt mondta, hogy mindig is csak kihasznalt a baratod, utana meg ne szakitsd meg vele a kapcsolatot. Egy baratsag nem errol szol, hogy ott huzzuk le a masikat, ahogy csak tudjuk, ha valaki segit a masiknak, akkor az dontes kerdese, nem azert, mert elvarja a masik. Nyilvan aki, szereti az allatokat, az bevallalna, majd megemlitene, hogy ez koltsegekkel is jarna ez a segitsegnyujtas, de mivel neked alapjaraton nem fekszik ez a megoldas, ezert nemet mondtal, nem kell ezt bonyolitani.
2018. júl. 5. 12:56
 12/19 A kérdező kommentje:

Én nem pontozgatok senkit semerre. :)

Egyik válaszoló írta, hogy van kertem. Igen, van. Amiben van kerti tó, medence, pázsit és amit az én (nagytestű) kutyám kultúráltan tud használni. Értsd: nem ás, nem rágja meg a fákat, nem borogatja a kukákat, nem kaparja szét a kerítést stb. Nem fogok 4 idegen kutyát (+1 az enyém) beszabadítani a kertembe, hogy aztán leamortizáljanak mindent ugyanúgy, ahogy a haveréknál van. Ráadásul felelőtlenségnek tartanám ha otthagynám a sajátommal őket, mert egy vita alkalmával nem tudom ki hogy reagálna és semmi kedvem állatorvoshoz szaladgálni. De akkor ott van még az a néhány macska akit szintén nem viszek be magamhoz a lakásba, mert nekem egy 15 éves, nyugis macsekom lakik bent, aki nincs hozzászokva a társasághoz. Pláne ha jól tudom az övéi folyton betegek es a bolhákat sem annyira tudja kiirtani. Szóval köszi, ezt kihagyom. :D

Valószínűleg nem fog többet hozzámszólni mert megsértődött, én meg nem nyalizom neki, pláne ha úgy érzem, hogy teljesen hülyének akarnak nézni.

2018. júl. 5. 13:01
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
ne sajnáld. ilyet értelmes ember nem kér a barátjától. pláne hogy még rokonai is vannak. örülj hogy besértődött és megszabadultál tőle.
2018. júl. 5. 13:42
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván te az elmúlt 20 év alatt sosem cseszted fel az agyát, vagy sosem kértél tőle olyan dolgot, amit ő nem akart megtenni, mégis megtette (vagy nem).
2018. júl. 5. 14:28
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet hogy itt simán az lett volna a jogos ha te sértődsz meg nem pedig ez az ostoba :D
2018. júl. 6. 06:26
 16/19 A kérdező kommentje:
Hogy őszinte legyek, én nem szeretek kérni. Ezért nem is szoktam. Csak ha nagyon muszáj és akkor ragaszkodom ahhoz, hogy kifizessem pl. a benzint stb. Ezért is mondtam, hogy az esetek 90%-ában én vagyok az, aki segít. Csak nem vagyok teljesen palimadár és van egy szint ami után úgy érzem, hogy ki akarnak használni.
2018. júl. 6. 09:01
 17/19 anonim ***** válasza:
Lam lam itt mutatkozik meg valoban az h teljesen oszinte baratsagok meg 20 ev utan sincsenek igazi magyar mentalitas tisztelet a kiveteleknek hogy addig barat a barat amig a lelki szemetese vagyok amig penzt adok amig az erdekeit tamogatom amig segitek minden aron.Ezert van kutyam mert az allat az egyetlen aki hu hozzad egy eleten keresztul.Baratnak nevezett fantomlenyek de mennyi is van beloluk illetve volt mert pont ezen tulajdonsagok vegett ignoraltam oket szo nelkul egyik naprol a masikra.S a csaladomra fokuszaltam te is tegyel igy sosem volt a baratod az nem ilyen. Hol a kompromisdzum a tolerancia megertes? Ha mar ilyet kerek mininum a benzin s nemi penz hogy na azert megsem ingyen varom de ha meg igy se tud segiteni a baratom mert neki is csaladja munkaja van belatom s gondoskodom az allataim gondozasarol. Ez sajnos ugy ahogy van itt vege nincs mit szepiteni alapveto emberi tulajdonsag hianyzik belole ami egy baratsag igazi koteleke s amely nelkul nem baratsag a baratsag lelkifuri nelkul delete.Talan nehez de itt a jozan felismeres hogy bizony az ember csak magara s a csaladjara szamithat senki masra.ez van
2018. júl. 8. 17:38
 18/19 anonim ***** válasza:
A masik nem tisztem olyan kontaktokat eltetni akik elvarnak tolem egy szintet akikert valtoznom kell a jellememet szemelyisegemet feladnom semmi keresnivalojuk az eletemben te is iktasd ki minel elobb.
2018. júl. 8. 17:44
 19/19 A kérdező kommentje:
Valószínű, hogy ő iktatott ki engem. A kérdés kiemelését az ispirálta, hogy újra felhívott, hogy akkor melyik napokat tudnám bevállalni. :D már nem voltam túl udvarias, így azt hiszem, hogy nem kell lekoptatnom.
2018. júl. 8. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!