Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ha ki voltatok közösítve az...

Ha ki voltatok közösítve az iskolában, mi volt ennek az oka?

Figyelt kérdés
Kihatott a személyiségedre? A felnőtt életedben látod valami hátrányát?
2021. febr. 21. 17:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Általánosban szerencsére minden rendben volt, de gimiben.. na, ott kaptam hideget-meleget..

Nem voltak márkás cuccaim, inkább a kényelemre mentem öltözködésnél. Ezzel szemben több osztálytársam egy-egy napi szettje több tizen-ezer forintos volt, sokszor nem is viselték ugyanazt a ruhát többször és ennek hangot is adtak. Nem szerettem a haspólókat, többen még télen is abban fagyoskodtak.

Zárkózottabb voltam, leírtak, mert 4,5 körüli átlagom volt végig, mindezt puska és bármi ilyen nélkül, ezt ki is használták, én meg sokáig hagytam.

Nem cigiztem, nem drogoztam, nem ittam, és nem jártam bulikba minden hétvégén.

Természetesen hullámos/göndör hajam van, itt a két véglet volt. Vagy ilyen hajat akart pár lány és hirtelen dicsérgetni kezdték, majd ők is hasonlóan hordták, vagy piszkáltak miatta. Inkább a piszkálódás volt a gyakori. Nálunk egy-két kivétellel mindenki szögegyenesre vasalt hajjal járt suliba..

Nem iPhone-om volt. Dolgozni mentem, hogy én vehessek magamnak új telefont. Sajnáltam arra a pénzt, meg nekem bőven elég egy Androidos is. Szóval életem első fizujából telefont vettem és rögtön jöttek a kérdések, hogy "jajj, a szüleid ezt vették neked?". Amikor meg megmondtam, hogy én güriztem össze az árát, hirtelen csönd lett. Nem nézem le őket érte, nem is az én dolgom, de az osztály 2/3-a mindig a legfrissebb iPhone-nal villogott, és csak elvétve vették saját pénzből. De azért lenézték a nem iPhone-osokat páran. De végül nagyjából kinőtték.

Önbizalomhiányos is voltam, kicsit még most is, de ugye ezek nagyon nem segítettek. A mai életemre szerencsére nincsen akkora hatással, inkább csak akkor, amikor sok ember előtt kell beszélnem. (sok előadást kellett gimiben tartani és volt pár fiú és lány is, aki mindig beszólogatott, röhögött, susmusolt, meg kibeszélt mindenkit és kicsit jobban magamra vettem, mint a többiek)

2021. febr. 21. 21:11
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Fiú létemre általánosban (de még 9.-ben is majdnem végig) nagyon alacsony voltam. Volt egy pár gyerek, aki folyton szekált (gimiben már azért ez nem volt, de látszodott rajtuk hogy nem nagyon akarnak velem baratkozni, de azert lett egy-ket jo baratom). Na szoval, az egyik sraccal (aki szekált) 8. Vegetol 10. Elejeig nem talalkoztunk, es mikor meglatott, sztem kicsit be is sz4rt. Nöttem vagy 15 cm-t. Hozzám se mert szolni.
2021. febr. 21. 22:12
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Én magamat közösítettem ki azzal hogy soha nem szóltam, kezdeményeztem, csak magamnak elvoltam, aztán kimondatlanul is kilettem végül "közösítve". Senki sem bántott vagy ilyesmi, csak már senki sem látott szívesen egy idő után, meg a hátam mögött ment a kibeszélés pár ember által. Az a legrosszabb ebben hogy simán lehetne másképp is, mert csak rajtam múlott, de én a szorongásom, szociális fóbiám, önértékelési zavarom és elég sok negatív múltbéli esemény miatt képtelen voltam rá hogy beilleszkedjek, barátkozzak. :(
2021. febr. 22. 12:01
 14/18 anonim ***** válasza:
Igazából nem mondanám, hogy kiközösítettek, mert utána is tudtam másokkal barátkozni, viszont a “klikkből” kb 3 év után kiestem. Ennek az volt az oka, hogy nagyon utálom a kétszínű embereket, úgyhogy sose tartottam magamban a véleményem, hanem mindig az adott illető szemébe megmondtam, amit gondoltam. Ha tudomásom volt arról, hogy kibeszéltek, akkor lazán odamentem és “felkérdeztem” az illetőt. Volt, hogy ezt nem a legszebb stílusban tettem meg, de nem hagytam hogy mások lábtörlőnek használjanak. Ha igazságtalanság ért, vagy kétszínűség volt a dologban, akkor azonnal ugrottam és mivel heves természetű vagyok, ezért előfordult, hogy nem megfelelő stílusban kommunikáltam. Itt belátom, hibáztam én is, de mindig az volt a kiinduló pont, hogy tele volt az osztály szarkavarókkal, rosszindulatú emberekkel, sajnos főleg az a klikk, amiben kb 3 évig benne voltam, úgyhogy folyton visszahallottam dolgokat. Nem csak engem beszéltek ki, hanem kb mindenki mindenkit. Nagyon mérgező közeg volt, nem is bánom hogy a végén már nem hívtak sehova, csak suliban váltottunk pár szót. Azt hozzátenném, hogy ebben a klikkben, senki se volt igaz barát senkivel, csak suliban valakikkel el kellett b@szni az időt.
2021. febr. 22. 17:36
 15/18 anonim ***** válasza:
Leírhatom,ha akarod,de nem egy pozitív történet.Voltaképpen miért érdekel?
2021. febr. 22. 19:42
 16/18 A kérdező kommentje:

Csak tegnap feljöttek bennem ezek az emlékek és elszomorodtam. Pedig nem vagyok már tizenéves. Aztán kíváncsi voltam mások is voltak-e ilyen helyzetben.

Mindenki írását elolvastam és mindenkinek zöldet nyomtam! Bár nagyon szomorú történetek sajnos. :(

2021. febr. 22. 20:43
 17/18 anonim ***** válasza:
#15 vagyok.Értem,de fölösleges a múlttal kínozni magad,úgysem tudod megváltoztatni.Közhely,de a jövő most kezdődik,a negatív tapasztalatokból is lehet tanulni.(Pl. Csak az tud lehúzni,akinek hagyod.)
2021. febr. 22. 21:00
 18/18 A kérdező kommentje:

Persze tudom és fura, hogy néha eszembe jutnak még ezek. Az osztálytalálkozóra sem mentem el. Egyébként màr a fősulin is túl vagyok, dolgozok. Az volt nekem a meglepő, hogy a főiskola első napján elkezdtek velem is beszélgetni a csoporttársaim, együtt keresgéltük az előadókat. A 3 év alatt sosem voltam egyedül. Annyira furcsa volt.

Köszi a biztatást egyébként. De #15 amit leírtál, az minden ide kommentelőre vonatkozik!:)

2021. febr. 22. 21:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!