Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Gyerekkori baráttól való...

Gyerekkori baráttól való eltávolodás - hogyan lehet kezelni?

Figyelt kérdés

A legjobb barátommal elsős korunk óta ismerjük egymást, együtt jártunk általános- és középiskolába is, majd egyetem alatt 22 éves korunkig együtt laktunk. Elválaszthatatlanok voltunk, rengeteg időt töltöttünk egymás szüleinél is, közös családi nyaralások stb… Azt gondolom, hogy testvérként tekintettünk és tekintünk is egymásra.

Most, a húszas éveink végén viszont már alig beszélünk, heti 1-2 alkalommal. Azt érzem, hogy teljesen kifogytunk a közös témákból, alig találunk már olyan programokat vagy helyeket, amik mindkettőnknek opciók lehetnének. A távolság nem nagy közöttünk, 1.5-2 órára élünk egymástól, azonban az életünk más irányba ment. Ő a párja révén belekerült egy tehetős rétegbe, ami miatt sokszor azt érzem, hogy egy másik valóságban élünk. Nem igazán tudunk egymás problémáira vagy örömeire reflektálni. Én jelenleg szingli vagyok, ő viszont éppen terhes, ami miatt természetes, hogy minden e körül forog, így viszont azt érzem, hogy nem tudok annyit hozzátenni az interakcióinkhoz, mint a kismama ismerősei. Azt érzem, hogy hónapról hónapra egyre távolabb kerülünk egymástól, és félek, hogy 2-3 éven belül teljesen elhal ez a kapcsolat, ami számomra olyan lenne, mintha egy családtagot radíroznék ki az életemből. Akik voltak már hasonló cipőben, tudtok tanácsolni valamit?

tegnap 09:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez ilyen. Nem 2-3 éven belül. A kapcsolatok addig tartanak, amíg van fizikai közelség. Meg kell gyászolni. A barátságok nem tartanak élethosszig. Megváltoznak az életkörülmények, megváltoztok mindketten.
tegnap 09:43
 2/8 anonim ***** válasza:

Nagyon ritka az ilyen sokáig tartó és egyben őszinte barátság. Elsőkörben megpróbálnék vele beszélni erről, amennyiben kapható erre.

Sajnos tényleg eléggé el is távolodtatok, illetve mások is lettek a prioritások az életetekben, különbségek is megjelentek, amik miatt kevesebb lett a közös pont köztetek. Ha ebbe tényleg nem megy bele, akkor bármennyire is fáj, zavar a helyzet, nem erőltetném jobban és (jobb szó híján) megelégednék a heti 1-2 alkalommal történő beszélgetéssel.

tegnap 10:33
 3/8 anonim válasza:
55%
Az elmondottak alapján, gyönyörű barátságban volt részed. Az élet megy tovább, a barátod továbblépett. Ha szeretnéd, nyúlj vissza a múltba: Mit szerettetek csinálni régen, mi volt a közös pont? Próbáld meg azt felébreszteni. Vagy pont hogy keress új programokat, amik összehoznak titeket.
tegnap 12:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem nem gyerekkori barátnőm volt, hanem a munkatársamból lett barátnőm. Ő is terhes lett, amikor eltávolodtunk. Sokszor volt rosszul, aztán a hormonváltozás is megviselte. Én meg nem értettem és türelmetlen voltam vele. Lehet neki is ez a baja? Nekem is rosszul esett, hogy nem keres hetekig. Aztán el kellett fogadnom, hogy a gyermeke és a családja az első. Ő is helyre hozta a barátságunkat, meg én is. Sokszor most is nehéz nekem, mert én "szabad" vagyok, de próbálom helyén kezelni a helyzetet. Lehet a te barátnőd is amikor letisztul benne minden, akkor rendbe hozza a kettőtök viszonyát.
tegnap 12:25
 5/8 anonim ***** válasza:
Ne ámítsd már, 4-es! Ami elmúlt, azt nem lehet visszahozni! Vége. Ha akarna a barátnője, barátkozna. Nem akar.
tegnap 12:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Én a saját történetemet írtam le. Terhesen meg utána ha esetleg van terhesség utáni depresszió, akkor meg tudnak változni, de utána visszatérhet minden. Mondjuk embertől függ, ez az én tapasztalatom. Vesztettem el én is barátot, de most erre a terhes részre reagáltam.
tegnap 12:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Tavaly nyáron volt a születésnapom, akkor utaltam neki arra, hogy úgy érzem, kezdünk eltávolodni. Ő is egyetértett ezzel, akkor arra jutottunk, hogy próbálunk figyelni arra, hogy többet találkozzunk. Azóta azzal próbálkozunk, hogy kijelölünk egy távolabbi időpontot, viszont nagyon sokszor visszamondja a programokat pár nappal az időpontok előtt. Valahol megértem, hiszen neki ott a párja, vannak kutyáik, van egy kis kertjük is, nekem pedig kvázi csak magamra van gondom. Valahol mégis úgy érzem, hogy egy kis tervezéssel a részéről ez megoldható lenne, hiszen én pont a leírtak miatt nagyon rugalmas tudok lenni vele.
tegnap 13:25
 8/8 anonim ***** válasza:
De nem akarja megoldani. Engedd el. A párkapcsolatoknak is vége szakad, a barátságoknak is. Betöltötte az életetekben a neki rendelt szerepet.
tegnap 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!