Szerintetek az emberek miért kapják fel a vizet amikor arra célozgatsz, hogy helyesebben is cselekedhettek volna adott helyzetekben?
Mármint miért veszi mindenki sértésnek, ha rámutatsz valamely cselekedetük miért volt morálisan helytelen?
Ha van kioktatás ami indokolt, az a morális kioktatás...hiszen jóra vezet.De az emberek miért szeretnek elzárkózni a jótól, miért utasítják azt el és sértődnek meg amikor felhívják a figyelmüket?
Milyen embereket oktatsz ki?
A hozzád nagyon közelállókat, vagy random embereknek(kolléga, szomszéd, ilyen-olyan ismerős, stb.) kened a képükbe a te büdös nagy morális igazságodat?
Mert nagyon nem mindegy!
Mert okoskodni és kéretlen tanácsokat osztogatni mindenki tud..
Én például, nem szeretem, ha belepofáznak a dolgaimba. A szeretteimtől a véleményeket és kritikákat elfogadom (de kéretlenül ők sem szólnak bele semmibe), de a kioktatásra nem tartok igényt semmikor.
Te miért nem bírod ki, hogy ne szólj bele dolgokba, amikhez semmi közöd?
2
De nem úgy kell felfogni, hogy bírálok. Csak simán kommunikáció. Elmondom, hogy szerintem, hogy lett volna a helyesebb és általában semmi viszontválaszt, ellenérvet nem kapok (amivel beismerik, hogy igazam van) csak néhány szitokszót, vagy legalábbis elfordulást és utálatot onnan már.
3
Azért mert küldetésemnek érzem azt, hogy tanítsak és jobbá tegyem a világot, embereket. Jó szándék vezényel. Ne szóljak bele valakinek a dolgába ha látom , hogy rosszat tesz és esetleg árt másnak azzal? Az lenne a lehető leggyávább opció?
De még mindig nem regéltél arról, hogy mindezt KIKKEL teszed?
Egyszer téged valaki pofán fog vágni, de ne lepődj meg, mert teljesen jogos lesz.
Mi vagy te, valami szent vagy mi a tök? Az értékrendetet ne akard ráerőltetni senkire, mert nem te döntöd el, hogy adott helyzetben mi helyes vagy helytelen. Inkább foglalkozz a saját életeddel, ne pedig másokéba üsd bele az orrod.
9
De én tudom mi a helyes. Más nem mindig tudja. Például az agresszió amit felhoztál nem helyes. Sosem agresszióval kell megoldani a helyzeteket. Látod, máris tanultál valamit tőlem, így nem is annyira megalapozatlan amit teszek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!