Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit tegyek? Ti mit tennétek?...

Mit tegyek? Ti mit tennétek? Hogyan nyugodnátok meg?

Figyelt kérdés
Mindig is társaság kedvelő voltam. Szerettem volna minél nagyobb baráti kört. Így is volt, persze az évek, utak, egyetem, munka, külföld, ki erre, ki arra, elválasztottak minket. 30 éves koromra úgy éreztem megtaláltam a helyem! Férj, gyerek, barátok, munka, boldog voltam. A barátokat megválogattuk. Voltak akik szerint rosszul, (sajnos igazuk volt). Alkottunk egy baráti társaságot. A 35 éve legjobb barátnőm is közé tartozott a családjával. Nem részletezném mi történt, túl hosszú. De a mi általunk alkotott baráti kör, ami évek óta tart, és a férjemmel ketten hoztuk össze ezeket az embereket ( akik egyébként hálásak voltak ezért ), most hátba szúrtak bennünket. 4 emberről van szó, ne gondoljátok, hogy sereg. De nekem ez a 4 ember boldogságot okozott. Szerettem őket. Soha nem sírtam barát után. Nem kellett! De ez annyira fáj hogy 37 évesen úgy gondolom megtörtem. Igazságtalannak érzem a helyzetet. Tudom, nekem már nincs köztük helyem. De hogyan legyek ezen túl? Férjemnek rengeteg barátja van. Őt nem érdekli a dolog. Nekem is vannak barátaim. De ők voltak az “igaziak”. És most üresnek érzek mindent.

ma 10:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez a hátba szúrás hogy is történt? Kifejtenéd?
ma 10:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem nagyon szerettem volna, de igen. Akkor legyen. Pilisben van “nyaralónk” oda járunk sokszor, gyerekekkel, vagy néha nélkülük, laza hétvégékre. Na most ez a mi tulajdonunk. Utoljára novemberben voltunk ott mindannyian egyszerre. Egyik barátunk nevezzük meg most őt “Dávidnak”, épp volt dolga arra. Odaadtuk neki a kulcsot, volt dolog a háznál, segített. A kulcs nála maradt, és a Mi házunknál, a Mi baráti társaságunk tartott egy kis bulit egyik hétvégén. Ezalatt a buli alatt megbeszéltek egy közös nagy kirándulást. Ezzel nincs is semmi gond. A gond ott kezdődik, hogy nélkülünk zajlott a dolog. Mi se a házunknál tartott buliról nem értesültünk, se a kirándulásról. Szerintem ez épp elég, hogy fájjon. Csak nehezen dologom fel.
ma 16:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Köszi.
ma 16:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Több, mint érdekes. Ha, ez igaz, akkor kimaxolták a szemtelenséget. Azért, még várj. Lehet, szólnak, hogy rátok is számítanak a kiránduláson. Különben, a férfiak nem csinálnak nagy lelki kérdést az ilyen dolgokból. Általában a nők szoktak keveregni. Írom ezt nőként.
ma 17:00
 5/8 anonim válasza:

Mintha az én jelenlegi életemet olvasnám. Annyi különbséggel, hogy talán nem voltak ennyire szemetek. Mert bár az én baráti köröm a hátunk mögött egy komplett nyaralást beszélt le, ahová nyilván nem szeretnék, hogy menjünk. De legalább nem a saját portánkon gyűltek össze szervezkedni. Mondjuk ez így le írva nem sokkal tűnik jobbnak mégse.

Figyelj. Én is, illetve a férjemmel mi is ketten hoztuk össze ezeket az embereket. Először mikor megtudtuk, hogy nyaralást szerveznek és senki nekünk nem is szólt, kultúráltan szóltunk nekik, próbáltunk nem veszekedéssel, csak hogy vegyék már észre, hogy nekünk ez szarul esett. Maaaajd a nagy ígérgetések után megint csak titokban lebeszéltek egy nyaralást, mi is vissza hallottuk. Akkor, aznap én is sírtam. Mert ez már nem véletlen hiba volt, ez döntés volt a részükről.

Én is úgy érzem elrontottam, rossz embereket helyeztem előtérbe, az igaziak meg boldogok már máshol. De ez ilyen. Mindenki vissza kapja tudod azt a lapot amit ő osztott le. Ez az én karmám. Nem jól döntöttem. Nem jól választottam. És túl sokszor lassítottam le, hogy esetleg utolérjenek azok az emberek akikre igazából nem is számíthattam, mint kiderült. Én próbálom úgy felfogni, hogy ez most nekem egy lecke! Egy nagy lecke, mert bár egyedül maradtam, barátok nélkül, de egyedül is meg kell tanulnom helyt állni. Amúgy meg tök jó fej vagyok. 😂 majd lesz más barátom, mert lesz, lesznek! Ebben biztos vagyok, és soha többet nem rontom el azzal hogy a buta emberek után megyek! De most ez az az időszak amit meg kell élnem tanuló időnek! És ez így van jól!

ma 17:00
 6/8 anonim ***** válasza:
#5. Okos gondolatok. #4 voltam.
ma 17:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Visszaéltek a helyzettel, szerintem kifejezetten pofátlan módon. Nem az övék a ház, mégis úgy viselkedtek, mintha ennek az ellenkezője lenne igaz. És a tudtotok nélkül szerveztek le egy bulit ott, amiről nem is szóltak.

Megértem, hogy nagyot csalódtál bennük, ez teljesen jogos is, ahogy az is, hogy fáj a helyzet.

Én megkérdezném, ki volt a főszervező, vagy ötletgazda, és vele beszélgetnék erről a kialakult helyzetről. Ezek után, valószínűleg, kitérő válaszokat adna, de egy próbát mégis megérne. Aztán az ottaniak után dönteném el, mennyire van jövője egy ilyen kapcsolatnak. Mármint, haveri szint megmaradhat-e még.

ma 17:30
 8/8 anonim ***** válasza:
#7. Ennek nincs jövője. Kár lenne az időt pazarolni arra, hogy hallgassam ki mit állít. Csak nagyobb vitát szítana.
ma 17:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!