Szerintetek hogyan vezessem be az ablaknál lévő kültéri fényfüzér hálózati csatlakozóját?
Vagy átfúrod a tokot ahogy fentebb írták, vagy a falat, vagy egyszerűen odacsukod a vezetéket az ablakkal vagy máshonnan adsz neki áramot. :)
Azt hiszem ezek a lehetőségeid vannak.
A furkálással az a baj hogy egyrészt szétbarmolod vele az ablakot/falat, másrészt egy 8-as lyukon valószínűleg nem fog átférni sem a füzér, sem a csatlakozója. Így kénytelen leszel a vezetéket elvágni, úgy átbújtatni a lyukon, majd összetoldani, ami megint csak taknyolás.
én kifúrtam, de nálam szerencsére fakeret van a lépcsőház fele, én oda vittem ki a füzért vagyis arra vittem. és azt utólag fagittel be tudom majd tömni.
és igen, elvágtam a füözért, megtoldottam kb 2 m vezetékkel, de azért ha forrasztod, zsugorcsövezed, akkor akár még vízálló is marad ugyanúgy.
(műanyagot én se fúrnék meg !! és az odacsukás nem jó, megtöri a vezetéket! túl nagy áldozat a díszért.
3
nehogy megfúrd a műanyagot !! ha olyan helyen tudod odacsukni, amit nem nyitogatsz utána, azaz nem csukod oda még 150x, akkor talán elviseli azt a rácsukást így egyszer anélkül h sérülne. gondolom, kínai, azaz nincs kettős szigetelése .... háááát, látni kéne, de szóval a műanyag megfúrása nem jó ötlet, az odacsukás pedig attól függ. sehol máshol, nem tudod körbevinni, ahol kevesebb barmolással jár? megéri inkább toldani akár 10-15 méterrel is minthogy megsérteni vmit.
6
hát zárlat lesz az tuti, vagy jobb esetben tényleg csak szálanként törik meg és akkor csak nem világít majd. tűz nem hiszem h lesz de látni kellene, milyen az egésznek a kivitelezése. 220V-ot semmiképp se csuk oda. ha csak a step down után csukod rá a 3-5-12 V-ot, abból nagy baj nem lesz max nem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!